Znalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym
Moje Małe CzarowanieSzybka w przygotowaniu sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i świeżymi ziołami to moja propozycja na lunch lub lekką kolację. Świeże zioła użyte do sałatki to bazylia
Moja DelicjaLekka, zdrowa, pożywna i smaczna, sałatka na szpinaku. Przygotowuje się ją szybko, jest doskonała jako przekąska, kolacja lub śniadanie. Przygotowuje się ją szybciutko, mało składników
Takie tam pichcenieOstatnio w swoim menu lekkiego jedzenia wprowadziłam od dwóch miesięcy jedno danie sałatkowe.Jem sałatkę na kolację albo obiad i wiecie co, straciłam w biodrach
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSezon na truskawki w pełni. Ostatnio kuszę Was pysznymi ciastami z truskawkami (klik) , orzeźwiającymi napojami, koktajlami czy smoothie, śniadaniami, deserami itd. Dziś jednak postanowiłam podzielić się
Słodkie okruszkiSezon na młodą kapustę otwarty, pyszna sałatka, nawet podobna do kupnej lecz sama ją osobiście robiłam.Wyszła pyszna i taka letnia :) Składniki: młoda kapusta pół główki
Różowa kuchniaPo takie sałatki chętnie sięgam o każdej porze dnia, szczególnie wiosną i latem. Są lekkie i mogę do nich dodać warzywa, które pięknie pachną słońcem i
Zasmakuj KuchniCo zrobić z dużą ilością sałaty? Najlepiej sałatkę ;-) W moim ogródku w tym roku jest dosłownie plaga. Nie narzekam, bo bardzo lubimy sałatę i do kanapki
Poezja Smaków - blog kulinarnyMarchewka zasmażana bez zasmażki. Idealne zdrowe warzywo na ciepło lub na zimno, dziś jako dodatek do obiadu. Znacie ją pewnie jako dodatek do tradycyjnego niedzielnego obiadu
Zasmakuj KuchniBurak – polskie warzywo, które niejednokrotnie jest przez nas ignorowane. Ograniczamy go do postaci barszczu i ćwikły. A przecież może on być wspaniałym dodatkiem do sałatki
PatiGotujeDzisiaj mam dla Was klasyczny pomysł na Wielkanoc. Sos tatarski od lat króluje na moim świątecznym stole. Główną bazę sosu stanowią marynowane warzywa i majonez. W
PatiGotujeKiedy nadchodzą upalne dni to szczerze powiedziawszy nie mam ochoty na jedzenie. Jest za ciepło i za duszno, żeby jeszcze grzać się przy kuchni ;/ Też tak
PatiGotujeW warzywniakach zaczęła pojawiać się już fasolka szparagowa – to zarówno ta żółta, jak i zielona. Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką
PatiGotujePrzepisów na sałatkę z zupek chińskich jest naprawdę dużo! Jednak ten jest wyjątkowy, ponieważ do sałatki dodajemy SUROWY makaron, który pod wpływem czasu napęcznieje od „mokrych
PatiGotujeDzisiaj proponuję Wam wegetariańską sałatkę. Połączenie brokuła i jajek już znacie z sałatki brokułowej i wiecie, że jest doskonałe. Tutaj smak podbity został przez wyjątkowy sos
PatiGotuje