Ten znakomity przepis znalazłam TU , śliwki karmelizowane z dodatkiem octu balsamicznego okazały się rewelacyjne, na imprezach robią furorę, wielokrotnie już sprawdziły się jako dodatek do różnego
babka w formieBardzo lubię kremowe zupy i dlatego każdej jesieni gości na moim stole zupa krem z dyni . Tym razem w nieco bardziej odważnym połączeniu - z kwaśnym jabłkiem
babka w formieBardzo prosta w wykonaniu zupa, całkowicie wegetariańska a jednocześnie aromatyczna i esencjonalna. Najlepiej wykorzystać do niej pomidory Lima - mają bardzo mało ziarenek i soku a
Ze smakiem bez glutenuUwielbiam orientalne smaki a w szczególności kuchnię hinduską. Energetyczne i rozgrzewające a niekoniecznie ostre połączenia przypraw w garam masala sprawiają, że moje podniebienie szaleje. To
Ze smakiem bez glutenuProsty posiłek na letni dzień, czy potrzeba czegoś więcej? Polecam Wam przepis na botwinkę - pyszną zupę na lato. Niektórzy gotują ją z ziemniakami i serwują z
babka w formieNareszcie powróciło lato! Jest gorąco, więc staram się spędzać mało czasu w kuchni. Nie znaczy to jednak, że nie gotuję obiadów. Owszem, ale są to dania zwykle na dwa dni, bo tak wygodnie. Dzisiaj przygotowałam szybkie danie na bazie popularnych w tym okresie warzyw: jest cukinia, papryka i kukurydza, dużo suszonych ziół i moja ukochana czarnuszka. Obiad gotowy
Moja smaczna kuchniaSałatkę ziemniaczaną popełniłam w zasadzie po raz pierwszy... ale na pewno nie ostatni. Okazała się idealnym dodatkiem węglowodanowym do grillowanych mięsiw. Idealnie zastąpiła pieczywo... Poza
Ze smakiem bez glutenuNiespecjalnie przepadam za tym sosem na co dzień... Ale trzeba przyznać, że jako dodatek do grilla stanowi świetne orzeźwienie i urozmaicenie. Składniki: ok 350 g bardzo
Ze smakiem bez glutenuNieskromnie przyznam, że najlepsza sałatka z soczewicy jaką zrobiłam i jadłam...:-) A powstała niejako "niechcący"... szukałam pomysłu na zagospodarowanie mięsa z rosołu... Smaczna, orzeźwiająca, dobra zarówno
Ze smakiem bez glutenuZupka jest bardzo sycąca. Można ją wzbogacić mięsem lub pozostać tylko przy samych warzywach. Dodając mniej imbiru można sporządzić wersję dla dzieci. Mojej dwuletniej córce
Ze smakiem bez glutenuDoskonały dodatek do obiadu, w szczególności do wszelkiego rodzaju kotletów, pulpetów, itp. Słodkawa a jednocześnie kwaskowata i orzeźwiająca. Trzeba tylko mieć ugotowane lub uparowane buraki i
Ze smakiem bez glutenuSezon na dynię w pełni... Wykonawszy potwora dyniowego zostało mi trochę skrawków dyni, którą postanowiłam wykorzystać do sporządzenia zupy dyniowej. A ponieważ mąż mój stwierdził, że
Ze smakiem bez glutenuSurówka z pora jest idealna jako dodatek do wszelkich gulaszy z kaszą. Ma świeży, orzeźwiający smak, jest lekko ostra, no i jej wykonanie zajmuje chwilę. Ja
Ze smakiem bez glutenuDobry sposób na zagospodarowanie szynki, która poniewiera się po lodówce. Użyłam szynki z filetów drobiowych. Wyszła wzbogacona wersja zwykłych placków ziemniaczanych. U mnie
Ze smakiem bez glutenuSurówkę z czerwonej kapusty można robić w kilku wersjach. Ja lubię tę, gdzie kapusta jest prawie miękka a całość jest lekko kwaśna i orzeźwiająca. Świetnie pasuje
Ze smakiem bez glutenu