Prosty makaron z sosem pomidorowym to danie, które przygotujemy dosłownie w 10 – 15 minut. Korzystając z tego przepisu zwykły makaron zmieni się w prawdziwe arcydzieło
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kiełki na patelnię stir- fry Kiełki roślin to produkt, który jest bogaty w wiele cennych dla nas składników, warto je jeść. Łatwo je wyhodowa ć w
Dorota SmakujeOd dawna chciałam przygotować rurki z bitą śmietaną . Pamiętam ich smak z dzieciństwa. Co prawda można jeszcze je kupić w cukierni, ale dlaczego nie zrobić je
Salonik smakówpieprz do smaku Olej do smażenia Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Plasterki układać na natłuszczonej patelni, tak aby równomiernie pokryły całe dno. Posolić i popieprzyć. Szybko podsmażyć na dużym ogniu, a następnie dodać odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok. 10 - 12 min. W tym czasie na drugiej patelni zeszklić cebulę, dodać pokrojoną paprykę oraz(...)zwiększyć ogień - dzięki temu spód zapiekanki przyrumieni się i będzie chrupki. Można podawać - wspaniale smakuje z zieloną sałatą ze śmietaną lub jogurtem, a także z tradycyjną mizerią lub sałatką z pomidorów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotujemy i jemykonsystencję - tak jak widać na zdjęciu. Po włożeniu go do lodówki jest tak twardy, że aż trzeba kroić go nożem. :) Powyżej 26 stopni przyjmuje postać płynną, a na patelni szybko się rozpuszcza. Jak wykorzystywać i do czego stosować olej kokosowy? - idealny podczas gotowania i pieczenia: można na nim spokojnie smażyć i grillować (kwasy tłuszczowe nie podlegają utlenianiu) lub wykorzystywać(...)naleśniki. :) Osoby odchudzające się - nie wystrzegajcie się oleju kokosowego! Najlepiej stosować 2 łyżki stołowe dziennie lub 1 łyżkę oleju kokosowego do gotowania i np. 1 łyżkę oleju lnianego do sałatek
MintTastesłynna amerykańska surówka, której głównym składnikiem jest poszatkowana, biała kapusta. Dzisiaj zachęcam do nieco unowocześnienia przepisu i przygotowania surówki na bazie startego, surowego kalafiora. Surówka jest łatwa i szybka do przygotowania. Świetnie smakuje podana z gotowanymi ziemniakami. Składniki na 3-4 porcje: 1/4 dużego kalafiora (wagowo około 0,3 kg) 1 duża marchewka 1 mała cebula(...)Cebulę obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do warzyw dodać cebulę, majonez, całość skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku. Wymieszać. Podawać po schłodzeniu. Sałatka przed przyprawieniem i wymieszaniem Przepis STĄD
UgotowaćLaosu, Chin i Indii. To tofu – ‘ To hpu’ – jedzone jest każdego dnia, i tak jak Chińskie – w wielu postaciach – krakersów, chrupek, głęboko smażonych kostek, na surowo, na gorąco w sałatkach i zupach. SPOSÓB I W duży garnek wlewamy 2 litry wody i wsypujemy odważoną mąkę – całość dokładnie mieszamy trzepaczką balonową – mąka nie może zostawić żadnych grudek, a mieszana zacznie się(...)gęstnieć i bulgotać. Mieszamy w drugim garnku dokładnie mąkę po moczeniu i stale mieszając gotujący się płyn, wlewamy zawiesinę mąki do garnka. Mieszamy i uważamy żeby nie przypalić, bo szybko zaczyna gęstnieć – gotujemy wszystko razem około 8-10 minut, ani na moment nie przerywając mieszania! Masę przelewamy do formy wyłożonej czystą bawełnianą ściereczką i zostawiamy do ostudzenia
Karo in the Kitchenwkawiarence.pl Znacie już największy hit zdrowotny, który jest również świetnym kosmetykiem? Picie oleju lnianego poprawia naszą jakość życia w wielu aspektach. Jednak nie każdy olej lniany
W KawiarenceMakaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś klasyka, bo jest to danie które w moim domu robiło się odkąd pamiętam i nigdy mi się nie znudziło. Nawet teraz robię je bardzo często
karmelowydawno za mną już chodził tuńczyk. Ale właśnie w jakiejś paście lub sałatce. Wczoraj tato zaproponował mi swoją propozycję na kolację i od razu skradła mogę serce (i podniebienie). A do szczęścia niewiele potrzeba. Składniki: 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju 1 puszka groszku 2-3 jaja na twardo 1 niewielki por (biała część) Majonez wg uznania Sól(...)solimy i odstawiamy na chwilę po czym dodajemy do miski Dodajemy majonez wg uznania (jedni lubią bardziej zbite wersje drudzy mniej) Solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy Szybko jemy bo znika błyskawicznie. Smacznego
Gotowanie z pasjąJedną z popularniejszych diet ubogoenergetycznych jest dieta 1200 kcal. POBIERZ ZA DARMO PDF Z DIETĄ Chcesz się dowiedzieć więcej o zasadach działania tej diety? Szukasz sposobu jak szybko schudnąć? Wiesz jak wybrać odpowiednią dietę dla siebie? Zapraszam do wpisu: Odchudzanie dietą. Na czym to polega? Schudnąć bez efektu jojo. Dieta 1200 kcal polega na spożywaniu posiłków(...)Podzieliłam zestawy na wersje: dla każdego inny rodzaj pieczywa, pamiętajcie 2 kromki chleba żytniego = 3 kromki chleba bezglutenowego. Elementem obowiązkowym dietetycznych posiłków są surówki i sałatki. Wybierz SURÓWKĘ: Wybierz SAŁATKĘ: II Śniadania powinny się składać przede wszystkim z owoców. Wybierz II ŚNIADANIE: Wszystkie zestawy obiadowe maja identyczną wartość kaloryczną, więc możemy je podmieniać. Zasady
IzaGotujekrótko, szybko i na temat. Fajni ludzie, dobra atmosfera i smaki, które lubię – zielenina w wersji azjatyckiej. David pokazał, że warzywa nie muszą być nudne, a wszystko co zrobiliśmy okraszone było konkretną nutą smakową. Menu (każdy zajmował się innym daniem, składniki są więc z „pamięci smakowej” i nie są to ścisłe przepisy): Sałatka z nowalijek
OstryKęsSzybki makaron z boczkiem to danie, które jesteśmy w stanie przygotować dosłownie w 15 minut. Więc idealnie sprawdzi się zawsze, kiedy nie mamy czasu na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wycieczka do Grecji nie może się obyć bez skosztowania najpopularniejszego w tym kraju dania typu fast food, czyli gyrosa. Kawałki mięsa opiekanego na ruszcie, do tego aromatyczny chlebek pita, sałatka, tzatziki i frytki… to połączenie smaków jest naprawdę palce lizać! Skąd jednak w ogóle gyros wziął się w kuchni greckiej i jaki jest jego rodowód? Oto kilka interesujących faktów(...)wersji wypiekanej na pionowym rożnie pojawił się w połowie XIX wieku w mieście Bursa. Sposób przyrządzania mięsa poprzez opiekanie go na ogniu w pozycji pionowej i odcinanie cienkich plastrów szybko przyjął się w Imperium Osmańskim, a później – wraz ze zmianą granic pomiędzy Grecją a Turcją i wymianą kulturową – dotarł również na Półwysep Peloponez i w okolice Aten
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne