Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych ( klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci
Kulinarne S.O.S.czasów. Ostatnio znów sobie przypomniałam o fenomenie babeczki z kubeczka w 3 minuty. Choć ma ona swoich zwolenników i przeciwników, to jedno jest pewne – gdy macie ochotę na szybkie ciasto, to to rozwiązanie jest znakomite. Zwłaszcza w letnie dni, gdy na samą myśl o włączeniu piekarnika robi się wam jeszcze bardziej gorąco Taką babeczkę z kubeczka możecie podać(...)czas biegnie nieubłaganie, a ja mam wrażenie, że z niczym nie zdążę. Można w niej rozmrażać składniki, podgrzewać obiad (mój mąż często z tego korzysta jak wraca z pracy o późnych godzinach), a nawet (co dziś pokazuję) przygotowywać szybkie desery Prosta w obsłudze, intuicyjna, stosunkowo nieduża, idealna do każdej kuchni. Osobiście cenię firmę Electrolux za niezawodność działania, dlatego szczerze polecam
Słodkie okruszkiW kuchni polskiej jest tyle pysznych dań - jednym z moich ulubionych są pierogi! Chyba każdy smak:) Dziś zaproponuję Wam pierogi ruskie z twarogiem i ziemniakami. Lubicie
Ana Mari's worldJesienią i zimą musimy rozgrzewać się sycącymi daniami. Kojarzycie pewnie popularną fasolkę po bretońsku? Dziś zaproponuję Wam fasolkę wg mojego przepisu. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldBrukselka to taka mała kapusta, nigdy jej nie lubiłam bo była za gorzka. Ostatnio zrobiłam ją na słodko i wyobraźcie sobie tak mi zasmakowała, że brałam
Ana Mari's worldCudowne, chrupiące, słodkie i lekko ostre skrzydełka z grilla. Z pewnością staną się twoim popisowym daniem na imprezach pod chmurką. Jeśli chcesz go przygotować dla dzieci
Wielki apetytdanie jednogarnkowe to wręcz obowiązek, szybko się robi, pysznie smakuje i syci na długi czas. Doskonale się przechowuje w lodówce więc możemy przygotować nawet na dwa dni, tym bardziej, że z podanych składników wychodzi tego dania całkiem sporo. Po powrocie z pracy wystarczy tylko odgrzać i mamy obiad. Polecam! Składniki: 1 główka młodej kapusty
Wanilia i KardamonIdealnie soczysty, genialnie pachnący, wyśmienity w smaku cóż można powiedzieć więcej.... Warto przygotować go na uroczystą kolację. Może świąteczny obiad w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia
Wielki apetytKugiel to tradycyjne danie kuchni żydowskiej. Podbiło jednak większość polskich regionów swoim smakiem i prostotą. Ekonomiczne choć pracochłonne (jeśli zamierzasz przygotować je tradycyjnie przy użyciu tarki
Wielki apetytKlasyczne gołąbki to jedno z moich ulubionych dań z kuchni polskiej, więc gdy tylko za oknem robi się chłodniej z wielką przyjemnością do nich wracam. Przyznaje
Wielki apetytMusze się do czegoś przyznać. Jestem uzależniona od dobrych knedli. Takich, które nie są zbyt miękkie, zbyt twarde, mają dużą ilość nadzienia i zbilansowane smaki. Takie
Wielki apetytIdealne rybka rozpływająca się w ustach u chrupiąca skórką. Do tego orzeźwiający sos i warzywa grillowane,ale na parze. Zaciekawiłam Cie swoim opisem? Koniecznie sprawdź co
Wielki apetytUwielbiam takie ekspresowe w przygotowaniu, nieskomplikowane i smaczne dania. Polecam Ci, gdy nie jesteś kulinarnym wirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie
Wielki apetytTym razem wyzwanie rzuciła mi Arla- stworzyć smaczne danie w 30 minut. Pomyślałam, że to nic trudnego- przecież gotuję tak na co dzień. Powstały ziemniaczki zwieńczone
Wielki apetytSezon na młoda kapustkę w pełni, więc wykorzystuję ją w mojej kuchni jak tylko mogę. Ostatnio była młoda kapusta duszona na maśle z pomidorami , a
Kuchnia z widokiem na ogród