Dzisiaj mam dla Was przepyszną propozycję! Słodki smak Kinder Country rozpływa się w ustach! Idealnie komponuje się z małą czarną! Ciasto bez pieczenia, szybkie, idealnie sprawdzi się jako mały torcik, wspaniały na każdą okazję! Kinder Country to bomba kalorii, ale na jeden kawałek od czasu do czasu można sobie pozwolić, bo naprawdę warto! :) Zapraszam! :)) Składniki: 400 ml kremówki
TrufelkowoChrupiące i szybkie w przygotowaniu koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką, posypane cukrem pudrem. Podawane na ciepło lub na zimno. Idealny przepis w przypadku odwiedzin niespodziewanych gości. Ponieważ paczuszki znikają z talerza, nim zdążą dobrze ostygnąć, piekę dwie blachy (czyli z dwóch opakowań gotowego ciasta francuskiego). Pamiętajcie, że najlepsze ciasto francuskie to te na maśle. The post Koperty
Moja Delicjamisce łyzką wygładzić, podzielić na cztery części, jedną wyjąć na wierzch ziemniaków i w to miejsce po zimniakach wsypać mąkę tortową, dodać makę ziemniaczaną, sól, jajka i wszystko szybko wyrobic na ciasto porcję ciasta wałkować rękoma na wałek na desce podsypanej mąką, odkrawać nożem 1,5 cm kopytka wkładać partiami kopytka na wrzącą wodę z olejem i solą, po wypłynięciu
W Mojej Kuchni LubięWykonanie: Mąkę pszenną przesypać na stolnicę lub do miski i wymieszać z cukrem pudrem oraz solą. Dodać śmietanę kremówkę oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło i zagnieść szybko gładkie, jednolite ciasto. Owinąć je folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę. UWAGA: Ciasto można przygotować nawet kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce, można również mrozić. Po tym czasie
Opowieści z piekarnikaMniam, dzisiaj pyszna propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Ciasto francuskie do tej pory jadłam zawsze z jakimś owocem a teraz z kurczakiem :). Spróbujcie i podzielcie się swoimi uwagami :) źródło : "Oliwia" Składniki: filet z kurczaka pęczek natki duży brokuł 200 g śmietany 18% jajko 2 op. ciasta francuskiego ząbek czosnku sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka należy ugotować. Drobno
Różne smaki w kuchniTarta jak z najlepszej cukierni :) Na słodkim czekoladowym spodzie owsianym znajdziemy kremową masę kokosową z przyjemnie chrupiącymi wiórkami. W przygotowaniu ciasto jest bardzo szybkie. Polecam na letnie popołudniu kawy :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować na gładką, lepiącą masę. Przełożyć do formy o średnicy 18 cm i wylepić dokładnie dno. Można
Chocolate Muffin BlogBardzo smaczne bułki, które nie wymagają przygotowania rozczynu. Przygotowuje się je bardzo łatwo i w miarę szybko jak na ciasto drożdżowe. Idealne na śniadanie lub kolację. Z podanej porcji wyszło mi 13 sztuk bułek o wadze 80 g. Ja dzieląc ciasto na kawałki ważę i wówczas bułki są jednakowej wielkości. Więcej przepisów na bułki znajdziecie w zakładce BUŁKI. Żródło przepisu
O kuchni z uczuciemwysmarowanej tłuszczem foremki, posypałam po wierzchu owocami i lekko wcisnęłam je w masę Piekłam w foremce o cm przez 50 min w temp. 180 *C Moje uwagi: Ciasto robi się szybko i jest smaczne, a przecież o to chodzi :) Przepis znalazłam jakiś czas temu w sieci, ale nie pamiętam na jakim blogu
Proste PotrawyIdealny sposób na szybkie odrywane bułeczki.Ciasto jest puszyste a bułeczki długo utrzymują świeżość.Polecam wypróbować. Środek bułeczek można modyfikować wedle uznania,sposobów jest ogrom. Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 40 g drożdży 1/4 l letniego mleka 80 g cukru 100 g płynnej margaryny szczypta soli Mąkę przesiać do miski.W zagłębienie w mące w kruszyć drożdże,wlać mleko,dodać
Anielskie wypiekiumieść złączeniem do dołu w foremce. Odstaw ciasto pod przykryciem do ostatniego wyrastania. Czas wyrastania jest oczywiście zależny od temperatury. W moim przypadku wyrastanie trwało około dwóch godzin. Ciasto dobrze i szybko wyrasta np. w zamkniętym piekarniku, do którego wstawiony jest pojemnik z wrzątkiem Do piekarnika wstaw żaroodporne naczynie z wodą i nagrzej go do 205 °C. Przed włożeniem chleba
Grahamka, weka i kajzerkaKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchniNa blogu było już ciasto ucierane z malinami i kruszonką, a różniło się od dzisiejszego ciasta tylko wymiarami blaszki. Mimo wszystko postanowiłam Wam je tutaj udostępnić
Relaxtimedobnej tarce migdały - 100 g posiekanych skrobia kukurydziana - 1/2 łyżki kwaśna śmietana - 100 g dżem owocowy - 50 g jabłka - 3 szt Etap I - Ciasto Wszystkie składniki na ciasto posiekać i szybko zagnieść . Wylepić małe foremki do tart (w naszym przypadku była to blaszka jak na muffinki) Etap II - Nadzienie Jajka ubić razem z cukrem, następnie dodać marcepan
Wylizany Rondelłyżki kukurydzy konserwowej łyżka posiekanej natki pietruszki Salami i fetę pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić, ostudzić. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Wszystkie razem szybko wymieszać. Do ciasta dodać salami, natkę i kukurydzę. Silikonowe lub papierowe foremki napełniać ciastem do 3/4 wysokości. W każdą muffinkę wcisnąć 1-2 kostki fety. Babeczki piec ok 25 minut
Smakołyki Asismaku Pieprz gruboziarnisty mielony do smaku Szczypta gałki muszkatołowej do smaku Sposób wykonania tarty: Ciasto: Mąkę wymieszać z solą, wbić jajka, dodać zimne masło oraz śmietanę, szybko zagnieść gładkie jednolite ciasto, uformować kulę, schłodzić 15 minut w lodówce, po czym wyjąć rozwałkować na stolnicy okrąg i wylepić nim formę do tarty, razem z brzegami, przykryć papierem pergaminowym do pieczenia, obciążyć
Wanilia i Kardamon