surówka - 20359 przepisów (strona:383/1358)

Pieczona kapusta pekińska 61

Kapusta pekińska daje dużo możliwości kulinarnych. Można ją jeść w surówkach, dusić bigosik, zawijać gołąbki i zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski. Składniki: ? 1 duża kapusta pekińska ? 1/5 szklanki oleju ? 3 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku ? 100 g sera

To co kocham
Surówka z kiszonej kapusty 62

Najszybsza surówka z kiszonej kapusty, bogata w witaminy, a więc w sam raz do zimowych obiadów, najlepiej do wieprzowiny. Składniki: ? 500 g kiszonej kapusty ? 1 marchwka ? 2 jabłka ? 1 mała cebulka ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka cukru ? 5 łyżek oliwy Wykonanie: ? Kapustę mocno odcisnąć z soku i pokroić. ? Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. ? Jabłka

To co kocham
Wybuchowa surówka z kiszonej kapusty 69

Polecam Wam dzisiaj bardzo innowacyjną i wybuchową surówkę z kiszonej kapusty. W sumie nie jest to teraz sezon na kiszoną kapustę ale nie mogłam się jej oprzeć i aby ją trochę uatrakcyjnić, dodałam owoc granatu. W ten sposób i ładnie wygląda, i i dobrze smakuje. Składniki: ? 500 g kiszonej kapusty ? 1 marchewka ? 2 jabłka ? 1 mały granat ? sól, pieprz

To co kocham
Musztardowe ogórki 69

Ogórki, ogórasy, ogóreczki czyli sezon na ogórki w pełni. Podaję Wam przepis na szybką i orzeźwiającą surówkę z ogórków, wzbogaconą w orzechy i sezam. Kwaskowa i chrupiąca! Idealna na pourlopowe przejedzenie. Składniki: ? ogórki gruntowe – ok. 10 sztuk ? 2 łyżeczki musztardy ? garść orzechów włoskich ? 1 łyżka sezamu czarnego ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ogórki obrać ze skórki, pokroić w plasterki

To co kocham
Pulled pork czyli szarpana wieprzowina w bułce 65

urozmaicić moje domowe menu, również przygotowałam swój własny pulled pork z wieprzowej karkówki na bazie sosu słodko-kwaśnego. W USA podaje się z dodatkiem sosu BBQ i z surówką colesław. Dobrze wypieczona wieprzowina jest bardzo miękka i świetnie rozrywa się na włókna, a dodatek octu balsamicznego powoduje, że mięso szybciej kruszeje. Soczyste, aromatyczne, pikantne mięso, które samo się rozpada, podałam

To co kocham
Surówka z marchewki, dyni i jabłka 59

przygotowywania przeróżnych dań. A więc sezon dyniowy w pełni, a ja dostałam od mamy ogromną ekologiczną dynię, której część upiekłam i mus dyniowy zamroziłam. Z reszty przygotowałam leczo, surówkę, ciasto dyniowe, sernik, ciastka, zupę i jeszcze mi trochę zostało. Dla mnie dynia to warzywo idealne, bo przybiera smak dodanych przypraw i może być podawana zarówno na słodko

To co kocham
Zakwas buraczany 67

Zaleca się codzienne picie takiego zakwasu w ilości jednej szklanki. Można również z niego zrobić pyszny domowy barszczyk lub barszczyk wigilijny, a buraki zjeść lub wykorzystać do zupy lub surówki. Zakwas jest niezbędny podczas stosowania diety dr Dąbrowskiej. Składniki: – 1,5 kg buraków – 2 główki czosnku – 2 cebule – liście laurowe, ok. 10 sztuk – ziele angielskie

To co kocham
Karkówka pieczona z pieczarkami 67

plastrze. Mój sposób jest szybszy, cierpliwym polecam obsmażanie. Podczas pieczenia powstaje delikatny sos pieczarkowo-pomidorowy, lekko zagęszczony i lekko słodko-kwaśny. Taka karkówka idealnie smakuje z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: – 1,5 kg karkówki – 1 kg pieczarek – 2 cebule – sól, pieprz do smaku Sos – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 3 łyżki

To co kocham
Faszerowane pieczarki w cieście piwnym 75

każdym przyjęciu lub smaczną niespodzianką podczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami np. czosnkowym, lub z surówkami. Składniki: – 500 g niedużych pieczarek, ok. 25 sztuk Farsz – trzonki pieczarek – 150 g bryndzy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – pieprz do smaku – 4 łyżki

To co kocham
Zupy – dieta dr Dąbrowskiej 68

śniadanie czy na obiad, a zmiksowaną w postaci kremu do popijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki i surówki . Moje propozycje zup: Rosołek z vegetti cukiniowym   Rosołek z vegetti marchwiowym   Kapuśniak   Zupa botwinkowa z włoszczyzną   Zupa dyniowa z kiszonym ogórkiem   Kremowa zupa kalafiorowo-pomidorowa

To co kocham
Sałatka z selera naciowego 89

Uniwersalna sałatka z selera naciowego to świetna propozycja na surówkę do obiadu lub dodatek do grilla. Jest prosta i bardzo szybka do zrobienia. Koniecznie wypróbuj moją zieloną sałatkę. Seler jest super warzywem bogatym w błonnik, związki mineralne oraz witaminy. Możemy go jeść na surowo i po podgrzaniu. Likwiduje wolne rodniki odpowiedzialne za powstawanie nowotworów. Obniża także ciśnienie krwi. Sałatka

Ania gotuje
Pieczone udka z kurczaka 149

łapało temperaturę pokojową - możemy również przemieszać mięso w worku bez otwierania. Pieczemy przez 55 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i dopiekamy jeszcze 15 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką

Lena Gotuje
Pieczeń rzymska 63

przygotowuje się pieczeń faszerowaną jajkiem na Wielkanoc, super wygląda, ale również bardzo dobrze smakuje. Bardzo często pieczeń rzymska zwana jest również klopsem. Możemy podać je z ziemniakami i ulubioną surówką. Pieczeń rzymska jest bardzo popularnym daniem w Ameryce, jest tam przygotowywana na bazie mielonej wołowiny z dodatkiem ziół, przypraw i cebulki. Świetnie będzie również pasować do sosu chrzanowego. Na moim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab w sosie barbecue 218

koniec danie posypujemy siekaną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Schab w sosie barbecue pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kotlety gyros z piekarnika – przepis na pyszne danie 86

Warto zaopatrzyć się w większą porcję, ponieważ kotleciki mogą szybko zniknąć z talerza. To proste, ale i smaczne danie możesz podawać z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi, frytkami oraz ulubioną surówką. Ciekawym dodatkiem jest także sos czosnkowy. Kotlety podsmaż na patelni, a później piecz w piekarniku razem z resztą składników. Wypróbuj smaczne kotlety gyros prosto z piekarnika. >> Zobacz też: Schabowe

Rozdomowiona