Sałatka grecka to zdrowa, bardzo soczysta i orzeźwiająca wiejska sałatka. Najlepiej smakuje w okresie letnim, gdy warzywa są bardzo soczyste i nie są przechowywane w chłodni
Kuchcik gotujeTak przyrządzona mizeria smakuje wyśmienicie, sezam chrupie pod zębem a ogórki mają wyrazisty i lekko pikantny smak. Można ją podać jako dodatek do obiadu lub jako
Moje Małe CzarowanieBardzo lubię tę sałatkę. I choć po wymieszaniu z sosem nie wygląda może zbyt reprezentacyjnie, jest pyszna. Oczywiście dużo tutaj robią pomidory, im słodsze i bardziej
Smaki Na TalerzuSałatka imprezowa, na grilla, na wynos do pracy. Jak kto lubi. Szybko się ją robi ale też szybko znika. Jest lekka, chrupiąca dzięki soczystej kukurydzy. Użyłam
wesoła kuchniaSałatka ziemniaczana z tuńczykiem jest bardzo smaczna, prosta i szybka do zrobienia. Idealna praktycznie na każdą okazję: śniadanie, kolację, piknik czy rodzinne uroczystości. Smak ryby nie
e-PrzepisyKulinarneSałatka z wędzonym kurczakiem i awokado z dodatkiem sera camembert i mixem sałat, to ciekawe połączenie smaków, ekspresowa w przygotowaniu przekąska idealna do pracy czy na
Smakowite DaniaWspaniała w smaku, pożywna sałatka, którą zajadaliśmy na kolację, Mąż dostał do pracy a ja kończę na śniadanie. Świeży szpinak z ciecierzycą, chrupiącą papryką, płatkami migdałów
Zasmakuj KuchniInspiracją do powstania tej sałatki była samotna kiełbaska, na którą nie było już chętnych. I od tamtej pory sałatka często gościła na moim stole. Jest bardzo
Di gotujeSałatka z pomidorów ,bazylii i czosnku z jogurtem Jest to lekka sałatka z kolorowych pomidorów i bazylii . Właśnie jest pełnia sezonu i warto zaczerpnąć świeżych składników
Ogrodnik w podróżySzybka sałatka z kabanosem i serem żółtym to idealna propozycja na kolację albo imprezę, świetnie pasuje do piwa. Szybko się ją robi i jest mało skomplikowana
e-PrzepisyKulinarneGrzyby w mojej kuchni występują często. Najwięcej używam pieczarek ale zdarza mi się także sięgać po grzyby leśne. Sałatka pieczarkowa Pieczarki możemy kupić białe lub brązowe
mecooksDziś propozycja kuchni meksykańskiej (dokładniej u mnie salsa cruda – wersja na surowo), czyli połączenie surowych warzyw z przyprawami. U mnie pomidory, cebula, papryka, dorzuciłam od
Zasmakuj KuchniJak tylko zobaczyłam zdjęcie tej sałatki na blogu Niedzielny Kucharz, wiedziałam,że prędzej czy później przygotuję ją u siebie. Choć za ziemniakami jako takimi niespecjalnie przepadam
Smaki Na TalerzuSałatkę z arbuzem, serem pleśniowym Lazur i owocami tropikalnymi przygotowywaliśmy podczas Warsztatów z Gwiazdą, których bohaterami byli tym razem Ewa Szabatin i Rafał Maserak. To właśnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPomidorów nigdy za dużo. Należy się nimi cieszyć póki są. Najchętniej dojrzałe pomidory zjadam surowe. To jedyny czas kiedy są smaczne. Później przez wiele miesięcy
Stare Gary