suszony schab - 1137 przepisów (strona:18/76)

Rolada ze schabu z pieczarkami 492

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako dodatek na kanapki.   Post Rolada ze schabu z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Roladki schabowe panierowane 175

miętową Roladki ze szpinakiem Roladki schabowe z kurkami Roladki schabowe panierowane pokrojone w plastry mogą być ozdobą stołu jako zimna przekąska. Składniki: 10 plastrów schabu wieprzowego, do smaku sól morska  i pieprz czarny, rozmaryn suszony kostka sera feta słoiczek suszonych pomidorów 250 g maślaków 1 duża cebula 100 g boczku parzonego olej do smażenia 5 jajek mąka pszenna(...)Plastry schabu  rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Każdy plaster schabu doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. 1 farsz: pomidory i ser kroimy w drobną kostkę, mieszamy. 2 farsz: boczek, cebulkę i oczyszczone maślaki kroimy w drobną kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy boczek, szklimy dodajemy cebulkę i grzyby, doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą, dusimy ok 15 minut, pod koniec doprawiamy suszonym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami 168

ostra papryka Sól,pieprz Bułka tarta do panierowania 1 jajko Olej do smażenia Sposób przygotowania: Plastry schabu rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, smarujemy musztardą. Na każdym kawałku schabu układamy po pasku sera korycińskiego oraz po 3 pomidory suszone. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy roladki w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy

Bajeczna Kuchnia
Bigos z żeberkami 96

przygotowania:    1.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 1.5 kg kapusty kwaszonej 1 kg żeberek 300 g schabu 15g grzybów suszonych 4 śliwki suszone 2 duże cebule 3 liście laurowe 15 ziaren pieprzu 7-8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju woda 1. Grzyby(...)całą kapustę. Dodajemy sól, przyprawy i gotujemy. 2. Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę. Następnie dodajemy do kapusty. Na tej samej patelni smażymy pokrojone kawałki schabu i tak samo przekładamy do garnka. Śliwki przekrawamy na pół a grzyby kroimy na drobne kawałki. Wszystko dodajemy do garnka tak samo jak wodę z grzybów w których się moczyły

karolgotuje
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 209

Bardzo lubię łączyć mięsa z suszonymi pomidorami, rolada z dodatkiem szpinaku wyszła bardzo smaczna i soczysta. Możemy ją padać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę. Składniki: 1,5 kilograma schabu bez kości 1 słoik s uszonych pomidorów z ziołami Ole! 200 gram świeżego szpinaku Przyprawa do wieprzowiny Ostra papryka Sól Olej Sznurek masarski Sposób przygotowania(...)Umyty i osuszony schab rozcinamy na duży płat mięsa, lekko rozbijamy. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, ostrą papryką oraz solą, lekko nacieramy olejem. Mięso przekładamy do miski i wstawiamy na kilka godzin lub noc do lodówki.  Szpinak myjemy i osuszamy, suszone pomidory odsączamy z zalewy. Mięso rozkładamy na desce, układamy na nim listki szpinaku oraz suszone pomidory

Bajeczna Kuchnia
Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach 172

makaronu Pappardelle all'Uovo Bolognesi Barilla  1 mała czerwona papryka  1 mała cukinia  5 średniej wielkości pieczarek  2 ząbki czosnku  1 plaster schabu  2 łyżeczki suszonego oregano  1 szklanka pomidorów pelati z puszki razem z sokiem   2 szczypty ostrej papryki w proszku sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek(...)Przygotowanie:  Oczyszczoną czerwoną paprykę, pieczarki, cukinię i schab kroimy w paski podobnej wielkości.  Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku i dodajemy paski schabu, obsmażamy.  Następnie wszystkie warzywa przekładamy do mięsa razem z pomidorami pelati i ich sokiem, mieszamy, dusimy na małym ogniu, tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie.  Gdy sos będzie zbyt gęsty

Moja smaczna kuchnia
domowy schab suszony 116

węższy jest kawałek tym lepiej) - szklanka cukru  - szklanka soli - ulubione przyprawy (u mnie papryka ostra, płatki suszonego czosnku i majeranek) - gaza i pończocha do suszenia Ilość cukru i soli podana jest orientacyjnie, należy użyć tyle, aby dokładnie pokryć nimi mięso. Schab dokładnie umyć pod zimną wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Oczyścić z tłuszczu i błonek. Dokładnie obtoczyć w cukrze

Cook&Love
Pierożki schabowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami 224

suszonych pomidorów z oleju sól,pieprz 2 jajka bułka tarta olej lub smalec do smażenia Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Opruszyć z obu stron solą i pieprzem. Następnie na każdy przygotowany plaster schabu ułożyć po dwie kulki mozzarelli oraz jednego suszonego pomidora. Mięso złożyć na pół, formując pierożka. Brzegi każdego pierożka skleić za pomocą tłuszka. Następnie gotowe pierożki

Monia miesza i gotuje
Schab ze śliwką 2 230

zależności co kto lubi, u mnie jest w galarecie.  Schab pod galaretą jest delikatniejszy i bardziej soczysty. Oczywiście jest to moje zdanie. Składniki - 2 kg schabu - 400g śliwek suszonych - 1 łyżka soli  - 2 łyżki pieprzu - 2 łyżki majeranku - 8 ząbków czosnku - 5 łyżek żelatyny - 2 litr bulionu opcjonalnie rosołu - rękaw do pieczenia Do dekoracji - pomidorki koktajlowe - liść(...)sałaty karbowanej , może  być inna - kilka plasterków szynki Wykonanie - Czosnek rozdrobnić, dodać sól, pieprz, majeranek , wymieszać. - Umyć i osuszyć schab,  w środek wbić długi nóż, tak aby przeszedł do drugiego kończ schabu. - Powstały otwór wypełnić  śliwkami - Wypełniony schab natrzeć przyprawami. Odstawi ć do lodówki na 3-4 godziny -Schab włożyć do rękawa, piec 40-50 minut

Eli Gotowanie
Schab ze śliwkami 125

mocząc śliwki w wodzie ;-) Możecie popróbować obu i zdecydować, która bardziej Wam odpowiada :-) A może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? Podzielicie się nimi?  SKŁADNIKI 1 kg schabu 200 g suszonych śliwek 1 łyżka soli 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 2 ziarna kardamonu 2 goździki 3 ziela angielskie 2 listki laurowe kawałek cynamonu(...)brandy lub koniak woda Śliwki płuczemy, zalewamy alkoholem (powinien zakrywać owoce całkowicie) i odstawiamy by całkowicie go wciągnęły.  Cukier, sól i paprykę mieszamy razem. Schab myjemy, osuszamy, a następnie długim nożem robimy w środku dziurę na wylot. Wkładamy w nią śliwki i ciasno upychamy. Następnie związujemy mięso sznurkiem i nacieramy przygotowana mieszanką. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego

Czary - gary w kuchni
Bitki z indyka z marchewką i koperkiem 67

miarę lekka, z sosem. Taka, która idealnie będzie pasowała do kładzionych klusek, na które już od dawna miałam ochotę i które My również może jeść. Przypomniał mi się schab gotowany w sosie własnym, który robiłam jakiś czas temu i pomyślałam, że będę szła w tym kierunku. No i poszłam. Jeżeli chodzi o dobór przypraw, dajcie co lubicie. Mi do drobiu(...)przykryciem (lub do miękkości mięsa). Pod koniec dodajemy poszatkowany koperek i startą na największych oczkach marchewkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Schab gotowany w sosie własnym Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Bitki z indyka z marchewką i koperkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Schab pieczony w miodzie 172

schabu, około 10 suszonych śliwek, około 10 suszonych moreli, 4 łyżki miodu, olej do obsmażenia. Marynata: 3 łyżki oleju, 4 goździki, 4 kulki ziela angielskiego, łyżka majeranku, 8 ziaren czarnego pieprzu, sól (wg uznania). Mięso z tego przepisu wychodzi aromatyczne, soczyste, rozpływające się w ustach oraz z delikatną nutą słodyczy, którą zyskuje dzięki zastosowaniu miodu podczas pieczenia. Świetnie(...)smakuje zarówno na gorąco, jako danie obiadowe, jak i na zimno - jako wędlina na kanapki. Schab dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Nożem z długim, cienkim ostrzem, zrobić w środku mięsa dwa nacięcia. Następnie nacięcia należy poszerzyć za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Do środka jednego z otworów włożyć śliwki, a do drugiego morele. Teraz należy przygotować marynatę. W moździerzu dokładnie

Świat Domowej Kuchni
Schab pieczony z owocami i warzywami / Pork baked with fruit and vegetables 57

Dosyć tych delikatnych i zdrowych past do warzyw i chleba – chcę mięsa! Dawno nie jadłam pieczeni, a już schabu ze śliwką mniej więcej wieki… Ale schab ze śliwką, taka nuda trochę, w związku z czym mój schab się upiekł ze śliwką, morelą, żurawiną i pestkami słonecznika. W pieczeniu czegokolwiek bardzo wygodne jest to, że w większości danie(...)have to do some preparations, but after the meat goes into the oven, you are free. SKŁADNIKI (3 porcje): 550 g schabu 40 g suszonych moreli 50 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 20 g pestek słonecznika 150 g zielonej papryki 200 g czerwonej papryki 60 g czerwonej cebuli 200 g pieczarek sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi

Martyna Cooks
SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 111

prepare a dish. Of course you have to do some preparations, but after the meat goes into the oven, you are free. SKŁADNIKI (3 porcje): 550 g schabu 40 g suszonych moreli 50 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 20 g pestek słonecznika 150 g zielonej papryki 200 g czerwonej papryki 60 g czerwonej cebuli(...)sunflower seeds 150 g green bell pepper 200 g red bell pepper 60 g red onion 200 g mushrooms salt, pepper, garlic powder oil 1 cup of broth . . . Schab umyj, osusz, wytnij widoczne białe ścięgna, włóż do miski i dokładnie obtocz w przyprawach – popieprz i zasyp porządnie czosnkiem niedźwiedzim i majerankiem. Mięso warto zamarynować dzień wcześniej

Martyna Cooks
SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 125

prepare a dish. Of course you have to do some preparations, but after the meat goes into the oven, you are free. SKŁADNIKI (3 porcje): 550 g schabu 40 g suszonych moreli 50 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 20 g pestek słonecznika 150 g zielonej papryki 200 g czerwonej papryki 60 g czerwonej cebuli(...)sunflower seeds 150 g green bell pepper 200 g red bell pepper 60 g red onion 200 g mushrooms salt, pepper, garlic powder oil 1 cup of broth . . . Schab umyj, osusz, wytnij widoczne białe ścięgna, włóż do miski i dokładnie obtocz w przyprawach – popieprz i zasyp porządnie czosnkiem niedźwiedzim i majerankiem. Mięso warto zamarynować dzień wcześniej

Martyna Cooks