Składniki: 350 g kapusty kiszonej 1 mała marchewka 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki kminku pieprz 2-3 łyżki oleju z pestek dyni Kapustę odcisnąć i pokroić na
kulinarnyswiatdomiSkładniki: 2 1/2 kg kapusty 1 kg marchwi 5 cebul zalewa 2 szklanki oleju 3/4 szklanki octu 10% 1 szklanka cukru 2 duże łyżki miodu 4
kgwjanczewoSkładniki: 5 ogórków kiszonych, kilka kawałków papryki czerwonej konserwowej ( u mnie to było 155g ), 1 czerwona cebula, pieprz, 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Ogórki pokroić w
W kuchni u MonikiSurimi – produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa morskich ryb, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Popularny zwłaszcza w kuchniach dalekowschodnich. Może występować w różnych formach, najbardziej znane
mojewypiekiinietylkoSkładniki: około 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka pół cebuli 3 łyżki oleju 2 łyżeczki cukry Sposób wykonania: Kapustę odsączamy z soku i szatkujemy na mniejsze
Qchnia po prostuRyśku to już 2 dni Mokra jesień jest okresem niesprzyjającym spacerom, dobremu samopoczuciu i w ogóle wszystkim co się kojarzy z uśmiechem - najchętniej bym zamieszkała pod
sierotka maRysia w kuchniSałatka ta jest szczytem prostoty i wspaniałego smaku. Nie będę się rozpisywać - sami spróbujcie! Sałatka z tuńczykiem i makaronem bardzo łatwa ok 20 minut duża
sierotka maRysia w kuchniWraz z wiosną mój apetyt na świeże warzywa rośnie - obrzydza mnie fakt, że większość z nich mamy sprowadzone z innych krajów jednak moje obżarstwo nie ma
sierotka maRysia w kuchniSałatka ta genialnie sprawdza się na wszystkich imprezach. Jest szybka, prosta i ładnie wygląda a przy tym bardzo dobrze smakuje i z powodzeniem może zastąpić lekki
sierotka maRysia w kuchniPo miesięcznej nieobecności na blogu powracam z wielką dawką nowości zmieniło się u mnie wiele bo panienką być przestałam... tak... i mnie dopadł koniec narzeczeństwa a
sierotka maRysia w kuchniPołączenie brokuła i żurawiny plus chrupiący słonecznik i feta - ideał. Na pomysł takiej sałatki wpadłam na spontonie kupując brokuł i słonecznika, zobaczyłam żurawinę i od razu
sierotka maRysia w kuchniZbliża się lato a co za tym idzie upały... w taką pogodę mam zawsze ochotę na ogromne ilości zieleniny ale podanej z fajnym sosem i dodatkami
sierotka maRysia w kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 600-800g brokuła 300g pieczonego kurczaka (może być szynka konserwowa lub świeży boczek) 100g pestek dyni 50g
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 5-6 filetów śledziowych (solonych) 4-5 ogórków konserwowych 3-4 ugotowane ziemniaki 3 ugotowane i starte buraczki 1
Di gotuje