surowe jajka 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej 1 cebula sól pieprz mąka kukurydziana do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Ugotowane ostudzone jajka ścieramy na tarce warzywnej. Dodajemy surowe jajka, starty żółty ser, ostudzoną cebulę, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy
na moim stole...oczyszczonej - 2 jajka - 1 szklanka mąki pszennej - 1,5 szklanki mąki kukurydzianej - 2,5 szklanki maślanki naturalnej - 0,5 łyżeczki soli - 8 parówek Sposób przygotowania: W miseczce za pomocą trzepaczki mieszamy masło z cukrem, dodajemy jajka, wlewamy maślankę i dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce dokładnie łączymy sodę oczyszczoną, mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą oraz sól. Suchą zawartość drugiej miseczki wsypujemy
Mentor Smakumleko – 150 ml * mąka – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta DODATKOWO: * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy jajko i proszek kisielowy. Wlewamy mleko i dokładnie mieszamy. Wrzucamy pokroją w kostkę brzoskwinię i mieszamy do połączenia składników. Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju
Ostra na Słodkorano mogą sobie pozwolić na odrobinę więcej kalorii. Składniki : 300g gotowego ciasta francuskiego maką do rozwałkowywania 8 kiełbasek wiedeńskich 8 plastrów sera żółtego 1 jajko szczypta soli 2 pomidory 1 młoda cebula 1 ogórek szczypior Sposób przyrządzenia : stolnicę oprószamy maką, 4 plastry ciasta rozwałkowujemy do podwójnej wielkości i przekrawamy na dwie części układamy ser żółty na cieście, następnie owijamy ciastem
zobacz ich smakłyżki oleju pół łyżeczki soli łyżeczka papryki w proszku (użyłam słodkiej) pół papryki czerwonej pół cebuli 2 ząbki czosnku 50 g sera feta Sposób przygotowania Mąkę z solą i papryką w proszku wymieszać. Dodać jajko, mleko, olej, zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, ser feta rozgnieść widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, i dodać wszystko
pink envelopełyżki cukru waniliowego 70g gorzkiej czekolady 300g mąki Łyżeczka proszku do pieczeniatabliczka białej czekolady kolorowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy jajka i dalej ubijamy. W drugiej misce łączymy ze sobą mąkę i proszek do pieczenia – przesiewamy do masy maślanej na przemian z mlekiem. Czekoladę siekamy na drobne
Słodkie Przyjemnościdrobiowego (skrzydełko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody Klopsiki drobiowe: 100 g mielonego mięsa drobiowego 1 jajko 1 mała cebulka 3-4 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób przygotowania: Do garnka z wodą wrzucamy skrzydełko, umyte i obrane warzywa. Gotujemy 30 minut. Między czasie przygotowujemy klopsiki. W misce z mielonym mięsem dodajemy
Truskawkowa Fiestacebula – 1 szt * sól – do smaku * pieprz – do smaku * papryka ostra – do smaku * świeża pietruszka – 1 pęczek * jajko – 1 szt * olej do smażenia + ew. 1 łyżka mąki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy
Ostra na Słodkonaturalnego 1/2 szklanki oleju 1 jajko Dodatkowo pół tabliczki czekolady (jak nie studencka może być zwykła biała) starta skórka z 1/2 cytryny Sposób przygotowania Składniki suche wymieszać ze sobą. W oddzielnej misce dać jogurt, olej i jajko, wymieszać je razem do uzyskania jednolitej masy. Następnie przelać masę do składników suchych, dodać startą skórkę z cytryny, przemieszać łyżką parę razy. Przygotować
pink envelopełyżka - jajko – 2 szt - mąka pszenna – 3 łyżki - marchew – 1 szt - olej – 150 ml - sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody, tak by była kleista. Dodajemy masło. Miksujemy z jajkami i mąką. Dodajemy startą marchew i doprawiamy do smaku. Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące z ulubionym sosem , śmietaną
Ostra na Słodkojajko – 1 szt - jogurt naturalny – 250 g - daktyle – 100 g - kandyzowany cukier – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Obie mąki , proszek do pieczenia i sól przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojone daktyle i mieszamy. Jajko roztrzepujemy z cukrem , olejem , jogurtem i olejkiem śmietanowym. Dodajemy do miski z suchymi składnikami i mieszamy ( tylko do połączenia składników ). Ciastem napełniamy foremki
Ostra na Słodkokurczaka 400g mrożonego szpinaku jajko 100g sera feta (półtłusta) sól, pieprz, czosnek, oraz nasze ulubione przyprawy do szpinaku odrobina kurkumy dla koloru ciasta Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól, pieprz, kurkumę, mieszamy rozsmarowujemy ciasto równomiernie w formie wyłożonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika na około 25 minut na 200 stopni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsuche 150 g mąki 120 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia mokre 150 g masła 2 banany 3 jajka Dodatkowo 1 tabliczka czekolady (u mnie z nadzieniem toffi) Sposób przygotowania Do jednej miski wsypać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i wymieszać składniki. Masło rozpuścić, banany zmiksować blenderem (kto go nie posiada można również widelcem
pink envelope