Ciasta z jabłkami bardzo często goszczą na moim stole jesienią ale również w porze zimowej. Uwielbiam te smaki i rozkoszuje się każdym nowo
Kubki smakuJesień to czas, w którym nasz naszych stołach króluje dynia. Można ją przyrządzić na słodko i w sposób wytrawny. Dzisiaj propozycja na na szybkie śniadanie. Placuszki
Ania i Marcin gotująjabłkowy Cóż to za jesień bez placka dyniowego...Nie wyobrażam sobie...Mamy dopiero wrzesień, a dynia na dobre rozpanoszyła się w mojej kuchni. A przecież wielu z nas kojarzy dynię z końcem października. Rozpracowałam już jedną, druga czeka w kolejce.Z dyni można wyczarować cuda. I to pyszne cuda. A dzisiaj takie szybkie ciacho, zrobione od niechcenia, z dodatkiem dyni
na moim stole...Pita to charakterystyczne okrągłe, płaskie, pszenne placki popularne szczególnie w krajach bliskiego Wschodu. W Polsce znane głównie w formie chlebków w których serwowany jest kebab. Pity możemy zakupić w marketach jednak są one dość drogie i co najważniejsze często mają w sobie sporo zbędnej chemii. Domowe chlebki pita samodzielnie przygotujemy dość szybko i bardzo prosto - takie pity
Słodka StronaMałdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu, kotlety z twarogu,twarogowe kotlety? Zrobiły oszałamiającą karierę na blogach śniadaniowych pod
Fiolka w kuchni~cynamonowe serniczki z patelni podane z domowym dżemem truskawkowym i startą gorzką czekoladą~ Pierwszy tydzień praktyk skończony, uff...Ciężko było, ale ten czas jakoś szybko
breakfast of dreamsOdświeżamy racuchy! i zrobimy je w zupełnie nowej odsłonie :). Zamiast mąki pszennej kukurydziana, zamiast jabłek pieczony bakłażan na górę kleks ze śmietanki i posypka z podsmażonego
Kuchnia PROzdrowotnamąką, dodać cukier, sól i żółtka, szybko zagnieść ciasto- ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 30 minut w lodówce (jeśli ciasto będzie w chłodzie przez kilka godzin, przed rozwałkowaniem należy na trochę zostawić je w temperaturze pokojowej, gdyż może być dość twarde)- 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkować na dość cienki placek (mniej niż 0,5cm), najlepiej rozwałkowywać
Smakołyki Berenikipodać na słodko lub słono. Ja użyłam mąki owsianej i kukurydzianej. Do części dodałam ser mozzarella, a część zrobiłam bez dodatków – te zjem z owocami. Scones, szybkie bułeczki Danie Przekąski , Słodkie przekąski , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 14 bułeczek Porcje 14 bułeczek Składniki 225 g mąka ok. 1 i 1/3 szklanki 60 g masło 1 szt jajko(...)light 50 g słodziwa opcjonalnie Sposób przygotowania Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy masło, jajko i jogurt i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy lub ugniatamy dłonią na placek o grubości ok. 1,5 cm. Szklanką lub foremką wycinamy kółka, które układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut
Kucharzycapełen cukru, glutenu – ciasto, jak babcie tylko potrafią zrobić Nawet nie podejmuję się powtórzyć tego przepisu, zdecyduję się na swoją zdrową i bezglutenową wersję , która naprawdę jest mega. Placek pachnie cudownie cynamonem i pieczonymi owocami. Zapach z piekarnika będzie unosić się w całym domu. Do tego kruszonka z orzechami i nasionami. A pozostałą część roboty zrobią dojrzałe śliwki(...)akurat tutaj możecie ją zamienić na inną (kasztanową, migdałową, jaglaną, pewnie nawet ryżową). Ale smak też będzie inny. Nie byłbym sobą jakbym nie napisał, że przygotowanie jest banalne, szybkie i bezproblemowe. Składniki: Spód: śliwki około 0,5 kg cytryna 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki z tapioki Kruszonka: ½ szklanki mąki gryczanej ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki pestek dyni ¼ szklanki oleju kokosowego
PaleoLifedziecko, uwielbiam wszystkiego rodzaju placki, placuszki, placuszeczki 💜💚💙😍 Mają wiele zalet. Pierwszą z nich jest to, że są banalnie proste i może zrobić je każdy. Drugą zaletą są najprostsze składniki, które praktycznie zawsze mamy w domu. Oczywiście są smaczne i możemy je jeść z ulubionymi dodatkami. Nie przywierają do patelni i szybko się smażą. Mojej małej córeczce
Kuchnia Pauletteszapasy w zamrażarce mam spore. Wystarczył szybki przegląd składników i już wiedziałam, że musi wylądować w zupie. Lila ze smakiem zjadła dwie miseczki zupki z duuużą ilością brukselki. II Danie 16:00 Tortille uwielbiamy nie tylko za smak, ale też za to, że można ją zapakować i zjeść w podróży. Zrobiliśmy milion placków i zawinęliśmy warzywa oraz
lady-och-mistrzyni.blogspot.comQuesadilla jest to szybka przekąska z tortilli. Przyrządzam ją na dwa sposoby. Dziś przedstawiam Wam jeden z nich. Najlepsza jest wg mnie z ostrym sosem. Ja przeważnie robię je na kolacje, a to co zostanie na drugi dzień zabieram w pojemniku na uczelnie. Składniki na 2,5 sztuki: 5 placków tortilli pół piersi z kurczaka(...)meksykański, słodko-kwaśny (u mnie chiński z biedronki) sól pieprz olej Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Na placek najpierw kłaść ser żółty, następnie rozprowadzić po nim sos, na to kłaść podsmażone mięso, na to ponownie ser. Przykryć drugim plackiem tortilli. Piec w piekarniku do czasu
Fabryka pomysłówrozpada się i przytyka zawór ciśnieniowy). Smakuje on fantastycznie i z łatwością znajdzie zastosowanie do rozmaitych deserów. Sprawdzi się świetnie jako polewa na ciasto, do lodów, gofrów, placków, naleśników, do sera lub na masę serową do ciasta, Po dodaniu żelatyny powstanie z niego galaretka lub warstwa do przełożenia ciasta (tak jest w moim przepisie). Ciasto to, upieczone(...)malinowo - czekoladowy z płatkami chili. Sok z czarnej porzeczki. Po wzbogaceniu kieliszkiem wódki nadaje się idealnie do nasączania blatów ciasta. Ciasto Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 40 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: foremka o średnicy 20 cm Syrop do nasączania blatów ciasta Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 2 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: foremka o średnicy 20 cm JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI
Szybko SzybkowarMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Syryjskie placki z natki pietruszki nauczyłam się przygotowywać na warsztatach zorganizowanych w Muzeum Azji i Pacyfiku przez Muzeum, Wiktorię z
My Blueberry Corner