Kocham ciasto francuskie. A parówki z serem w cieście francuskim to jedno z moich ulubionych przekąsek. W sam raz na imprezy domowe, urodzinowe, sylwestra albo po prostu jako podwieczorek czy kolacja :) Składniki: * 5 parówek * 1/4 z całego płata ciasta francuskiego * 100 g startego na tarce o grubych oczkach żółtego sera * siemię lniane do posypania Wykonanie: Parówki naciąć wzdłuż, nadziać
Zrób to smacznieWitam Kochani :-) święta, święta i po świętach...chociaż nie do końca, właśnie mamy weekend, więc świętowania czas dalszy, potem Sylwester, Nowy Rok, i jeszcze Trzech króli, także święta trwają jeszcze wiele dni :-) Mam nadzieję, że spędziliście je we wspaniałej atmosferze, że było pysznie i wyjątkowo, a prezenty znalezione pod choinką ucieszyły Was i były trafione ;-) Szkoda tylko
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuŻyczę Wam by ten Nowy Rok był dla Was wszystkich przełomowy, wyjątkowy. By to na co od dawna czekacie , spełniło się właśnie w 2015 roku. Życzę Wam wspaniałego Sylwestra, nie ważne gdzie go spędzicie, ważne z kim :-) Życzę Wam pięknych fajerwerków, smacznego jedzonka, szumu w głowie od szampana, i zabawy do białego rana !!! By ten Nowy Rok spełnił marzenia
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani, mam nadzieję że ból głowy po imprezie Sylwestrowej już minął :D Mam też nadzieję,że dobrze się bawiliście. U mnie sylwester był nawet ok, w domu ale w porządku :-) Trochę fajnej muzyki, obowiązkowo oczywiście przebój Abby "Happy New Year" , coś dobrego do jedzonka, potem duuuuuużo szampana %%% i oczywiście fajerwerki. W tym roku jestem strasznie zadowolona z fajerwerków
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumyślę, że taka dieta za dwa - trzy miesiące będzie równie na miejscu. Skończą się wtedy bardziej tłuste i treściwe posiłki, a ustąpią miejsca lżejszym. A teraz, po świętach i Sylwestrze, kiedy jedliśmy tłustych potraw więcej niż zwykle, ciast, tortów i serników, a przy tym mniej się ruszaliśmy, detoks poświąteczny będzie idealny. Tak sobie myślę, że samo słowo detoks
Posadzone i zjedzoneŚwięta minęły. Menu świąteczne już za nami. A przed nami... Sylwester, karnawał i czas zabaw. Na moim świątecznym stole pojawiły również dwa torty makowe. Jeden z nich już pokazywałam tutaj . Dzisiaj mam dla Was kolejny również smaczny, ale inny... tort makowy. Ten tort zwrócił moją uwagę, kiedy go tutaj zobaczyłam. Już wtedy wiedziałam, że muszę upiec
Kuchnia u Krysiwidow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości w Sylwestra, przy świątecznym stole, albo przy okazji spotkania z przyjaciółmi, polecam to danie. Sprawdzi się zarówno jako oryginalna przystawka, jak danie główne. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 ziemniaki
Quinoa Raz!Sałatka śledziowa tym razem z groszkiem, ziemniakami, jabłkiem i jajkiem. Przepis jest prosty a przygotowanie łatwe i szybkie. To doskonała sałatka na Wigilię, Sylwestra czy ostatki. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje Marioliłososia to idealne danie bufetowe. Małe kanapeczki z gremolatą udekorowane plastrami łososia to domowa tradycja. Tatar z łososia z buraczkami to kolejna przekąska na zimno. Zabłysłam nią kiedyś na Sylwestra i od tej pory często ją przyrządzam. Kolejne przepisy z łososiem, z których często korzystam to przepisy na torty kanapkowe . To bardzo elegancka zimna przekąska, u mnie bardzo często pojawiająca
codojedzeniaŚwiętach ?? U mnie leniwe były, sylwester też w domu, ale tak nam odpowiadało, na spokojnie :) Przed Świętami i w trakcie złapałam mały oddech od wszystkiego, teraz powoli wracam. Czasem potrzeba tak waśnie, człowiek się zresetuje :). Dziś przepis na roladki ze szpinakiem i łososiem wędzonym. Fajna przekąska :)) Składniki: 250 g szpinaku (ja użyłam świeżego) 3 duże jajka 1 łyżeczka soku
kruche babeczkiSałatka krabowa z kukurydzą i porem – tym razem w wersji prostej, szybkiej i z niewielką ilością składników. Z podanych niżej proporcji wychodzi jedna duża porcja
Kulinarne Przebojejeszcze nie koniec. Dziś zapraszam na śledzie po kaszubsku. Przepis znalazłam na WŻ i się w nich zakochałam. Robiłam je już kilka razy między innymi na święta i sylwestra, wszystkim bardzo smakowały. Polecam :) Składniki - 6-8 szt. dużych solonych filetów śledziowych a'la matjas - 1 duża cebula - garść rodzynek - 1 szklanka oleju - 0.5 szklanki octu jabłkowego - 195 gram koncentratu
Kuchnia z widokiem na ogródtego, co spotkało się z zachwytem większej pociechy, każdy soczek jest opatrzony pięknym kolorowym obrazkiem, na którym widnieją postacie z bajek - królik Bugs, Diabeł Tasmański, Tweety czy kot Sylwester. Od razu zaczęło się pyszne testowanie. Smak... wspaniały. Każdy z nas oczywiście ma swój ulubiony. Ja polecam jabłkowo-gruszkowy, córeczka jabłkowo-malinowy, a synek jabłkowy (synek jest jeszcze za mały
Słodkie okruszkiDrodzy. Za nami huczny Sylwester i pierwsze wzruszenia noworoczne. Pewnie przyjęliście już życzenia od najbliższych. Ja także życzę każdemu z Was By Nowy Rok przyniósł Wam radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń, a gdy się one już spełnią, niech dorzuci garść nowych, bo tylko one nadają życiu sens! W Nowym Roku wielu cudownych dni, tylko szczęśliwych miłości, niezapomnianych chwil
W mojej kuchniTradycyjną pastę jajeczną (czyt. z jajek, nie z tofu;)) jadam od niedawna. A dokładniej to od sylwestra, którego spędziłam w krakowskim Miąższu (tak, tak, tam gdzie mają bezglutenowe kanapki!). Jakoś strasznie zasmakowała mi tam wtedy pasta jajeczna… Pewnie nie bez znaczenia jest fakt, że byłam super-prze-głodna. Tak czy siak, pasta jajeczna, którą pamiętam z lat młodzieńczych jest
Fill The Bowl