prosty i szybki. Na pewno przyda Wam się w wielu bożonarodzeniowych potrawach. Jest pyszny z mięsem, ostatnio przyrządziłam go z kurczakiem- był wyśmienity! Pamiętajcie tylko, jeśli będziecie chcieli wmieszać go w wieloskładnikowy sos, nie dodawajcie już cukru- sos żurawinowy jest już bardzo słodki sam w sobie. Na pewno świetnie też sprawdzi się z różnego rodzaju deserami - zróbcie go, skosztujcie
Gotowanie to kochanietruskawki sos do deserów o smaku toffi Przygotowanie: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia. Gdy galaretka będzie zimna 2/3 rozlać do pucharków i włożyć do stężenia do lodówki. Pozostałą część galaretki pozostawiamy w ciepłym miejscu żeby nam się nie ścięła wcześniej od tej z lodówki. Gdy zacznie się ścinać wtedy miksujemy na szybkich obrotach by się
Ala piecze i gotujelodowe desery często polewała je właśnie ajerkoniakiem. Zawsze lubiłam ten likier, szczypał po języku ale słodycz zawsze wygrywała:D Po za niespodzianką dla kubków smakowych trzeba było wymyślić jakąś dekorację żeby nasycić również inne zmysły:) Efekt dekoracyjny możecie ocenić na dole, mam nadzieje, że się spodobał:) Tort został przyjęty z dużym entuzjazmem i bardzo szybko zniknął
ciastkarnia na kruchym spodzieMajonez curry domowy majonez z przyprawą curry. Majonez curry możesz kupić w sklepie spożywczym, ale przepis na domowy majonez jest tak łatwy i szybki
Cztery FajeryDzisiaj w pracy byłam świadkiem ciekawej wypowiedzi: nie lubię quinoa, bo ona jest nie dobra, bez smaku. Tak, quinoa ma tą śmieszną właściwość, że jest
Szybko Tanio Smaczniewersji mocno kakaowej, prawie czekoladowej. Uformowałam niewielkie kuleczki zamiast tradycyjnych podłużnych szyszek. I choć u nas w domu nie ma małych dzieci, to te ryżowe kuleczki zniknęły zadziwiająco szybko. Składniki: 50 g masła 3 łyżki mleka 400 g krówek 2 łyżki dobrego gorzkiego kakao 150 g preparowanego (ekspandowanego) ryżu Masło, mleko, krówki (odwinięte z papierków oczywiście) oraz kakao(...)znalibyście. Uważam jednak, ze trzeba przypominać takie proste rzeczy. Tym bardziej w czasach, kiedy największe kulinarne cuda i wynalazki mamy praktycznie na wyciągnięcie reki. A może zaproponujecie jakieś proste desery lub słodkości, które pamiętacie właśnie z czasów dzieciństwa
Codzienna kuchnia niecodziennadeseru. Wszystkie inne tworzone są na zasadzie chybił-trafił. Niemniej jednak ten w Cafe Sperl był genialny - puszty, delikatnie wilgotny biszkopt przekładany marmoladą pomarańczową, polany z wierzchu czekoladą. Drugi deser był niezwykle bogaty w smaku, słodki i bardzo czekoladowy. Spód był jakby z delikatnego wafelka / biszkoptu polanego czekoladą, a na wierzchu delikatna skorupka także z czekolady. Solidna dawka węglowodanów - pyszne(...)dziwnego, że Austriacy są tak mocno przywiązani do tego napoju. Kawa jest bardzo popularna używką w Austrii stąd możemy spotkać samoobsługowe automaty do zakupu i zmielenia kawy. A na szybko możemy kupić kawę w mobilnych punktach sprzedających kawę (marka Illy jest bardzo popularna poza Polską - spotkałem ją także na Sycylii i na Węgrzech - to naprawdę bardzo dobra kawa). Prawdziwych
Right Behind The KitchenGÓRSKA SZARLOTKA Jak dobrze wiecie, szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast. Szarlotkę jestem w stanie zrobić chyba na niezliczoną ilość sposobów. Niedawno otrzymałam całą skrzynię
SMYKWKUCHNIOpis: Smakowite eklerki z serkiem mascarpone oraz z dodatkiem malin. Są delikatne i słodkie, ale nie przesłodzone. Może się wydawać, że ich przygotowanie jest skomplikowane, ale
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSok z wiśni! Idealny do herbaty, idealny do picia z wodą, idealny do ciast, owsianek, jaglanek, do polewania gofrów, naleśników itp. Sok jest bardzo aromatyczny, ma
SMYKWKUCHNICiasto, które cieszy nie tylko kubki smakowe, ale i oczy :) Lekkie biszkopty wspaniale łączą się z kremową masą z serka mascarpone. Na pierwszy rzut oka
Tagebuch po polskuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Jakiś czas temu prezentowałam Wam bułeczki z truskawkami i galaretką ( klik ). I właśnie, co zrobić z
Di gotujeZnowu drożdżówki?! - ciekawe kto z Was tak powie. No ale co zrobić, skoro tak je lubię? Czasami przygotowuję coś zupełnie nie myśląc o blogu. Kiedy okazuje
Codzienna kuchnia niecodziennaSiemanko sportowe świry! Co słychać? Ja mam.. FERIE! Nareszcie! Przeraża mnie jeden fakt.. jest już czwartek.. ten czas tak szybko mija
Czarnawisienkatego deseru użyłam galaretek firmy Master Cook, które niedawno dostałam do testowania. Mogę je śmiało Wam polecić z czterech względów: duże opakowania w bardzo korzystnej cenie- opłaca się dużo bardziej niż kupowanie pojedynczych sztuk, zwłaszcza, jeśli ktoś dużo piecze bardzo dobra jakość- galaretki błyskawicznie się rozpuszczają nawet w niewielkiej ilości wody, nie trzeba długo mieszać szybko tężeją
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia