Bardzo dobra surówka Coleslaw jest idealna jako dodatek do obiadu czy grilla. W sam raz do domowych burgerów- taka surówka kojarzy mi się zawsze z KFC ;) Składniki: 1 mała główka białej kapusty, 1 marchewka, 1 mała cebula. Sos: pół szklanki majonezu, 1/3 szklanki mleka, 1 łyżka octu winnego, 3 łyżeczki cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny
Zrób to smaczniejest tak delikatne, że nie wymaga długiego smażenia). Siekamy świeży koperek i posypujemy usmażoną rybę. Smażone filety z gładzicy, do tego frytki belgijskie i surówka z kapusty pekińskiej to wyśmienite danie obiadowe. Gładzica ma białe bardzo delikatne i soczyste mięso. Jest tak dobre, że nie potrzebuje dodatkowych przypraw. W przypadku tej ryby sprawdza się zasada minimalizmu – czasem mniej znaczy
mojewypiekiinietylkokażdy nazwie sobie jak tam chce. A odnośnie sedna sprawy to szybki do przygotowania dodatek do obiadu i dość tradycyjne połączenie. Surówka - sałatka z kapusty z czerwoną cebulą SKŁADNIKI: 1/2 małej kapusty białej 2 marchewki 1 cebula czerwona sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE: Białą kapustę ścieramy na tarce. Marchewki obieramy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSurówka z kapusty z pomidorem w jogurcieSkładniki: 1/2 główki białej kapusty 3 duże pomidory kubek jogurtu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście, odcinamy twardą część i szatkujemy, pomidory kroimy w kostkę, a natkę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt wymieszany wcześniej z solą i pieprzem, mieszamy
Moja smaczna kuchniamorzem. Świeża ryba przyprawiona pieprzem cytrynowym, dodatkowo skropiona sokiem z cytryny, opanierowania tradycyjnie w bułce tartej, usmażona na maśle klarowanym. Do tak przygotowanej białej ryby wystarczy upiec najzwyklejsze frytki oraz przygotować prostą surówkę z kapustą pekińską. Ten obiad przywołuje wspomnienia znad polskiego morza. Pamiętajmy o jedzeniu ryb 2 razy w tygodniu, są bogactwem niezastąpionych składników odżywczych. Taką smażoną(...)smażona w panierce 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 10 min. Smażenie 10 min. Kalorie 240 kcal Filet białej ryby smażony w złocistej panierce. Ryba skropiona sokiem z cytryny i przyprawiona cytrynowym pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 filety rybne (dorsz, mintaj, halibut) sól pieprz cytrynowy
ProstePesto.plnią nie przepada. Ale taka wersja czyli duszona z owocami i miodem jest cudownie pyszna i nawet On się skusi. Kapusta czerwona jest mniej soczysta niż jej biała krewniaczka. Jest też twardsza więc rzadko przygotowuje się z niej surówki i raczej poddaje obróbce termicznej. Podczas duszenia mięknie, ale żeby kapusta zachowała swój piękny kolor danie trzeba nieco zakwasić octem
Smaczna Pyzazbyt wiele czasu by zrobić surówkę sięgn ę po słoik ,otworz ę i dodatek do obiadu jak znalazł. Przepis pochodzi stąd: http://www.mojegotowanie.pl/przepis/salatka-z-ogorkow-i-bialej-kapusty-na-zime Z modyfikowałam ilość warzyw pod swoje potrzeby a marchewkę zamiast na wiórki pocięłam na plasterki. 2 kg białej kapusty 2 kg ogórków 4 szt czerwonej papryki
Kolorowa kuchnia Elkiniego białego ryżu. Jemy sajgonki, maczając je w sosie. Pasuje do nich również surówka z kapusty pekińskiej i szczypiorku doprawiona olejem, octem ryżowym i solą. Składniki na około 25 sztuk: ½ kapusty pekińskiej 1 opakowanie mieszanki chińskiej (warzyw i grzybów) olej ½ opakowania makaronu ryżowego 1 filiżanka ugotowanego białego ryżu (opcjonalnie) 1-2 opakowania przyprawy chińskiej 5 smaków sos sojowy papier ryżowy
Qlinarnie i QlinarnieSurówki zawsze robię w ten sam sposób: kroję kapustę, lekko ją solę, ugniatam i odstawiam na jakieś 20-30 minut. Młoda potrzebuje zdecydowanie mniej czasu. Moja chyba nawet nie leżakowała. Dodałam do niej co tam sobie wcześnie wymyśliłam, wymieszałam i władowałam do słoika. A wieczorem po prostu wyłożyłam ją na stół z resztą grillowych dobroci. W ogóle surówki z kapusty(...)kanapkach. Jakiś miesiąc temu wylądowała także w hot-dogach. No pycha. Dodatkowo, czerwona kapusta jest bardzo zdrowym warzywem (tak, biała także). Dzięki czerwonemu zabarwieniu zawiera więcej przeciwutleniaczy niż biała. Ma więcej witaminy a i c, więcej minerałów. Jeżeli następnym razem będziecie planować zrobienie surówki, sięgnijcie w sklepie po czerwoną kapustę. Chcecie zrobić lżejszą i zdrowszą wersję mojej surówki
KardamonovyPyszna i zdrowa domowa kiszonka z kapusty, buraków, marchewki z ostrą koreańską papryką Gochugaru Pomysł na kiszonkę z kapusty, marchewki i buraczków powstał w mojej głowie kilka minut po zakończeniu kiszenia białej kapusty w dębowej beczce . Zostało trochę poszatkowanej kapusty i otartej marchwi. Z części przygotowałam dużą michę surówki coleslaw. Do pozostałej kapusty i marchwi dodałam otarte buraczki(...)różne kimchi, więc duże opakowanie papryki Gochugaru zawsze stoi kuchennej szafce. Koreańską grubo mieloną paprykę Gochugaru paprykę możecie kupić w sklepach internetowych m.in. w Kuchnie Świata Składniki 1 kg kapusty białej 150 g czerwonych buraczków 50 g marchwi 20 g soli kamiennej 1 łyżeczka Gochugaru (lub chili, tyle ile lubimy) Wykonanie Kapustę przekrawamy na pół, wycinamy głąb, siekamy
Tajemnice Smakułyżka suszonej miętykilka kropel soku z cytrynyłyżeczka soliłyżeczka pieprzuWszystko dokładnie połączyłam. Oczyszczone mięso natarłam marynatą,zostawiłam w niej na całą noc w lodówce. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ.(autorski;)1 średnia kapusta pekińska5 średnich marchewek1 por (biała część)1 szklanka posiekanej natki pietruszkisól, pieprz,3 łyżki oliwy z oliweksuszone zioła (u mnie kolendra i szczypta lubczyku)Kapustę posiekałam, marchew starłam
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: 1/4 małej kapusty pekińskiej (ok. 100 g) 1 marchewka 1/2 białej rzodkwi (ok. 100 g) 1 łyżka kaparów 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, można wymieszać z majonezem sól, pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Surówka z białej rzodkwi
czarrna od kuchnikolorytu, jak wzbogacenie o różnobarwne warzywa – paprykę, marchewkę, czerwoną kapustę, cebulkę dymkę. Całość złoży się na chrupiącą i pyszną surówkę – tak dobrą, że zdolną zdetronizować swoje co bardziej znane krewne Składniki na 4 porcje: 200 g białej kapusty 50 g czerwonej kapusty 1 nieduża czerwona papryka 1 średnia marchewka 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem 4 łyżki jogurtu naturalnego
Even Better FoodKolejna odsłona surówki obiadowej , szybka , smaczna , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki mała główka kapusty białej 1 ogórek zielony 2 ogórki kiszone 1 ząbek czosnku pół jabłka pół gruszki szczypta soli szczypta cukru szczypta pieprzu czarnego 2 łyżki oleju łyżeczka startej skórki z limonki Wykonanie Kapustę(...)ogórka zielonego ,startą skórkę z limonki , oraz ogórka kiszonego ścieramy ze skórką . Jak mamy dodane wszystkie składniki , doprawiamy do smaku , dodajemy olej i bardzo dokładnie mieszamy , po wymieszaniu , surówka gotowa do podania
Mój SmakPyszny dodatek do dania głównego. Składniki: pół główki niedużej białej kapusty szpiczastej
R'n'G KitchenPowiemy tak, wypróbujcie. Składniki 1/4 główki średniej wielkości białej kapusty 1 cebula 1 żółta papryka pół czerwonej papryki 1 ogórek wężowy 2 ogórki
R'n'G KitchenKlasyka, ale jaka pyszna ! Składniki ćwiartka poszatkowanej białej kapusty 2 małe marchewki pokrojone w paseczki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki gęstej śmietany
R'n'G Kitchen