suszone grzyby - 2540 przepisów (strona:25/170)

Barszcz wigilijny - bez zakwasu! 166

ziarenkami ziela angielskiego, doprawiłam solą) kilka suszonych grzybów - mała garstka 4 średniej wielkości buraki 2 ząbki czosnku - obrane, lekko zgniecione 1 liść laurowy 1 łyżka majeranku 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach 2 łyżki soku z cytryny sól 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: 1. Suszone grzyby moczymy przez noc w wodzie - ok. 2 szklanki wody na garstkę

Kulinarne Inspiracje
Grzybowo-warzywna zapiekanka z kaszą jęczmienną 161

małe 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 1 szklanka suszonych grzybów 1 łyżka drobno posiekanego koperku sól morska z chili pieprz ziołowy tymianek majeranek 2 łyżki zmielonych migdałów masło klarowane do smażenia Kaszę ugotować w osolonej wodzie w dwóch szklankach wody Suszone grzyby zmielić na proszek Kalafior umyć i podzielić na różyczki Marchew, pietruszkę i seler

Szczęśliwa kuchnia
Grzybowo-warzywna zapiekanka z kaszą jęczmienną 163

małe 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 1 szklanka suszonych grzybów 1 łyżka drobno posiekanego koperku sól morska z chili pieprz ziołowy tymianek majeranek 2 łyżki zmielonych migdałów masło klarowane do smażenia Kaszę ugotować w osolonej wodzie w dwóch szklankach wody Suszone grzyby zmielić na proszek Kalafior umyć i podzielić na różyczki Marchew, pietruszkę i seler

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tagliatelle z kurczakiem i leśnymi grzybami 147

piersi kurczaka, 0,3 kg makaronu tagliatelle, duża garść suszonych grzybów, pęczek natki pietruszki, 3 łyżki śmietany, sól, pieprz, olej do smażenia   Wykonie: Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu.   Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy. Grzyby moczymy w gorącej wodzie. Jak już kurczak będzie miękki dodajemy do niego grzyby

Passion of Cooking
Sznycle wieprzowe w sosie grzybowym 300

nowe suszki :P Sznycel wieprzowy w sosie grzybowym z kasza gryczana i ogórkami małosolnymi SKŁADNIKI: sznycle wieprzowe 2 garści suszonych grzybów 400 ml śmietany 18% 1 cebula świeża pietruszka 2 woreczki kaszy gryczanej ogórki małosolne sól, pieprz Grzyby posiekać i zalać woda i zostawić na noc,. Następnie w tej samej wodzie gotować ok 30 minut. Oczyszczane sznycle delikatnie

MarciochaKucharzy
Bitki schabowe z sosem grzybowym 487

sosem grzybowym. Danie to jest popisową potrawą mojego taty i zasługuje na wyróżnienie!    Bitki schabowe z sosem grzybowym Składniki: 5 plastrów schabu, 5 dużych pieczarek, garść suszonych grzybów, cebula, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie, 2 łyżki mąki, 0,5 litra bulionu, 2 łyżki gęstej śmietany, olej, koperek, natka pietruszki. Wykonanie: Plastry schabu myjemy(...)papierowych ręczniczków. Wszystkie przyprawy oprócz soli mieszamy i nacieramy nimi mięso. Mięso wstawiamy na 30 minut do lodówki.  W tym czasie cebulę kroimy w kostkę. Namoczone wcześniej grzyby suszone drobno siekamy. Pieczarki myjemy i oczyszczamy a następnie kroimy na ósemki. Mięso podsmażamy na oleju z obu stron na lekko złoty kolor. Dorzucamy cebulę i mieszamy aby się

paapilotkaa
Wege łazanki 217

urok. Jak na chwilę obecną jestem jednak zbyt leniwa, kto wie, może następnym razem?  Składniki: ¾ średniej białej kapusty 500g makaronu łazanki 600 g pieczarek 4-5 szt. suszonych grzybów 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka warzywnej przyprawy-naturalnej, bez glutaminianu sodu sól, pieprz do smaku Kapustę umyj i poszatkuj. Pieczarki pokrój w plastry(...)Cebulę pokrój w dość drobną kostkę.  Makaron ugotuj wg zaleceń na opakowaniu, wybierając krótszą opcję czasu gotowania, tak, aby był al’dente. Odcedź. Suszone grzyby zalej 300 ml wrzątku i pozostaw na jakiś czas, aby zmiękły.  Przygotuj większy rondel lub patelnię, wlej łyżkę oliwy i rozgrzej. Wrzuć pokrojoną cebulę. Kiedy nieco zmięknie, dorzuć plastry pieczarek

Roślinna - blog wegański
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 156

suszonych grzybów 2 cebule 25 g masła 2 łyżki oliwy PRZYPRAWY: sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki oleju lnianego - opcjonalnie PIEROGI 500 g mąki pszennej (typ 450) 375 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 żółtko 30 g masła WYKONANIE FARSZ : Suszone grzyby płuczemy w letniej wodzie, w garnku

cool and minty
KOTLETY PANI GAJOWEJ 127

tarta do obtoczenia kotleta   Sos grzybowo-jałowcowy: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ woda z namoczonych grzybów suszonych( ok.1 szkl.) 1 łyżeczka zmielonych kulek jałowca kremówka do zabielenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól pieprz   Surówka z kapusty kiszonej: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ posiekana drobno kapusta kiszona natka pietruszki posiekana sól pieprz cukier do smaku olej `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Grzyby gotujemy,odcedzamy i  siekamy drobno ,dodajemy do zmielonych ziemniaków

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szybkie uszka z grzybami 124

się je szybko i w prosty sposób. Składniki: Farsz: ok.150 gram suszonych grzybów 1 kilogram pieczarek 2 duże cebule sól,pieprz olej  kilka łyżek bułki tartej Ciasto: 1 kilogram mąki 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Sposób przygotowania:   Grzyby suszone zalać gorącą wodą ,i tak pozostawić na kilka(...)godzin pod przykryciem.Gotować do miękkości.Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki,cebulę pokroić w pióra i usmażyć razem z pieczarkami na oleju.Gdy ostygną razem z grzybami zmielić w maszynce do mielenia mięsa na największym sitku.Dodać bułkę tartą i doprawić do smaku solą i pieprzem.   Z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na mniejsze części.Rozwałkować cienko na wielkość formy

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z kapustą i grzybami 238

pierogi) 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka masła ¾ łyżeczki soli Farsz 75 - 100 g suszonych grzybów 1 liść laurowy 1 korzeń pietruszki 700 g kiszonej kapusty 1 duża cebula 1 łyżka klarowanego masła lub oleju sól pieprz gałka muszkatołowa kminek mielony Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na 6-8 godzin. Po tym czasie zagotować z liściem laurowym

Pełny talerz
szybkowar-cielęcina w przyprawach strogonow z grzybami... 237

Składniki: mięso cielęce z łopatki 1,5 kg, przyprawa Strogonow Royal Brand 1 opakowanie, woda 1 szklanka, grzyby suszone 1 garść, kucharek 1 łyżka(...)smalec 1 łyżka, cebula 5 sztuk, woda 4 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka łopatkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, do miski wsypać przyprawę strogonow, wsypać garść grzybów suszonych prawdziwki, wlać szkjlankę wody wymieszać, włożyć mięso, natrzeć i schować do lodówki na 2-3 godziny w garnku szybkowara na gorącym smalcu obsmażyć mięso z każdej strony, wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Krupnik z kaszą pęczak i grzybami 126

marchewki 1 pietruszka Kawałek selera  1 cebula 5 ziemniaków 1 szklanka kaszy pęczak Garść suszonych grzybów Sól,pieprz Przyprawa maggi w płynie Jarzynka 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu  Pół pęczka posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na kilka godzin. Żeberka przekładamy do garnka, dodajemy cebulę, listki laurowe, ziarna

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z kapustą i grzybami 1117

marchewką 20 g suszonych grzybów np. prawdziwków 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 3 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna jałowca 2 listki laurowy 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 5 łyżek oleju rzepakowego sól do smaku Farsz do pierogów Przygotowanie: Farsz: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić

Kuchcik gotuje