Jeszcze kiedyś zrozumie. Pozostaje mi cieszyć się, że takie obiady zaczął jeść mój mąż, choć i tak najbardziej cieszy się z polskiego klasyka, to jest sztuki mięsa, ziemniaków i surówki. W sumie to wcale mu się nie dziwię, bo sama nie pogardzę. A najbardziej lubię mięsko w sosiku u teściowej. Sama takiego nie umiem i mimo wielu starań
bistro mamaSzybki i łatwy przepis na smażone młode ziemniaki z czosnkiem i tymiankiem z dodatkiem świeżego kopru, soli morskiej i pieprzu. U mnie najczęściej podawane w towarzystwie sadzonego jajka i surówki z marchewki i jabłka. Obiad palce lizać! I to za zaledwie kilka groszy. Młode ziemniaki z czosnkiem i tymiankiem - łatwe do zrobienia i świetnie smakują! Do przygotowania smażonych ziemniaków
Moja Książka Kucharskaresztę śmietanki, oregano, kurkumę i mieszamy. 6. Dusimy jeszcze kilka minut, żeby sos się nam troszkę zagęścił. Na końcu posypujemy koperkiem. Podajemy ze świeżymi ziemniaczkami lub ryżem, kaszą i surówką. Smacznego
kruche babeczkiwywaru z golonki. Kiedy marchewka jest miękka wyciągnąć z wywaru golonki, ułożyć na marchewce, wlać soku z cytryny i dusić wszystko razem jeszcze 15 minut. Podawać z ulubioną surówką. Świetnie z daniem komponują się również buraczki ćwikłowe z chrzanem lub ogórek konserwowy czy też kiszony
Kulinarne przemysleniasosie – klasyczne danie kuchni polskiej, proste do przygotowania, niezwykle smaczne. Bitki wieprzowe w sosie można podać z ziemniakami puree albo z ulubioną kaszą czy ryżem oraz oczywiście sezonową surówką. PRZEPIS NA BITKI WIEPRZOWE W SOSIE Składniki na bitki wieprzowe w sosie: 800g wieprzowiny bez kości 1 cebula 500ml bulionu 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 5 szt ziela angielskiego sól
Dorota Smakujelodówce a potem przepakowujmy do żaroodpornego naczynia i do piekarnika. Można podać na przekąskę z zestawem sosów, albo jako danie obiadowe z dodatkiem np. kaszy gryczanej i surówki. W sezonie, skrzydełka wg tego przepisu można również upiec na grillu. PRZEPIS NA SKRZYDEŁKA PIECZONE Składniki na skrzydełka pieczone: 1kg skrzydełek kurczaka 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki
Dorota Smakujemożna zmieniać wedle własnego smaku * proponuje posypać ziołami * wybierać dobrej jakości koncentrat pomidorowy, można dodać go więcej niż 1/2 słoiczka * używać ryżu suchego a nie ugotowanego * podawać z ulubioną surówką Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjązwyczajne ( też pozostałość z mrocznych otchłani lodówki ) 6 pieczarek ( lekko przejrzałych ) 3 duże cebule zagrożone mumifikacją 1 cała i pół drugiej , czerwonej papryki dość dużej grubościennej ( miała być na surówkę ale jakoś się zapomniało ) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów pół główki czosnku 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 2 łyżki ostrej mielonej papryki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka
Ogrodnik w podróżyjeszcze miksujemy. Z masy formujemy małe, owalne kotleciki i obtaczamy je w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie ryż i surówka. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subsrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolitaki sposób, żeby koszt jednego obiadu zmieścił się w granicach 10 zł. Żaden to wyczyn, wiemy, bo wielu z Was za tyle pieniędzy gotuje dla całej rodziny. Kotlet z surówką, mielony, spaghetti bolognese, rozmaite zapiekanki i milion przepisów można znaleźć na tanie gotowanie. W Niedzielnym Kucharzu staramy się jednak gotować w urozmaicony sposób, robić ciekawe przepisy, wychodząc z założenia
Niedzielny kucharzpyszny obiad dla całej rodziny. Ilość składników można zwiększyć w zależności od potrzeb. Ja często robię to danie z całej kapusty. Tym razem jednak resztę młodej kapusty przeznaczyłam na surówkę. A Wy co najczęściej przygotowujecie z młodej kapusty? A może też robicie taki prosty bigos? Składniki: pół główki młodej kapusty 1 marchewka pół cebuli 3 kiełbasy śląskie – u mnie
Słodkie okruszkischab nie wyszedł suchy a sos ciemny i gęsty. Podzielę się dzisiaj z Wami moim przepisem na schab w sosie własnym, który ja podałam z kopytkami i surówką z buraczków. Składniki (na 6 porcji): 6 plastrów schabu (1-2 cm) (600g) 2 średnie cebule (200g) sól, pieprz olej do smażenia (50g) 1 łyżka mąki pszennej (10g) woda Schaby (możemy
CookYourselfmnie duszona młoda kapusta PRZEPIS TUTAJ *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytembyło zbyt gęste. Dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Kawałki kurczaka podajemy z ryżem i ulubioną surówką. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliustawić wolnowar na 8 godzin pieczenia w opcji „low”. Żeberka wieprzowe z wolnowaru znakomicie komponują się zarówno z kiszoną kapustą czy ogórkami, jak i różnego rodzaju surówkami czy gotowanymi warzywami niskowęglowodanowymi typu brokuł, kalafior czy fasolka szparagowa. — BTW całości składników z wodą przed obróbką: 1620 g, 5155 kcal
Ola la LCHF