Uczta grillowa piwem popijana, czyli warsztaty z Sokołowem 170uczty pod gołym niebem. Chwila odpoczynku po obiedzie i bierzemy się do roboty. Pod okiem szefa kuchni Akademii Smaku Dominika Moskalenki przygotowaliśmy kilka rodzajów wołowiny z grilla. Były obłędnie pyszne steki z rostbefu i antrykotu, cudownie soczysta polędwiczka, podana z ziemniakami i sosem kurkowym oraz sałatką. Jednak sezonowana wołowina to jest smak! Były też wyśmienite burgery i szaszłyki marynowane
Obiad gotowy
Steki z tuńczyka z rozmarynem i kolorowym pieprzem 219Steki z tuńczyka są ostatnio wszędzie już prawie dostępne - i to świeże - nie tylko w wersji mrożonej :) Dzisiaj proponuję Wam przepis inspirowany recepturą Magdy Gessler
Moje Kuchenne Rewelacje
KUCHENNE INSPIRACJE OD KAMIS 251biały,zielony i różowy Ponadto polecam przyprawy z serii Specialite: pieprz młotkowany z kolendrą: Gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom intensywny, ostry smak. Doskonale pasuje do steków i mięs z grilla. Curry indyjskie: Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą. Kolorowe zioła do sałatek: Wyjątkowa i unikalna receptura. Atrakcyjna wizualnie,ze względu
potrawyregionalne
Shark steak na pomarańczowo 182Czyli po prostu steki z rekina ( żarłacza błękitnego) marynowane w soku z cytryny i pomarańczy , listkach Kafiru i pieprzu. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale sprawdza się w różnych potrawach - smażone, pieczone, grillowane, gotowane lub do zupach. Łączy się z wieloma przyprawami , a że używane jest w wielu kuchniach świata możemy podawać go na dziesiątki sposobów - od najprostszych do super
Buniabaje w kuchni
Wołowe szaszłyki ze skrawków stekowych 173grillprzygotowanieUmieść wszystkie składniki marynaty w małej misce, mieszać do połączenia. Steki ułożyć na desce i pokroić w cienkie paski. Dołożyć steki do marynaty, dobrze wymieszać, i zostawić na min 30 minut - do 2 godzin. Bambusowe patyczki zamoczyć.Rozpalić grill. Podczas gdy grill się rozpala, ponadziewać paski wołowiny na patyczki - pojedynczo.Gdy wszystko jest gotowe do grillowania, posmarować kratki grilla
Stare Gary
SEROWE STEKI Z LETNIA SALATKA NA OLEJU RZEPAKOWYM 166dnia powinien stanowić nieodłączny dodatek do naszej prawidłowo zbilansowanej diety. Steki serowe świetnie smakują z ryżem basmati lub hawajskim ryżem jaśminowym. Polecam! Serowe steki z sałatką będą także idealnie pasowały do mięs z grilla. Możemy je również zabrać na piknik ponieważ na zimno są tak samo dobre - koniecznie z sałatką, która orzeźwia całe danie :) -------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania(...)raczej nie dodajemy przypraw), smażymy na średnio rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony (na złoty kolor). Przed podaniem, schłodzoną sałatkę rozkładamy na talerzach, na każdym kładziemy po kilka steków serowych, posypujemy resztą posiekanej natki pietruszki, dekorujemy listkami natki oraz szczypiorkiem. Podajemy z ryżem basmati lub hawajskim ryżem jaśminowym. Smacznego
Moja Książka Kucharska
Wołowina z grilla 211budowy własnych tkanek organizmu.[1] Mięso wołowe jest też bogate w L-karnitynę i usprawniającą metabolizm witaminę B6 Jak wybrać wołowinę na grilla Do grillowania i smażenia najlepiej wybrać antrykot, rostbef lub polędwicę. Aby nasze steki miały odpowiednią kruchość wołowina powinna być sezonowana. Sezonowanie wołowiny (nazywane także dojrzewaniem) ma na celu nadanie jej delikatności i aromatu. Ci z Was, którzy(...)Filet Mignon) to najwspanialsza uczta dla miłośników grillowania. Wykrawane z najsmaczniejszej część tuszy wołowej są delikatne, kruche i soczyste. Wspaniale smakują z grilla i z patelni. Nie wymagają marynowania, wystarczy obficie posypać je świeżym, grubo zmielonym pieprzem. Steki z antrykotu - kruchego i soczystego mięsa poprzerastanego drobnymi żyłkami tłuszczu (tzw. marmurek) są bardzo delikatne i podobnie jak polędwica, nie wymagają marynowania
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Stek grillowany na desce cedrowej 227sól i pieprz do smaku 1 szklanka sosu chimichurri 1 lub 2 deski cedrowe Przygotowanie Deski cedrowe moczymy w wodzie przez co najmniej 1 godzinę. W międzyczasie grilla rozgrzewamy do wysokiej temperatury. Steki oprószyć solą i pieprzem. Namoczoną deskę umieścić na ruszcie na około 5 minut. Następnie deskę odwrócić i wyłożyć na nią steki i grillować przez 12-15 minut
naRuszcie
NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 259STEKI Z CIELĘCINY Z PYSZNYM SOSEM! SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM!- LINK DOMOWE BURGERY Z GRILLOWANYM MIĘSEM! PYSZNE!- LINK POMIDORY POD PIERZYNKĄ, PRZEKĄSKA NA IMPREZĘ! ŻEBERKA "LEPKIE PALCE" APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ(...)GRILLA WYTRAWNE MINI TARTY Z ŁOSOSIEM, GRUSZKĄ I SERKIEM TACOS Z TORTILLI! NA OBIAD LUB IMPREZĘ! FRITTATA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, KIEŁBASEK I SZCZYPIORKU! JAK ZROBIĆ STEK WOŁOWY W DOMU LUB NA GRILLU? SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! SAŁATKA Z KURCZAKIEM
SMYKWKUCHNI
Stek z tuńczyka / Tuna steak 221Cytryna Przygotowanie Tuńczyka opłukujemy w zimnej wodzie i odsączamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na ok. półtorej centymetrowe steki. Smarujemy oliwą z oliwek z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny i posypujemy solą himalajską i tymiankiem. Odstawiamy na 15 minut. Następnie rozgrzewamy patelnię grillową albo grilla elektrycznego i smażymy z każdej strony po 2 minuty. Najlepiej smakuje skropiony sokiem z cytryny
Magiczna kuchnia Darii
Sos pieprzowy 263pieprzowy - rewelacyjny do steków, mięs wołowych, mięs z grilla. Przepyszny. Zaczynamy. Składniki: 50 gr masła 2-3 łyżki mąki 200 ml bulionu wołowego 200 ml śnietany 1-2 łyżki pieprzu Wykonanie:Masło rozpuszczamy, dodajemy make, mieszamy. Zalewamy bulionem, nie przestając mieszać. Zciągamy z gazu dodajemy pieprz I śmietanę- miksujemy blenderem. Kładziemy na gaz I zagotowujemy. Sos gotowy. :) Smacznego
Smaki Edyty
Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw 296Kolorowy, lekki obiad Składniki 2 steki z tuńczyka sól, pieprz 1 nieduży brokuł 1/2 czerwonej papryki 3 duże pieczarki 1/2 młodej cukinii przyprawa do grilla sos: 2 łyżko octu … Czytaj dalej Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw
czarrna od kuchni
Stek z frytkami 209sypka sol Myjemy steki i osuszamy papierowymi recznikami Przyprawiamy steki papryka i sola Nagrzewamy piekarnik tak jak pisze na opakowaniu frytek Frytki wysypujemy na brytwanke a steki kladziemy na grillu Wkladamy razem i pieczemy tyle co frytki Po upieczeniu gotowe do podania Mozna do tego zrobic saltke i steki dobrze smakuja z sosem
Klaudynkowa kuchnia
Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym 235dobrze możecie je przygotować z antrykotu lub rostbefu. Ważnym jest, aby mięso zanim trafi na patelnie lub na grilla nie było prosto z lodówki. Wyjmijcie je wcześniej, aby nabrało temperatury pokojowej. W zależności od tego, jaki stopień wysmażenia mięsa preferujecie, smażymy steki odpowiednią ilość czasu. Niemniej jednak należy pamiętać o tym, że nie przewracamy mięsa na patelni tysiące razy. Smażymy
W kuchni Katie
Odchudzanie po świętach 246własnego doświadczenia. Było lato, rok 2007 początki stosowania mojej diety rozdzielnej. Tak się złożyło, że miałem dość imprezowy tydzień. Od poniedziałku codziennie jakiś grill... Karkówka, kiełbaski zwykłe i białe, steki, szaszłyki z boczku, mięsa i cebulki i oczywiście moje ulubione żeberka. Stanąłem na wagę w poniedziałek, a potem zapomniałem o codziennym ważeniu i ponownie zważyłem się dopiero(...)dniowy maraton imprezowy, w tym 4 dni grillowania i objadania się mięsem zaowocowało dodatkowymi 2 kg. Tak dokładnie 2 kg przybyłem na wadze, po pół kg dziennie. Każdy grill to 0,5 kg kwasów odłożonych w tkankach tłuszczowych, mięśniach itd... W piątek rano się przeraziłem!!! Kiedyś ważyłem prawie 95 kg odkąd zacząłem stosować dietę rozdzielną zjechałem z wagą
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 149grillu, według przepisu Gordona Ramsay'a, befsztyki z pikantnym sosem z czerwonej papryki. Jak radzi autor : wybierajmy wołowinę soczystą , lekko poprzerastaną tłuszczem o ciemnoczerwonej barwie - steki z takiego mięsa będą idealne na grilla. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam, polecam! SKŁADNIKI: 4-6 kawałków polędwicy wołowej ( po około 200g każdy) 2 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej lub ostrej - jaką lubicie
Moja Książka Kucharska
Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla 228szybko się grilluje a do nich równie przepyszna chińska kapusta pac choi z wyśmienitym sosem. Całość to pyszny, treściwy obiad. Spróbujcie razem ze mną? Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – stek wołowy 283Identyczny jaki razem z Dobrą Kiełbasą przygotowaliśmy na Wielkanoc. Cudownie chrupiący, lekko słony boczek na grillowanej kromce chleba. Takie proste, a takie pyszne. To chyba najlepszy grill w naszym życiu. Niebiańska uczta. STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ SKŁADNIKI stek z polędwicy wołowej – 200 gram 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku(...)wołowy obtaczamy w mieszance przypraw i oliwy. Odstawiamy do przegryzienia w temperaturze pokojowej. Na bardzo dobrze rozgrzanym ruszcie grillujemy wołowinę po ok. 4 minuty z każdej strony (jeśli lubimy steki medium). Stopień wysmażenia mięsa sprawdzamy za pomocą dotyku, na wyczucie (im mięso twardsze, tym bardziej wysmażone) lub przy użyciu specjalnego termometru, który można zamówić w sklepie DobraKiełbasa.pl GRILLOWANY
OstryKęs