szukacie czegoś na szybko,łatwego i do tego niedrogiego i pysznego na przekąskę lub na imprezę -albo dla niezapowiedzianych gości-to jest to pomysł dla was! Polecam na każdą okazję lub po prostu na kolację lub śniadanie-robię je już kolejny raz i za każdym razem się nimi zajadam-polecam Skła dniki: kilka kromek chleba tostowego 20 dkg sera
Swojskie jedzonkoHummus skradł moje serce już dawno temu. Teraz przyszła pora na innego rodzaju pasty do pieczywa i nie tylko. Podczas pobytu w Bieszczadach, tuż przed
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: -pierś z kurczaka -przyprawa do kebaba/gyrosa -sałata lodowa lub kapusta pekińska -ogórek -pomidor -200 ml. jogurtu naturalnego -2 łyżki majonezu -3 ząbki czosnku -sól -pieprz
Magia jedzenia.Latem nie ma nic lepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka
Dzieje kuchennej Wiewióryprzystepny i szybki fast food. W kuchni ormiańskiej rządzą, przede wszystkim, bardzo specyficzne zioła - rzadko dostępne na naszym rynku, jednak przy odrobinie chęci da się je zastapić podobnymi rodzimymi. Można też wybrać sie za naszą wschodnią granicę - na Ukrainie jest dość duży wybór przypraw do kuchni ormiańskiej. Oryginalnie Kebaby ormiańskie podawane są w lawaszu - czyli odmianie chleba, przypominający bardziej
sierotka maRysia w kuchnizrobiony i szybko zjedzony..Ja nie miałam świeżego rozmarynu, dałam więc suszony..w sumie to troszkę obawiałam się tego dodatku, ale rozmaryn nie był wyczuwalny w chlebku..do chlebka wykorzystałam rodzynki Skworcu ..Jedno opakowanie, a rodzynki w dwóch odcieniach..i na dodatek duże..no i oczywiście pyszne.. Przepis na chlebek pochodzi stąd -wg (wg Oatgasm ). Chleb na sodzie
Moje domowe kucharzenieSłodki czwartek z mega opóźnieniem... przepraszam Was bardzo! czasu mam mało a pomysłów na posty całkiem sporo, dzisiaj w planach jeszcze warsztaty a jutro dzień w
Dzieje kuchennej WiewióryKtóż nie zjadłby świeżutkiej bułki na śniadanie? nie ma chyba takiego osobnika. Bułki tutaj podane są leciutkie, pyszne, łatwe w wykonaniu i bardzo szubko znikają ha
Moje Małe CzarowanieSzybkie i proste, ale niecodzienne tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem. Pyszna opcja na weekendowe śniadanie albo niedzielny brunch. Świetnie zastąpią zwykłe kanapki, a podane do łóżka z pewnością będą wspaniałym początkiem udanego dnia. Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem są naprawdę bardzo proste i nie wymagają specjalnych umiejętności. Składniki: – kilka kromek chleba tostowego – kilka jajek
Pociąg Do KuchniU mnie znowu opóźnienie.Wirus dosięgnął także mnie więc wczorajszy dzień spędziłam w łóżku, w towarzystwie miski. Dzisiaj, jako że czuję się zdecydowanie lepiej założyłam nowe
Dzieje kuchennej Wiewiórychleba sojowego, jajko+masa kajmakowa+cynamon+mleko** rozpuszczony kajmak z kapką mleka Wróciłam. Tym razem chyba już na stałe. Niezapomniany tydzień.Mnóstwo śmiechu, tańca, rozmów, spacerów i wszystkiego innego. Dwa wesela. Poprawiny. Mazury. Rodzina.Teraz pozostaje tylko wykorzystać resztkę dni która pozostała nam do końca wakacji.Swoją drogą wam też te wakacje zleciały tak szybko
More food, love and dreamsPiecze się szybko i ładnie zachowuje kształt.Żal mi było wrzucać takie cudne maleństwa do gulaszu, dlatego sięgnęłam po prosty i niezwykle pyszny patent. Upiekłam je na blasze wysmarowanej oliwą i podałam z sosem tzatziki posypanym nasionami czarnuszki dla podkręcenia smaku. Upieczone bakłażany były tak miękkie i kremowe, że bez problemu mogłam rozsmarować je na kromce chleba. Mmmm... taka
Chilli Czosnek i OliwaJest to pyszne, szybkie i rozgrzewające danie w sam raz na jesienne chłody. Kojarzy mi się z tą porą roku ze względu na kolory warzyw.
Fabryka pomysłówjest szybki i prosty w wykonaniu. W przepisie wykorzystałam kurki w śmietanie (mogą być mrożone) ale dodatki można dobrać według upodobań – może to być pokrojona szynka, żółty ser, pieczarki czy kawałki kabanosa,. Moja wersja to wydanie dietetyczne bo ostatnio staram się być fit. Gwarantuję że takie przekąski na ciepło zrobią wrażenie na gościach. Składniki: 8 kromek chleba tostowego
Mama z miastabardzo prostym, szybkim i pysznym pomysłem na zupę z dyni piżmowej. ZUPA Z DYNI PIŻMOWEJ SKŁADNIKI: - 1 średnia dynia piżmowa - 3 ząbki czosnku - 1 plaster imbiru - 1 szalotka - 150 ml śmietanki 12% (zamiennie mleko) - sól - łyżka miodu - 1/3 świeżej papryczki chili - 7-10 łyżek oliwy z oliwek - opcjonalnie: możesz dodać mielonej kolendry, szczyptę cynamonu, kuminu do smaku - chleb na grzanki
SMYKWKUCHNI