sosie z wyraźnie wyczuwalnym smakiem papryki. Proste w przygotowaniu danie obiadowe dla całej rodziny. My takie kotleciki z pekinką i ryżem w sosie warzywnym podajemy wyłącznie z dodatkiem ulubionych surówek. I nic nam więcej nie trzeba. Pyszny, prosty pomysł na obiad. Spróbujcie, polecam. Jeśli szukacie innych obiadowych inspiracji mój blog kulinarny jest ich naprawdę pełny. Wystarczy zajrzeć do zakładki Obiady(...)wiele więcej. Zachęcam do przeglądania tej zakładki. Mam nadzieję, że mój blog kulinarny będzie dla Was inspiracją i każdy znajdzie tu coś dla siebie Składniki: Na kotleciki: pół kapusty pekińskiej (średniej wielkości) 480-500 g mięsa mielonego 100 g ryżu pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 3/4 łyżeczki soli (u mnie ryżowa) 2 małe jajka bułka tarta olej do podsmażenia
Słodkie okruszkiśredniej kapusty pekińskiej 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 dużej czerwonej cebuli kilka gałązek natki pietruszki 1 duże jabłko ok. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku ocet ryżowy do smaku kilka łyżek oleju ryżowego Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę(...)jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla
Ewa w kuchniSałatka gyros już na blogu była. Tym razem trochę zmieniłam składniki i kurczaka usmażyłam z cebulą. Wybrałam mięso z udek kurczaka, bo bardziej mi smakuje niż
Magiczne Życie MartySkładniki: 10 liści kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 200 g kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty przekrawamy wzdłuż na pół a następnie szatkujemy na wąskie paski. Selera kroimy w cienkie plasterki, Paprykę w małe paski a cebulę(...)drobną kostkę. Wszystko łączymy ze sobą i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Majonez łączymy ze śmietaną i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy do surówki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Qchnia po prostuSałatka gyros jest popularna już od ... ho ho wieeelu lat. I każdy ma swój żelazny przepis na tę pyszną sałatkę. Niektórzy dodają majonez wymieszany z
Walijskie PichcenieWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon grillowy w pełni, większość z nas co sobotę i niedzielę przygotowuje rodzinnego grilla. To okazja do spotkań z najbliższymi i przegadania całego tygodnia. Dziś chciałabym
Gotuję Testuję(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa gyros Przepis na uniwersalną, kolorową sałatkę, która ładnie się prezentuje, nie jest droga w przygotowaniu a do tego jest smaczna i
Księga-SmakuJedna z tych warstwowych sałatek, które nigdy się nie znudzą - sałatka gyros. Z pysznie doprawionym kurczakiem i moim ulubionym sosem majonezowo - ketchupowym. Znakomita na różne okazje
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKolejny przepis na sałatkę, którą można jeść bez wyrzutów sumienia. :-) Majonez został zastąpiony pysznym sosem. Gwarantuję - jeśli nie zdradzicie, że to sos z dodatkiem serka homogenizowanego
Szefowa kuchniLekka i smaczna sałatka, z dużą dawką białka (kurczak, fasola). Kompozycja składników - własna :) Sałatka zawiera wszystko co lubię: chudego kurczaka, czerwoną fasolę, pekinkę
Walijskie Pichceniejakoś zapomniałam podzielić się przepisem, na który jak się okazało kilka osób czeka. Zacznę od tego, że nie lubię kwaśnego smaku, no nie cierpię po prostu, o ile surówkę z kiszonej kapusty lubię i ogórki kiszone same w sobie też, to kapuśniak i ogórkowa, która jest w następna w kolejce do zrobienia, są ostatnimi potrawami jakie bym chciała zjeść(...)ustępować i gotować ich ulubione dania (w mojej wersji wege rzecz jasna). Mój kapuśniak przystosowałam do swoich kubków smakowych poprzez dodanie chińskiej kapusty pakchoi z mojego ogródka, która jak w poprzednim przepisie pisywałam w smaku przypomina kapustę pekińską, tyle że jest bardziej soczysta, więc jeżeli nie możecie dostać pakchoi to śmiało zastąpcie ją pekinką. ps. Zupa się udała, Miśki
greenscarfI co powiecie na taką wiosnę jaka właśnie szaleje za oknami? Mnie się bardzo podoba i mam nadzieję, że już zostanie na dobre :-) A mnie razem
Czary - gary w kuchniTak jak obiecałam zapraszam na zdrowszą kuchnię. Dzisiaj sałatka z limonkowym kurczakiem. I tak jak do mięsa nie daję żadnej cytryny ani limonki, tak to połączenie
Magiczne Życie Martymają nic wspólnego z lokalnymi kuchniami. Nasza kaczka po chińsku ma smak i aromat Azji i chrupkość jakiej nie powstydziłaby się kaczka po pekińsku. Tyle, że kaczka po pekińsku wymaga mnóstwo zachodu, a kaczkę po chińsku można zrobić w godzinę poświęcając na nią minimum pracy. Jaka jest tajemnica kaczki po chińsku? Mięso piecze się szybko dzięki super zabiegowi: trzeba(...)sprawą szczypioru i pieprznego imbiru, który równocześnie wnosi do dania owocową, świeżą nutę. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. Przepis pochodzi z serwisu Tasty.co Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Gotowany
Niedzielny kucharz