składniki: 12 szt. pomidorków koktajlowych 12 szt. mini kulek mozzarella 12 szt. listków bazylii lub więcej ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Na szpatułki nabijamy kuleczkę mozzarelli
Domowy Smak JedzeniaTo danie z kuchni meksykańskiej możecie podać na różne sposoby. Jednym z nich to serwowaną w towarzystwie z ugotowanym ryżem, `farsz zawijany w tortillę lub farsz
Kuchnia PokoleńPrzepyszny sernik waniliowy bez glutenu, bez spodu z prawdziwą laską wanilii i domowym ekstraktem waniliowym . Z polewą na bazie kwaśnej śmietany i syropu klonowego. Szybki w
Moja DelicjaRoladki rybne – z sandacza to mój najnowszy, genialny przepis z rybą w roli głównej. W ten sposób przygotowane danie
Kolorowy PrzepisownikKotlety mielone z cukinią i fetą to świetna alternatywa dla tych tradycyjnych, znanych wszystkim od pokoleń. Szczerze mówiąc- zwykłe dawno mi się
Kolorowy PrzepisownikDziękuje Adam za przepis, ten obiadek był pyszny. Przygotowanie nadzienia ( guacamole ) – awokado przeciąć na pół. Wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. Czosnek obrać i posiekać bardzo
Kuchnia PokoleńJak to się stało, że blog istnieje od kilku lat, a taka szynka w galarecie pojawia się na nim dopiero teraz? Robiłam te roladki tak wiele
Smaczna PyzaŚledziowy tatar jest wspaniałą przystawką – zdecydowany smak, lekka konsystencja i piękny wygląd – to jego atuty. Do jego przygotowania … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>
My Blueberry CornerSer parmezan można zastąpić innym twardym serem. To tak dla informacji dla tych co nie lubią parmezanu. Wykonanie ciasta do tarty , spód – brokuł rozerwać na
Kuchnia PokoleńSałatki uwielbiam i choć mam swoje ulubione typy, które powtarzam na różne okazje (i bez okazji), to lubię też wymyślać nowe
Kolorowy PrzepisownikTaką sałatkę podawać z ciepłymi krewetkami i serem. Zimną też można jeść, ale szczerze ja nie lubię. Krewetki oczyścić z jelita. Na górze naciąć wzdłuż krewetki
Kuchnia PokoleńUwielbiam takie mega proste i, nie oszukujmy się, mega szybkie sałatki! Zazwyczaj przygotowuję je na kolację, więc na blogu bardzo rzadko jakaś
Kolorowy PrzepisownikDziś zapraszam Was na czosnkowo-bazyliowe pieczarki na maśle . Proste, pyszne, idealne jako dodatek do sucharków, świeżego pieczywa lub jako jedna z przekąsek na przyjęciu (wato
Słodkie okruszki