zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem pleśniowym. Albo hamburgera z kapustą i serem pleśniowym. Tak, do kanapek będzie super. Do hot dogów i innych domowych kebsów także. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki(...)wszystko dodajemy do kapusty. Z jogurtu, majonezu, soku z cytryny i cukru robimy sos, który wlewamy do warzyw, mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki. Artykuł Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyobiadu podaję zawsze surówkę, albo coś smacznego ze słoików, które wcześniej zrobiłam. Surówkę z kapusty białej, pekińskiej, czerwonej, czy też z kiszonej lubimy wszyscy. Do dzisiejszego obiadu zrobiłam moją ulubioną surówkę z kapusty kiszonej. Idealnie pasuje np. do smażonej ryby. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 jabłko 1 mała albo pół średniej cebuli 1 łyżeczka soku
Kuchnia u Krysikostkę boczek i podsmażam oczywiście na żeliwnej patelni. Krok 9. Podaję pyzy ze skwarkami i surówką. Gotowe pyzy podaję na dużym talerzu, polane skwarkami wraz z ulubioną surówką: Prosta i uniwersalna surówka z pora, marchewki i jabłka Najlepsza surówka z czerwonej kapusty i jabłka PS. Pyzy ziemniaczane smakują doskonale na ciepło zaraz po ugotowaniu ze skraweczkami i surówką
Ania gotujekotlety mielone , ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie! Pyszne kotlety mielone. Kotlety mielone to doskonały pomysł na pyszny obiad. Zobacz z czym możesz je podać: najlepsza surówka z czerwonej kapusty>>> ziemniaki puree lub z wody z posiekanym koperkiem, ryż tarte buraczki z jabłkiem do obiadu>>> surówka z pomidorów i ogórków
Moja Książka Kucharskamęża, który bardzo lubi czerwoną kapustę, a w tej surówce wprost uwielbia. Surówka doskonale sprawdza się jako dodatek do obiadów, ale również do grilla, bułek, pity, tortilli... Możecie ją trzymać w lodówce ok. 2 tygodnie, z każdym dniem jest lepsza Co potrzeba: 700 g czerwonej kapusty, 1 marchewka (ok. 170-180 g), 1 średnia cebula
Bułka z Chlebemkapusty z marchewką, jabłkiem i koperkiem. Wyszła w dechę. Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki sosu z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane(...)starte na dużych oczkach marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień
KardamonovySmaczna i wyrazista w smaku surówka obiadowa. Jeżeli brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, a lubisz ostre, wyraziste smaki, spróbuj tej surówki. 1/2 główki dużej kapusty pekińskiej 1 duża czerwona cebula 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki octu z czerwonego wina 1 ogórek kiszony 3 łyżki majonezu 1-2 łyżki musztardy francuskiej szczypta soli Cebulę kroimy
Smaki Na Talerzułyżeczki pieprzu Kilka listków laurowych Kilka ziaren ziela angielskiego olej 100 ml śmietany 3 łyżeczki mąki Placek ziemniaczany 1 kg ziemniaków 3 jajka Mąka Sól olej Surówka Ok. 1/3 kapusty pekińskiej ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej ½ papryki żółtej Sos do surówki typu winegret Sos na placek Sos majonezowo – ketchupowy ( wcześniej opublikowany na blogu ) Wykonanie: Mięso myjemy, kroimy w kostkę(...)się uda ) Jeżeli tak jak ja robicie więcej placków, każdego placka, umieszczamy w nagrzanym do 100 - 150 o c piekarniku na oddzielnej blaszce, dzięki temu każdy będzie ciepły. Kapustę pekińską myjemy i szatkujemy. Dodajemy do niej pokrojone, kolorowe papryki. Całość mieszamy z sosem typu winegret ( nie ukrywam w tym momencie ułatwiam sobie życie, korzystam z gotowego sosu ). Usmażonego placka kładziemy
Smaki Ewyszpinakiem – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka z czerwonej kapusty KOTLECIKI Z WĘDZONEGO TWAROGU I MAKRELI PRZYGOTOWANIE: 20 minut Ilość porcji: 5-6 kotlecików SKŁADNIK KOTLECIKI: 250 g wędzonego twarogu 1 wędzona makrela 1 cebula 1 łyżka
nietylkopasta.plblogu Slodkokwasna.pl , poświęconym kuchni azjatyckiej. W przepisie surówka zrobiona jest z białej kapusty, dodana też jest marchewka. Robiłam dwie wersje, z białą i z czerwoną kapustą. I w jednej i w drugiej pominęłam marchewkę, dodałam za to zieloną cebulkę. Muszę przyznać, że obie wersje były smaczne, jednak ta z czerwonej smakowała mi bardziej. Jak pisał
Stare Gary