filety, kilka przypraw, hyc do piekarnika, a najlepiej na grilla w piekarniku tak jak ja to zrobiłam i macie pyszną rybę na obiad. Wystarczy ugotować ryż, jakąś szybką ostrzejszą sałatkę i obiad gotowy. Składniki: około 500 g filetów ryby (jakakolwiek biała ryba) 1/4 łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 2 ząbki czosnku sok z jednej cytryny 2 łyżki sosu sojowego
na moim stole...zachwycona. Szczerze Wam polecam zakup takiego opiekacza. Dzięki niemu nawet mój mąż bardziej ochoczo eksperymentuje w kuchni A wracając do przepisu… spróbujcie. Takie piersi nadają się idealnie na obiad (z ulubionymi dodatkami), jak i jako składnik różnych sałatek. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki(...)czas przygotowania, mięso wychodzi idealne). Zamarynowane kotleciki wkładamy do opiekacza. Czas pieczenia mięsa w takim urządzeniu, to zaledwie kilka minut (do wyłączenia się lampki kontrolnej). Podajemy z ulubionymi dodatkami. Szybko, smacznie i zdrowo. Smacznego
Słodkie okruszkiSzybki ryż z kurczakiem i papryką to danie, które wykonanie dosłownie w kilkanaście minut. Najlepiej smakuje podany zaraz po przygotowaniu, jednak możecie je podgrzać następnego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!już kupione, czekają w lodówce? Mam dla Was propozycję zamiast grilla – kiełbaski z soczewicą. Raz spróbujecie i będziecie do tego dania wracać, bo to świetny pomysł na szybki niedzielny obiad, który łatwo się przyrządza i jest bardzo smaczny. Postarajcie się zdobyć dobrej jakości kiełbaski i dobrą soczewicę, która nie rozpadnie się po ugotowaniu. Składniki dla 4 osób(...)drugiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać rozgnieciony ząbek czosnku i kiełbaski (wyciągnięte z wody). Smażyć przez 5 minut, przewracając, aby zezłociły się z wszystkich stron. Wlać wino i szybko zagotować, aby uwolnić smaki. Zmniejszyć ogień i gotować jakieś 8-10 minut, aż kiełbaski dobrze się ugotują. Kiełbaski (razem z sokami z patelni) przełożyć na patelnię z soczewicą, wymieszać
DietologKurki, czyli pieprzniki jadalne to jedne z najpopularniejszych grzybów w Polsce. Nic w tym dziwnego – apetycznie żółte, o wyjątkowym kształcie i kapeluszach z blaszką…
A to pestkaChyba każdy miłośnik orientalnych smaków wie jak smakuje kurczak curry. Nie znaczy to jednak że danie jest mniej smaczne, ba, jest wręcz przeciwnie! Ta słodko-ostro
A to pestkaPopularna carbonara to jedno z najbardziej znanych włoskich dań. Można zaryzykować stwierdzenie, że zawsze jest to makaron z co najmniej boczkiem lub bekonem, parmezanem i roztrzepanym
Kulinarna PokusaMakaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowe. Można dodać natki pietruszki, ale to pod warunkiem że konsumenci ten dodatek lubią. W przeciwnym wypadku polecam dodać indywidualnie na talerz. Razem z cząstkami pomidora. Mamy szybki, wypasiony obiad, mamy wykorzystane resztki i o to właśnie chodzi
Dieta moja pasjazalewie, według sprawdzonej receptury mojej Mamy, to dla mnie smak dzieciństwa Po latach wracam do niego z sentymentem i dużym apetytem. Sałatka świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu albo szybka przekąska. Polecam! Do tej sałatki z cukinii można też dodać kilka świeżych ogórków – proporcje do zalewy pozostają bez zmian, bo z ogórków dużo wody się wydzieli(...)garnka przewracamy do góry dnem i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Potem przenosimy słoiki do spiżarni lub piwnicy i czekamy na zimę Sałatkę idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu, np. kotletów sojowych . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być
Lamarida.plUch – jak gorąco! Puff – jak gorąco! W takie upały nikomu nie chce się gotować, a co dopiero jeść… W takiej sytuacji polecam makaron
A to pestkaprzecież nie są obierane, ale właśnie takie z oskrobaną cienko skórką. Kobiety, podzielcie się kuchenną pracą ze swoimi samcami lub potomstwem, samce alfa – pokażcie kto rządzi i naszykujcie ten obiad sami! Jeśli tylko macie świeże składniki i naprawdę smaczne, małe i zgrabne młode ziemniaki, wszystko się uda. Wykonanie tego chłodnika, który podany z ziemniakami i mięsem ryby jest pełnoprawnym daniem(...)chłodnika, włóżcie po porcji ryby, ozdóbcie całość plastrem cytryny i gałązką koperku, delikatnie podlejcie dobrą oliwą, posypcie świeżo zmielonym pieprzem. I jak? Nie dość że smacznie, to jeszcze szybko i elegancko, prawda? Oskrobcie tylko te nieszczęsne ziemniaki ;) SKŁADNIKI 1 litr naprawdę dobrej, gęstej i kwaskowej maślanki lub kefiru 20-24 małych, młodych ziemniaków – po 5-6 na porcję
Karo in the Kitchentylko po kawałku kiełbasy. Czosnek i cebula zawsze są. Pod rękę nawinęło mi się kilka ziemniaków. Niedziela. Długi weekend. Sklepy pozamykane. „To co, dzwonimy po obiad?” Nie, nie dzwonimy. Obiad zrobię z tego co jest! Ziemniaki jako baza – super. Została w lodówce jakaś kiełbasa. Ziemniaki + kiełbasa? Skojarzenie miałam jedno – ognisko! A że pogoda w długi weekend i tym razem(...)minut do rozgrzanego już piekarnika. Przy odpakowywaniu uważajcie na twarz i palce, ze środka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu i marchwi. A może gdzieś w Waszej lodówce zamiast kiełbasy jest jakaś resztka szynki? Też będzie
Karo in the KitchenWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!