susz - 5290 przepisów (strona:203/353)

Kurczak w warzywach z jabłkami. 1307

Chicken with vegetables with apples. Składniki. 30 dag mięsa z kurczaka 1/2 papryki 1 cebula 1/2 cukinii 1 jabłko 6 suszonych pomidorków cherry zioła prowansalskie natka pietruszki 1 łyżka sosu sojowo sezamowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie. Kawałki kurczaka marynować 20 minut w sosie sojowo sezamowym. Warzywa pokroić w duża kostkę. Mięso przesmażyć 2-3 minuty na oleju, dodać

Kulinarny karnet Christophera
Smażone zielone pomidory z ziarnami. 172

tomatoes . Składniki. 2 zielone pomidory 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka sezamu białego 1 łyżka tymianku suszonego 1 łyżka mieszanki pieprzu 1 łyżeczka soli plastry szynki wędzonej Wykonanie. Płatki owsiane wymieszać ze słonecznikiem, siemieniem i sezamem. Pomidory jędrne, zielone pokroić w 1cm plastry. Posypać solą, mieszanką pieprzu

Kulinarny karnet Christophera
Na grzyby przepisy z borowikami 221

Włożyć na 7 minut do nagrzanego piekarnika  i pozwolić im „dojść” . Torebki położyć na talerzach i zaraz podać. Grzyby można przetwarzać na wiele sposobów, dusić, smażyć, marynować i suszyć. Ponieważ są ciężkostrawne dzieciom do lat 5-ciu w ogóle się ich nie podaje. Niebezpiecznym skutkiem grzybobrania bywają zatrucia, wynikające z nieznajomości  grzybów. Należy zbierać tylko te grzyby ,które

Kulinarny karnet Christophera
Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną 191

masła białko do smarowania ciasta mąka do podsypywania Nadzienie. 30 dag sera białego 8 dag cukru 1 łyżka miodu 1 jajko wanilia skórka pomarańczowa 3 łyżki żurawiny suszonej Wykonanie. Ser utrzeć z jajkiem i cukrem. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Ciasto półfrancuskie, drożdżowe. Mąkę przesiać do miski. Z 15 dag mąki, drożdży, cukru i 100ml mleka zrobić rozczyn

Kulinarny karnet Christophera
Knedelki z pomidorkami 142

Składniki 70 dag ziemniaków 25 dag mąki pszennej 1 jajko sól pomidorki koktajlowe suszone śmietana 18 % Wykonanie. Pomidorki zanurzyć na 5 minut w ciepłej wodzie. Osączyć. Ugotowane ziemniaki utłuc lub przepuścić przez maszynkę. Dodać przesianą  mąkę i jajko. Zagnieść ciasto. Uformować długi wałek o średnicy 4 cm. Ciąć w plastry, na każdy położyć  jeden lub dwa pomidorki

Kulinarny karnet Christophera
Cytrynowiec 5083

drzwiczkach) do momentu, aż będą kruche (najlepiej sprawdzić to na jednej sztuce), powinno to trwać co najmniej 1 godzinę, im niższą temperaturę ustawimy na początku, tym dłużej będzie trwało suszenie - gotowe bezy pozostawić w piekarniku do ostygnięcia, następnie schować je do szczelnego pojemnika spożywczego, aby nie zmiękły SERWOWANIE CIASTA - schłodzone ciasto cytrynowe wyjąć z lodówki, kroić w kwadraty, przed podaniem

Smakołyki Bereniki
Flaki 189

pieprz. Z pozostałych warzyw i mięsa część można pokroić i dodać do gotowej zupy. Flaki gotujemy jeszcze pół godziny, zazwyczaj dodaję jeszcze pokrojone pieczarki i paprykę oraz sporą garść suszonego majeranku. Dolewamy odpowiednią ilość wody by zupa nie była zbyt tłusta. Dodatkowo zakwaszam sokiem pomidorowym. Podaję posypaną natką pietruszki lub koperkiem. Najlepiej smakuje z pieczywem

prawdziwe jedzenie
98. Obiadokolacja z piekarnika czyli: zapiekanka ziemniaczana z wędzonym twarogiem, żurawiną i świeżym szczypiorkiem na pó 261

mało czasu i nie ma sensu rozgrzewać go na nowo. na zapiekankę:  (prostokątne naczynie żaroodporne 24x34cm) pół kg ziemniaków o przybliżonej wielkości, 150g wędzonego twarogu solankowego  garść suszonej żurawiny + kilkanaście owoców do dekoracji  pół szklanki posiekanego drobno szczypiorku + część do dekoracji 1 ząbek czosnku 300ml śmietanki 30%  4 duże jaja świeżo zmielona sól morska

Symfonia Smaków
17 dań, które przygotujesz w jednym garnku! 2719

Pieczarkowa z kuskusem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa z żółtą fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Sos Pomidorowy 178

sosu Przepis : Wartości Odżywcze całej potrawy: Kalorie 150 Węglowodany 22,5 g Białko 7,5 g Tłuszcze 0,5 g Skład : 500 g przecieru pomidorowego garść Bazyli może być suszona ząbek czosnku Kroimy czosnek i bazylie. Do garnka wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy bazylie i czosnek wszystko

Sylwetka Od Kuchni
Spaghetti Bolognese 188

Kalorie 2190 Węglowodany 270 g Białko 165,9 g Tłuszcze 30,5 g Skład: 300 g makaronu Pełnoziarnistego 500 g mięsa mielonego z szynki garść świeżej Bazyli może być suszona 1 ząbek czosnku 500 g przecieru pomidorowego 3 plasterki serka topionego

Sylwetka Od Kuchni
Powrót do klasyki- omlet z pomidorami i łososiem 203

łososia wędzonego świeża bazylia świeże oregano sól pieprz natka pietruszki  PRZYGOTOWANIE: Cebulę, pomidora oraz oraz około 40g łososia drobno pokroić Posiekać oregano oraz bazylię lub zastąpić suszoną wersją Do miski wbić jajko, oddzielić białka od żółtek i również dodać do miski Dodać pokrojone warzywa, łososia i doprawić według uznania(należy uważać z solą, ponieważ łosoś wędzony podczas dodatkowej obróbki

peanutbuttermonster
Pstrąg pieczony, czyli pomysł na obiad dla zabieganych 212

racji tego, że był to naprawdę posiłek "na szybko" pomijam dzisiaj wartości kaloryczne, ale mam nadzieję, że sam smak w tym przypadku wystarczy;) SKŁADNIKI: 150g filetu z pstrąga koperek suszony lub świeży sól czosnkowa pieprz plaster cytryny odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Rybę kładziemy na dużym kawałku folii aluminiowej  Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami Na wierzch kładziemy plaster

peanutbuttermonster
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1534

pomożemy i urozmaicimy naszą dietę. SKŁADNIKI: 150g piersi z kurczaka 250g mrożonej mieszanki warzywnej(ziemniaki, brokuły, marchew, fasolka szparagowa, fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula) łyżka oliwy z oliwek koperek suszony pieprz sól czosnkowa estragon papryka słodka majeranek  imbir PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy kawałki kurczaka Pod koniec smażenia przyprawiamy według uznania

peanutbuttermonster
Ziołowa sałatka z tuńczykiem i białą fasolą 502

błonnika . SKŁADNIKI: 120g tuńczyka w sosie własnym- po odsączeniu 70g białej fasoli konserwowej 70g kukurydzy 120g ogórka świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia koperek świeży lub suszony estragon oregano pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Ogórka obrać i pokroić w kostkę Cebulę drobno posiekać Wszystkie warzywa i tuńczyka wymieszać w misce Dodać mieszankę ziaren Przyprawić według uznania Jeśli ktoś miałby

peanutbuttermonster