susz - 5290 przepisów (strona:216/353)

Lavas, turecki chlebek z patelni 209

pory przez nas zrobionych, czyli  flatbread  i  pity . Lavas, turecki chlebek z patelni Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 350 ml wody 1 płaska łyżka suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru  pudru 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g mąki pszennej 550 2 łyżeczki soli Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki

Kulinarne przygody Gatity
Panini z łososiem 259

wersja to panini ze szpinakiem i wędzonym łososiem. Panini z łososiem Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 90 minut Na chlebki: 250 g mąki pszennej 550 1 łyżeczka suszonych drożdży ok. 3/4 szklanki letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 3/4 łyżeczki morskiej soli   Nadzienie: 150 g świeżego młodego szpinaku 100 g wędzonego łososia 1 opakowanie serka

Kulinarne przygody Gatity
Panini z szynką 465

wtedy zacząć przygotowywać kanapki.  Panini z szynką Składniki  na 4 chlebki Czas przygotowania:  90 minut Składniki: Na chlebki: 250 g mąki pszennej 550 1 łyżeczka suszonych drożdży ok. 3/4 szklanki letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 3/4 łyżeczki morskiej soli   Nadzienie: 150 g świeżego młodego szpinaku 100 g szynki wieprzowej 1 opakowanie serka

Kulinarne przygody Gatity
Normandzki chleb jabłkowy 194

właściwe: 650 g   mąki chlebowej 750 90 g mąki pszennej razowej 210 g wody 310 g  cydru 20 g soli 5 g drożdży instant 140 g  suszonych jabłek Wykonanie: Składniki zaczynu mieszamy w misce i zostawiamy w temperaturze pokojowej pod przykryciem na 12 godzin. Po tym czasie do zaczynu dodajemy pozostałe składniki, oprócz jabłek

Kulinarne przygody Gatity
Dynia zapiekana z grzybami 250

Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego   Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe     Dynia zapiekana z grzybami Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 2 średnie dynie Futsu

Kulinarne przygody Gatity
Tiffin – Batoniki Czekoladowo Orzechowe 189

odstawiamy na co najmniej 3h do lodówki, a najlepiej na całą noc. * Najlepiej użyć mieszanki orzechów z zawartością orzechów laskowych, są pozytywnie chrupiące Oddzielnie możecie dorzucić rodzynki jak również suszone owoce. The post Tiffin – Batoniki Czekoladowo Orzechowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Pikantne polędwiczki z kurczaka z pieczarkami w panierce serowo - kuskusowej 198

ważne zadanie, bo swoim smakiem łagodzi całe danie. Składniki: 100 g serka Almette śmietankowego, 250 g polędwiczek z kurczaka, 10 średnich pieczarek, 4 ząbki czosnku, kilka mini suszonych papryczek chili, 3 gałązki świeżego tymianku, 100 g groszku cukrowego,   50 g kuskusu, sól do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku, łyżka świeżego posiekanego koperku. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
Burrito 252

zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza) 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej Skworcu 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej Skworcu 1/3 pieprzu cayenne odrobina kminu rzymskiego 1 i 1/2 łyżeczki suszonego oregano Skworcu sól pieprz Wykonanie: W pierwszej kolejności rozgrzałam woka, wlałam oliwę i na rozgrzaną wyłożyłam mięso mielone, które podsmażyłam. Dodałam przyprawy, wymieszałam i na mięso wyłożyłam mieszankę warzyw. Woka

Blondynka Gotuje
Zupa cebulowa z ziemniakami 257

żałujmy pieprzu i papryki. :) Zupa po zagotowaniu jest gotowa. Przygotowujemy grzanki- według przepisu z tej strony  . Różnica w dzisiejszych grzankach jest w tym że zamiast tymianku użyłam suszonej pietrzuszki. Do zupy dodajemy grzanek i posypujemy startym serem. Obiad gotowy. Smacznego

Smaki Edyty
89.Szybko, prosto i pod chmurką: czyli clafoutis z pomidorkami koktajlowymi, peperoni czereśniową, czarnymi oliwkami i nie ty 269

sera twarogowego Capresi  pół szklanki startego parmezanu lub innego twardego, dojrzewającego sera 1 duży ząbek czosnku świeżo zmielona sól i pieprz odrobina świeżo starej gałki muszkatołowej, kurkumy i suszonego imbiru masło do wysmarowania formy *jako dodatek (nasza propozycja): ugotowana zielona fasolka szparagowa polana roztopionym masłem i posypana prażonymi ziarnami słonecznika Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 190*C (termoobieg). Pomidorki

Symfonia Smaków
Kotlet pożarski light 758

dodajemy ubite białka i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy podłużne kotlety, panierujemy w bułce tartej. Kotlety pieczemy w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z suszonym tymiankiem. The post Kotlet pożarski light appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z jarmużu na mleku kokosowym z pikantnym musem z dyni 235

folii, wrzucamy do misy blendera wraz z jedną papryczką bez pestek(!), kilkoma listkami świeżej bazylii i miksujemy na gładką masę. CHIPSY Z JARMUŻU: Piekarnik rozgrzewamy do 100 stopni. Liście suszymy 15 - 20 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. ZUPA: Olej rozgrzewamy w garnku z grubym dnem. Dymkę, czosnek i imbir drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy minutę, dodajemy zieloną

Tajskie smaki
Chleb mieszany z lubczykiem 225

świeżych drożdży, 1 płaska łyżka soli, 250 ml letniej wody,   ½   łyżeczki cukru, 250 g mąki pszennej, 150 g mąki pełnoziarnistej, 5 łyżek ziaren słonecznika, 1 łyżeczka suszonego lubczyku, 1 łyżka kminku całego, 4 łyżki płatków owsianych górskich.   Przygotowanie: Do dużego głębokiego naczynia (najlepsza miska) wsypujemy pokruszone drożdże, sól, cukier, 3 łyżki mąki i zalewamy wodą. Wszystkie składniki

Moniki Smakołyki
Najpierw masa, później rzeźba czyli stejki to mistejki, a na lepszą przemianę pij mleko owsiane 200

kawusie. Te wypijane w szale tworzenia blog wpisów ;) Baza: 2 szklanki mleka owsianego,  banan, jabłko Koktajl 1: garść słonecznika,  łyżeczka cynamonu Koktajl 2: łyżka kakao,  garść suszonej żurawiny Mleko owsiane zblendowałam z jabłkiem i bananem. Rozlałam na dwie porcje. Do cynamonowego słonecznika, jak się nie trudno domyśleć, dodałam słonecznik i sypnęłam cynamonem.  Analogicznie do czekoladowego wsypałam

bastalena
Mleko migdałowe 169

zupy mlecznej, lub - tak jak ja - wypić samo. Powstałą pulpę migdałową możemy dodać do płatków owsianych, sernika, itd.... Jeżeli chcemy żeby mleko było słodsze, do namaczania i miksowania dodajemy suszone daktyle. Przepis znalazłam na stronie WEGANIE . Mleko po przygotowaniu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż dwa dni. No to zaczynamy! :) Składniki:  1 szklanka migdałów Felix  3 szklanki

My Culinary Art