.elast { width: 300px; height: 250px; } @media(min-width: 500px) { .elast { width: 720px; height: 180px; } } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszna, miękka i soczysta pierś z kurczaka w ziołach
Przepiski.plBabka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który
Kuchnia MagdaLenytartę. Na pełnoziarnistym, cudownie chrupiącym spodzie, z kremową ricottą, zielonym szpinakiem, czerwonymi pomidorkami i płatkami orzechów laskowych, które miło zaskakują i sprawiają, że tarta nabiera oryginalnej nuty. Świetna na obiad i kolację; sprawdzi się też na lunch do pracy. Kolory zdecydowanie dodają energii, a smak przywodzi na myśl zieloniutką, słoneczną wiosnę... Skusicie się...? Tarta ze szpinakiem i ricottą Składniki(...)suszonego tymianku 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka pesto dodatkowo: 10 g płatków orzechów laskowych Mąki przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrąg nieco większy niż średnica formy. Wyłożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzepis pochodzi od pani Mireli . Dziękuję serdecznie za przesłany przepis. Tarta ze szparagami to danie idealne dla osób na diecie wegetariańskiej. Ciasto: 250g mąki 125g zimnego
Smaczne PotrawyCzas czytania: 2 min Typowo wiosenna zupa z botwinki, czyli z młodziutkich buraków, które gotujemy wraz z listkami. Uwielbiam ją podaną z jajkiem i koperkiem, to
SprawdzonaKuchnia.plPrzepis pochodzi od pani Mireli . Dziękuję serdecznie za przesłany przepis. Tarta ze szparagami to danie idealne dla osób na diecie wegetariańskiej. Ciasto: 250g mąki 125g zimnego
Smaczne PotrawyPoświątecznie słodkości zostały zjedzone, a podniebienie domaga się czegoś słodkiego do kawy:) W takiej sytuacji z pomocą znowu przychodzi gofrownica, by w krótkim czasie przygotować wspaniałe
Obiad gotowyPrzepis na smaczne spaghetti a la carbonara z wędzonym boczkiem w kremowym sosie jajecznym. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 osób Trudność przygotowania
karolgotujeGdzieś kiedyś w knajpce z tajskim jedzeniem zamówiliśmy sałatkę z zielonej papai. Okazała się być okrutnie ostra i albo zielona papaja przypomina smakiem kalarepę, albo zamiast
Roślinożerni urlopowiczeCześć! Uwielbiam surówki. Jedną z tych, które robię dość często jest surówka z marchewki. Szybka w wykonaniu, zdrowa a przy tym smaczna. Składniki: * 2 duże marchewki * 2 łyżki jogurtu naturalnego * 2 łyżki soku z cytryny * sól * cukier * pieprz czarny a najlepiej świeżo zmielony * chrzan (opcjonalnie) Marchewkę starłam na tarce o drobnych oczkach. Dodałam dwie łyżki jogurtu naturalnego(...)Przyprawiłam do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Czasami dodaję 1/2 łyżeczki chrzanu ze słoika do surówki. Surówka do obiadu jak się patrzy. Uwielbiam! Smacznego! Lidka Artykuł Surówka z marchewki pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąDzisiaj nic wyszukanego, raczek prosto i bez zaskoczenia czyli najbardziej lubiana potrawa na świecie czyli pizza. U mnie z dodatkami takimi jak salami, kapary, oliwki, czyli
Bernika - moj kulinarny pamietnikJakie macie ulubione sposoby na fasolkę? Ja najbardziej lubię ugotowaną fasolkę wymieszać z masłem, rozgniecionym ząbkiem czosnku i koperkiem. Pyszność. Lubię też w tartej bułce, wiadomo
Smaczny zeszytDzień dobry :-) Przez to gorąco mam jakiegoś lenia. Nic mi się nie chce, jakaś słaba jestem, już marzę o chwili chłodniejszego powietrza. Jeszcze troszkę załatwień i
kruche babeczkiSezon na cukinię trwa w najlepsze, i można ją przygotowywać na wiele sposobów więc tym razem przemyciłam ją w smacznej lazanii , łagodny smak tej zapiekanki
Wanilia i KardamonZiemniak to zdecydowanie nie jest moje ulubione warzywo. I tak jak przez większość roku unikam ziemniaków tak latem nadrabiam zaległości, bo młode ziemniaczki to zupełnie inna
HealthyCreationsTo jedna z tych sałatek, które całkiem pozytywnie zaskakują. Patrząc na składniki wiedziałam, że może być fajna, choć jednocześnie przyznać muszę, że kapusta pekińska jako baza
Smaki Na TalerzuPamiętam z czasów studenckich, lata osiemdziesiąte, gdy zajadaliśmy się pysznym makaronem w Rynku. Już kilka razy starałem się odtworzyć ten smak, ale jeszcze nie udało się
R'n'G KitchenTakie rzeczy rzadko jadamy, czyli proste sałatki z sosami majonezowymi, ale czasami i takich rzeczy się człowiekowi zachce. A córce szczególnie. Dlatego gdy kupiłam makaron tortellini
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć! Troszkę dziś zaszalałam i wróciłam wspomnieniem do lat dziecięcych. Bardzo często na naszym stole gościło danie o jakże wielu nazwach: pomałyga, mamałyga, fusia, psiocha
Pieprzyć z Fantazjąspróbować. Wszystkie składniki dobrze się ze sobą komponują a samo jej przygotowanie nie należy do zbyt skomplikowanych. Z sezonową botwinką, która smakowałam tutaj wspaniale. Polecam na kolację, bo na obiad może być za mało :D haha :D Forma do tarty o średnicy 26 cm Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 100 g zimnego masła(...)Nadzienie: 1 pęczek botwinki 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 jajka 100 ml śmietany kremówki 70 g sera lazur sól, pieprz świeży tymianek Ciasto: Z podanych składników szybko zagnieść kruche i zwarte ciasto. Następnie wyłożyć nim formę do tarty, którą umieścić w lodówce na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie: Botwinkę (u mnie 3 małe buraczki i liście wraz
My simple kitchenSzparagi są teraz wszędzie, a ponadto w całkiem niezłych cenach Aż żal byłoby ich nie wykorzystać w codziennym menu. Dziś proponuję szparagi zapiekane pod serem z
karmelowyNaleśniki! Kto ich nie lubi :D Możliwość wykorzystania ich w kuchni jest ogromna, czy to na słodko czy na słono. Dziś wykonałam sobie
Zdrowie i pysznie na talerzuMięciutkie,smaczne i aromatyczne medaliony z indyka,które są doskonałą propozycją na obiad. Użyłam przyprawy Galeo do indyka po staropolsku,którą jakiś czas temu dostałam w ramach współpracy. Powiem Wam,że mi osobiście przypadła do gustu gdyż znalazłam tam mieszankę moich ulubionych ziół tj. cząber,majeranek,rozmaryn,tymianek - mieszanka jest bardzo aromatyczna.Jedyny minus,który zauważam to sól,która znajduje się(...)pierwszym miejscu - dlatego osobo soli już nie używałam. Mimo wszystko mięsko z tą przyprawą rozpływało się ustach,szybko znikało z talerzy. Także polecam. Składniki: 1/2 kg medalionów z indyka ( u mnie wyszło ich 6 sztuk) 12 średnich pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18% pieprz przyprawa do indyka - u mnie Galeo Medaliony
Niespełnione zdolności kulinarneinne dodatki, ale jeżeli chodzi o knedle ze śliwkami, to polecam dodatek cynamonu, który fantastycznie komponuje się z tym owocem, do tego odrobina cukru i roztopionego masełka i... mamy obiad jak za wspaniałych, dziecięcych lat... około 26 szt. * surowe ziemniaki- 800 g * jajko- 1 szt. * mąka pszenna- 1 i 1/2 szklanki * mąka ziemniaczana- 1 łyżka * sól- szczypta * śliwki węgierki(...)nieprzeciętą i usunąć pestkę. Ugotowane ziemniaki odparować, całkowicie ostudzić i przecisnąć przez praskę/dobrze ubić tłuczkiem/zmielić w maszynce. Wbić jajko, wsypać mąkę oraz szczyptę soli i całość szybko i dokładnie wyrobić (w razie konieczności dosypać mąkę- ale nie przesadzać z ilością, bo knedle wyjdą ciężkie i gumowate). Na stolnicy oprószonej mąką z ciasta uformować w wałek
Kraina Miodem PłynącaJeśli tak jak ja miewacie czasem zachcianki na coś słodkiego, a pod ręką nic nie ma, to trzeba zakasać rękawy i zrobić :) Dobrze mieć wtedy w
Kuchnia w czekoladzieNie wiem jak u Was, ale u mnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy
Czary - gary w kuchniMoi Kochani, miałam przyjemność przyjrzeć się z bliska książce Beaty Pawlikowskiej "Szczęśliwe garnki extra", którą dostałam od EDIPRESSE KSIĄŻKI To rewelacyjna książka zawierająca przepisy na
Z Kuchni Do Kuchni