spalenie tłuszczu - 202 przepisów (strona:12/14)

EKSPRESOWY OBIAD - DIETETYCZNY, PIECZONY ŁOSOŚ + LENIWE PIEROGI Z BATATÓW + BRUKSELKA W DIPIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM. 206

pożywnie, smacznie i szybko, no  i musiała być możliwość przetransportowania (bez ryzyka wesołej, aromatycznej papki rozlewającej się w torbie i zalewającej wszystko) i podgrzania (żeby faceci domu nie spalili, a my, żebyśmy zjadły coś ciepłego między "Administracją Weterynaryjną" a "Podstawami działalności gospodarczej". Padło więc na naszą miłość - pieczonego, dietetycznego łososia. Towarzyszyły mu batatowe leniwe pierogi i z racji "warzywnego(...)wymieszać (a najlepiej zmiksować) składniki próbując smak i zmieniając proporcję dodając musztardy/miodu/przypraw. Nic wielkiego, no... oprócz smaku. ŁOSOŚ! To dietetyczna, szybka wersja. Pieczemy go "na sucho" bez dodatku tłuszczu. Szczerze mówiąc taki właśnie smakuje nam najbardziej bo nic (prócz przypraw) nie zakłóca smaku ryby za którą szalejemy. Upieczony w ten sposób łosoś jest delikatny, rozpływający się w ustach. Mimo

Wypisz Wymaluj
Złoty rosół – król wszystkich zup. Jak ugotować idealny rosół z kurczaka 48154

bardziej uniwersalny jako podstawa do innych zup. Gotuję rosół z udek lub podudzi po to, żeby był odpowiednio tłusty i zawiesisty. Skórka, chrząstki stawowe, kości – to mnóstwo kolagenu. Tłuszcz jest w tej zupie najlepszym nośnikiem smaku, dodatkowo pozwala na lepsze wchłanianie witamin z użytych do wywaru warzyw. Do wywaru nie używam kapusty włoskiej – zmienia ona zarówno kolor jak i smak(...)złoty kolor rosołu. Mięso wkładamy do nagrzanego na 180⁰C piekarnika z włączonym termoobiegiem i pieczemy, co jakiś czas obracając, aż będzie równo skarmelizowane – brązowe i przypieczone , ale nie spalone! Zajmie to nie dłużej 35-45minut. Przy pierwszym obracaniu posypcie udka resztą mleka w proszku, przez sitko. Po upieczeniu mięsa wszystko z dna blachy deglasujemy szklanką zimnej wody

Karo in the Kitchen
Pączki 160

niebo to wolę niż różę i lukier! Dopiero XVIII wiek przyniósł pączki w wersji słodkiej oraz faworki. Jeden pączek to prawie 400 kalorii. Wiecie, co trzeba zrobić, żeby to spalić? Nawet nie pytajcie. Przyjmijmy, że faktycznie kalorii z pączków w ten jeden dzień nie ma. Nie ma i już oraz idzie w biust, a nie w biodra i brzuch. Gdyby(...)godzinę, niech sobie rosną. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej do temperatury 180 stopni. Pączki smażymy partiami, jak wrzucicie za dużo, to temperatura oleju się obniży i pączki zaczną pić tłuszcz. Smażymy maksymalnie po 3 sztuki. Przyda się termometr lub frytownica do pilnowania temperatury. Wyławiamy pączki łyżką cedzakową, przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Po ostudzeniu pączków, marmoladę lub ulubione nadzienie

ladykitchen
Drożdżowa tarta ze szparagami. 166

mieszkanie wypełniło się jękami mordowanych strzyg i zalotnymi pojękiwaniami rusałek oraz okazjonalnymi przekleństwami Najcierpliwszego. Pierwsze dwie „k*rwy” wywarły na mnie piorunujące wrażenie. Myślałam, że stracił swoje zdjęcia, że spalił mu się aparat albo wściekły pająk mieszkający za szafą odgryzł mu nogę! Wypadałam z sąsiedniego pokoju pełna niepokoju i troski, a ten mi oznajmiał, że go zabili. Minę miał przy(...)piekarniku. Wkładam razem z miską, w której wyrabiałam na 30 min. Po tym czasie wyciągam. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni, grzanie góra – dół. Ciasto zagniatam i wylepiam nim wysmarowaną tłuszczem foremkę, nakłuwam je widelcem. Na wierzch daję papier do pieczenia i obciążam kamykami. Ma być obciążone dokładnie. U mnie są to kamyki, ale możecie użyć ryżu, fasoli bądź ceramicznych kulek

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania