stek - 1671 przepisów (strona:56/112)

GULASZ WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI 45

DANIA GŁÓWNE:   BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE     GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM     KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE INACZEJ   Gulasz wieprzowy z pieczarkami i marchewką

globuskulinarny
Jakie sprzęty są najbardziej przydatne w profesjonalnej gastronomii? 53

świetnie sprawdzają się również kotleciarki. Są to urządzenia, które zmiękczają mięso i pozwalają uzyskać odpowiednią formę. Dzięki nim można rozbijać mechanicznie plastry mięsa, aby uzyskać miękkie i delikatne kotlety , steki i sznycle. Blendery Znane z domowego użytku blendery również wykorzystywane są w profesjonalnej gastronomii. Jednak ich wygląd różni się nieco od tych, których używa się w kuchni. Profesjonalne blendery mają

ProstePesto.pl
Grillowane souvlaki Cooking adventure z grillami Weber 48

smacznych dań, które na zakończenie wspólnie próbowaliśmy. Na naszym stole pojawiły się: grillowane krewetki w czosnku, wegetariańskie szaszłyki z tofu i warzyw, orientalne szaszłyki z krewetek i ananasa oraz steki z sosem chimichurri i szparagami.  To był wspaniały dzień, pełen smacznego jedzenia, miłego towarzystwa i profesjonalnej wiedzy. Więcej szczegółów odnośnie produktów marki Weber znajdziecie na stronie  https://www.weber.com

kulinarnyJa
Steki z borowika 49

comfort food", bo przygotowywała je moja mama. Warunek tylko taki, że grzyb musi być duży. No i zdrowy, zasadniczo. Tzn. robaczywy też może być, ale to będzie inne danie :) Stek, to pokrojony w plaster płat mięsa, lub, jak się okazuje, czegoś co za mięso uważane nie jest, w świetle definicji handlowej i kulturowej, dlatego równie dobrze może być z borowika

Kryzysowa Książka Kucharska
Ziemniaki Hasselback wg Aleex 72

dodatek lub kanapka. Można dodać różne dodatki, takie jak kminek, papryka i bułka tarta. Ziemniaki Hasselback są idealne do różnych dań. W lubelskim „Stół i wół” serwują je do steków, ja podałam je do żeberek BBQ. Smakują doskonale, mają mięciutki miąższ i lekko chrupiącą skórkę pachnącą masłem, czosnkiem i rozmarynem. Polecam.   Składniki:   • 8 niedużych ziemniaków jednakowej wielkości

W mojej kuchni
Najlepszego burgera możesz zrobić sobie sam. Przepis krok po kroku na domowe hamburgery 648

kliknij, aby przejść . 1 kg wołowiny – najlepszy będzie rostbef, antrykot, czy rozbratel, a więc kawałki z przerostami tłuszczu. Jeśli macie taką możliwość, wybierzcie mięso dojrzewające jak na steka. 200 gramów sera żółtego – najlepszy będzie cheddar, po 2-3 plasterki boczku wędzonego na każdego burgera, kilka ogórków konserwowych, majonez, musztarda, ketchup. * Z tych składników złożysz klasycznego cheeseburgera, oczywiście możesz

Kulinarna Polska
Ryba z grilla 93

uwagę na czas grillowania. Będzie on nieco odbiegał od tego, który jest podany dla przygotowania grillowanej ryby w piekarniku. Lubisz grillowane ryby ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Stek z tuńczyka . Grillowana ryba The post Ryba z grilla appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Grillowana cebula BBQ 72

Lato pachnie, każdego dnia, bez wyjątku!. Pachnie słońcem, ciepłym wiatrem i orzeźwiającą lemoniadą. W powietrzu uniosi się zapach grillowanych potraw. Nad rozżarzonymi węglami skwierczą kiełbaski, szaszłyki i soczyste steki. Świetnym urozmaiceniem tych wszystkich mięsnych rarytasów są sezonowe warzywa. A z grilla smakują naprawdę obłędnie, bowiem […] Artykuł Grillowana cebula BBQ pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Przepis na walentynkową kolację 48

które ma aromat płatków róży i dzikich malin. Podawaj to danie na Walentynki! Wybierz rodzaj kawałka jagnięciny, który chcesz podać. Najdelikatniejsze są kotlety z polędwicy jagnięcej. Przypominają one miniaturowe steki typu T-bone. Jeśli planujesz podać je kilku osobom, wybierz dwa do trzech kotletów jagnięcych na osobę. Kotlety z żeberek jagnięcych powinny być przyrządzane w temperaturze 145 stopni Celsjusza (medium

Patchwork
Polędwiczka w sosie z sera gorgonzola 43

oszczędnie i z umiarem. Świeży tymianek przytłoczy smak wołowiny i sera. Jeśli chcesz użyć łagodniejszego zioła, spróbuj oregano. To zioło jest bardziej smaczne i lepiej niż tymianek uzupełnia smak steku i sera pleśniowego. Polędwica wieprzowa Do przygotowania tego dania należy użyć dużej patelni nadającej się do piekarnika. Dodaj 20 g masła do dwóch łyżek oleju Evo. Posiekaj połowę cebuli

Patchwork
CO ROBIĆ NA MYKONOS? GDZIE JEŚĆ? CO ZWIEDZAĆ? GDZIE PLAŻOWAĆ? 58

Nikos Place – oba te miejsca serwują tradycyjną kuchnię grecką w najlepszym wydaniu! Na Mykonos znajduje się również jedna z kilku restauracji Nusr-Et – restauracja ze stekami, w której od czasu do czasu spotkać można pana ze zdjęcia poniżej ( chyba każdy poznaje ). Nie brakuje też restauracji serwujących świeże owoce morza czy fantastyczne ryby. Jeśli chodzi o polecane przeze mnie

Ostra na Słodko
Zielone masło z czosnkiem niedźwiedzim 57

cytrusowego zapachu i pyszności. To super dodatek do kanapek zamiast klasycznego masła, wspaniale komponuje się dodany w ostatniej chwili na patelnię do sadzonych jajek lub jako masło smakowe do steków, czy zielonych szparagów, które właśnie zaczynają swoje pięć minut na naszych stołach :) Możliwości wykorzystania są nieograniczone! To i każde inne masło można mrozić, dlatego też z łatwością zachowacie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czym różnią się od siebie patelnia ze stali nierdzewnej od tej nieprzywierającej? 44

można ich używać w wysokich temperaturach ze względu na ryzyko stopienia się i przypalenia powłoki, powoduje, że mogą nie nadawać się najlepiej do obsmażania mięs, takich jak steki. Podgrzewanie Dzięki patelniom ze stali nierdzewnej możesz łatwo podgrzać patelnię bez żadnych zmartwień. Dzieje się tak, ponieważ często występują w większym rozmiarze, a przez to ciepło rozprowadza się równomiernie. W ogóle

Codogara