Przepis na : obiad
Bardzo lubię kremowe zupy i dlatego każdej jesieni gości na moim stole zupa krem z dyni . Tym razem w nieco bardziej odważnym połączeniu - z kwaśnym jabłkiem (szara reneta sprawdza się znakomicie!) i estragonem, pikantna i rozgrzewająca. Spróbujcie koniecznie. składniki: 1 kg obranej dyni 2 średnie ziemniaki 1 duże kwaśne jabłko (np. szara reneta) 150 g białej części pora 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 5 szklanek wody (ewentualnie bulionu) 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki estragonu sól... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...