Przepis na : kolacja
Słynna włoska sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii. Sałatka w kolorze włoskiej flagi Insalata Caprese , z pokrojonych w plastry i ułożonych na przemian pomidorów oraz mozzarelli, skropionych oliwą i posypanych bazylią. Składniki ( 2 porcje): 2 pomidory 2 kulki mozzarelli (125 g) kilkanaście liści bazylii szczypta suszonego oregano oliwa z oliwek sól i pieprz oliwki do dekoracji Przygotowanie: Pomidory pokrój na plasterki. Mozzarellę wyjmij z zalewy i pokrój na plasterki. Ułóż pomidory na półmisku na przem...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.