Serowe pączki w romantycznej wersji Uwielbiam serowe oponki (pączki z białego sera), mogłabym je... Pleśniak z dżemem i orzechami Naszła mnie ochota na domowe, kruche ciasto. W szafce - słoi... Szybkie ciasto z morelami i kokosem Ciasta jogurtowe mają to do siebie, że robi się je szybko - ... Post Murzynek bez jajek i masła pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuKruche Ciasteczka z powidłami malinowymi ;) Uwielbiam ;) Robi się szybko a smakują oooj znakomicie ;) Przepis na ok 70 sztuk ciasteczek o średnicy 3 cm. 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 Zapraszam również do polubienia Mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 kostki masła lub margaryny w temperaturze(...)pokojowej 2 jajka 1/3 szklanki cukru brązowego 1 łyżka cukru z wanilią Szczypta soli Dodatkowo: 1/2 słoika ulubionych powideł ja dałam malinowych Przygotowanie: 1. Z wszystkich składników na ciasto ,szybkim ruchem zagniataniu ciasto. 2. Zawijamy w folię i odstawiamy do zamrażarki na ok 30 min. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. 4 z Ciasta formujemy kulki wielkości
Gotowanie PatkiCiasto z czekoladą i bananami Witam was w kolejnym wpisie z serii: ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe. Dziś mam dla was propozycję bardzo elegancką i miłą dla oka. Jakby się zastanowić to wygląda już troszeczkę jak tort, ale pomimo biszkoptu, tortem nie jest Trochę zagmatwałam. W każdy razie jest to bardzo fajne połączenie smakowe, a przynajmniej u mnie(...)czekolada ze świeżymi bananami zawsze się sprawdza. Korzystam jak zwykle z czekolady gorzkiej, ale spokojnie możecie zastąpić ją deserową lub mleczną. Muszę też na wstępie ostrzec, że ciasto jest mocno sycące i dość słodkie, dlatego ograniczyłam cukier do minimum. Po raz kolejny wykorzystałam też biszkopt genueński (pierwszy przepis z tym biszkoptem znajdziecie tutaj ), który jest moim ostatnim odkryciem. Jest bardziej
Relaxtimefrużeliną żurawinową. Wierzch i ozdoby są z masy cukrowej. Ciasto piekłam w prostokątnej foremce, każdy blat osobno- w sumie trzy. Przepis na jeden blat (musicie upiec trzy takie ciasta) 2 i 1/2 szklanki mąki uniwersalnej 1 i 1/4 szklanki cukru do wypieków 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki soli 2 całe jajka 1 i 1/2 szklanki oleju rzepakowego(...)wanilie i barwnik. Do masy jajecznej wsypcie sypkie produkty i zamieszajcie do połączenia (użyłam rózgi ) W małej miseczce wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. Wystudzony biszkopt zetnijcie z wierzchu (jeśli urósł
Piekarz-Kucharz-Garkotłukfrużeliną żurawinową. Wierzch i ozdoby są z masy cukrowej. Ciasto piekłam w prostokątnej foremce, każdy blat osobno- w sumie trzy. Przepis na jeden blat (musicie upiec trzy takie ciasta) 2 i 1/2 szklanki mąki uniwersalnej 1 i 1/4 szklanki cukru do wypieków 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki soli 2 całe jajka 1 i 1/2 szklanki oleju rzepakowego(...)wanilie i barwnik. Do masy jajecznej wsypcie sypkie produkty i zamieszajcie do połączenia (użyłam rózgi ) W małej miseczce wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. Wystudzony biszkopt zetnijcie z wierzchu (jeśli urósł
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwanilie i barwnik. Do masy jajecznej wsypcie sypkie produkty i zamieszajcie do połączenia (użyłam rózgi ) W małej miseczce wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i rozłożyć do przygotowanych form. Pieczcie w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. Wystudzone biszkopty zetnijcie z wierzchu (jeśli urosły(...)puszysty krem, stopniowo dodawajcie serek philadelphia. Krem powinien być gładki i puszysty. Jeśli jest za rzadki włóżcie na chwilę do lodówki. Wykonanie Na podstawce ułóżcie pierwszy krążek ciasta i posmarujcie kremem. Warstwa powinna być dość gruba. Przykryjcie kolejnym krążkiem ciasta i posmarujcie kremem. Zostawcie odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta (samej góry). Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków, jakie znam. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej niż godzinę. Ciasto to robi się na bazie oleju, dlatego(...)przysporzyć wam trudności. Zebra jest bardzo lekka i pyszna. Doskonale sprawdzi się zarówno jako ciasto do kawy, jak i efektowny wypiek na świąteczny stół. Prosta i szybka szarlotka (bez mleka) Szarlotka to ciasto, które bardzo często gości na świątecznych stołach. Ja najbardziej lubię szarlotkę, która nie jest za słodka. Ciasto pieczone jest na bazie oleju, dlatego można z czystym sumieniem
Dieta bez mlekakremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków, jakie znam. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej niż godzinę. Ciasto to robi się na bazie oleju, dlatego(...)przysporzyć wam trudności. Zebra jest bardzo lekka i pyszna. Doskonale sprawdzi się zarówno jako ciasto do kawy, jak i efektowny wypiek na świąteczny stół. Prosta i szybka szarlotka (bez mleka) Szarlotka to ciasto, które bardzo często gości na świątecznych stołach. Ja najbardziej lubię szarlotkę, która nie jest za słodka. Ciasto pieczone jest na bazie oleju, dlatego można z czystym sumieniem
Dieta bez mlekamój przepis na porzeczkową marmoladę z szybkowara "zobacz TUTAJ" ) lub inny dżem smakowy (moje przetwory) przetrzeć przez sitko, wymieszać z wodą i jest mus do polania ciasta - pyszne, łatwe, szybkie ciasto ucierane z porzeczkami, z dodatkiem bitej śmietany to wyśmienity deser do kawki,herbatki.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięczerwoną lub czarną porzeczką. To ciasto z porzeczkami, które zawsze wychodzi i cudownie smakuje. Pieczone z masłem i serem twarogowym jest idealne. - prosty przepis na ciasto z porzeczkami - szybkie ciasto ucierane z dodatkiem twarogu - można do niego użyć też czarną porzeczkę lub jagody
AniaGotuje.plSzybkie ciasto z dużą ilością pysznych dodatków. Z marchewką i skórką otartą z cytryny. Z suszonymi morelami, pistacjami i cytrynowym lukrem. Delikatnie pachnące kardamonem. Ciasto jest łatwe do przygotowania, i jestem pewna, że nie sprawi problemu nawet początkującym kucharzom. Najpierw dokładnie ucieramy olej z jajkami i cukrem, następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko mieszamy
cool and mintyDzisiaj przepis na bardzo szybkie ciasto - krówka bez pieczenia, na ciastkach . Ciasto jest mega smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim którzy nie mają czasu piec a chcą zjeść pyszne, słodkie ciasto. SKŁADNIKI : 700 ml śmietany 30 % 1 puszka - 400 g kajmaku 250 g mascarpone 2 cukry wanilinowe po 16 g 30 g cukru
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto księżniczka Szybkie i pyszne ciasto, nie wymagające pieczenia. Cztery warstwy herbatników przełożone masą budyniową oraz dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach… Składniki: ok. 60 sztuk herbatników 1 słoiczek dżemu malinowego 50g wiórków kokosowych opcjonalnie: pralinki Raffaello – do dekoracji Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe
Blog z Apetytemutrzeć w miseczce lukier, mleka dolać tyle aby lukier nie był za gęsty i rzadki, lukrem polać wierzch wystudzonego ciasta i do lodówki na godzinę i można zajadać pyszne ciasto - szybkie, łatwe, smaczne ciasto ucierane, które zawsze u mnie wychodzi, to ciasto jest idealną bazą do wielu owoców, również można zamiast kakao dodać kawę rozpuszczalną, marcepan, polecam na deser codzienny
W Mojej Kuchni Lubięuwzględnia proporcje dla pełnowymiarowego naczynia na tartę) 225 g mąki pszennej krupczatki 150 g masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na godzinę. Podzielić ciasto na tyle części, ile mamy kokilek. Rozwałkować na krążki i umieścić w natłuszczonych masłem foremkach
zadanie-gotowanie