Była prośba o jakiś fajny i szybki przepis na obiad z prawdziwkami. Bardzo proszę! Spaghetti z prawdziwkami przepis
SMYKWKUCHNIchyba dlatego mam ochotę na "cięższe" jedzenie. Przepis na ten makaron był efektem przeglądania zapasów z lodówki. Sycące danie dla kilku osób. Składniki /dla 4 osób/: opakowanie makaronu spaghetti kilka lisków bazylii Pulpety: 400 g mięsa mielonego (wołowego/wieprzowego/drobiowego) 1/2 cebuli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 dymka ze szczypiorkiem 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Sos: 2 pomidory
Pasja Smakualbo inne warzywa czy nawet grzyby. Każdy niech zrobi sobie tak jak lubi, ale warto znać oryginał. Do tej potrawy można użyć makaronu o innym kształcie a nie tylko spaghetti. Przyznam, że wersja śmietanowa najbardziej nam pasuje więc dzisiaj nasza domowa carbonara. Zwykle przyrządza ją mój Młody i to chyba jego popisowe danie. Tym razem jednak musiałam zrobić obiad sama
Smaczna PyzaSkładniki: makaron spaghetti Lubella puszka pomidorów krojonych, 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 papryki czerwone i 2 zielone duża cebula, czosnek 30 dag pieczarek 2 marchewki olej do smażenia, sól, pieprz, cukier, bazylia suszona, zioła prowansalskie ser parmezan do posypania Przygotowanie: Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu Papryki, cebulę i pieczarki pokroić według uznania Czosnek posiekać drobno, obraną i umytą
Proste Potrawypół opakowania makaronu spaghetti kilka łodyżek bazylii ale same listki 4 łyżki nasion słonecznika oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki parmezanu Liście bazylii , słonecznik, czosnek i oliwę rozdrabniamy w blenderze jesli mam to dość opornie idzie to dodajemy więcej oliwy...wtedy zdecydowanie blender będzie chciał z nami współpracować... makaron gotujemy.... Makaron mieszamy z pesto i posypujemy
NaKońcuJęzykadostać więc omijamy ten składnik. Podsmażamy chwile i wyłączamy płytę. Zostawiamy na jakieś 5 minut by składniki przegryzły się. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. Podajemy z makaronem spaghetti, z wierzchu posypujemy parmezanem. Smacznego
Kolizje Smakównajprostszych makaronowych dań, ponieważ nie wymaga gotowania sosu. Przygotowanie go wymaga dosłownie kilka chwil, a może być naprawdę smacznym i sycącym obiadem. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti 125 g boczku wędzonego 1/2 szklanki śmietany 2 żółtka 2 łyżki startego parmezanu 1 ząbek czosnku świeżo mielony pieprz natka pietruszki - ewentualnie Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją
wyzwania kuchennerównie popularnego jak pizza włoskiego dania. Jest to jednak jego lżejsza wersja, ponieważ użyłam razowego makaronu, a mięso jest z indyka. Składniki na 4 porcje: 300 g makaronu spaghetti razowego 500 g mięsa mielonego z indyka łyżka oliwy 2 cebule 3 ząbki czosnku 200 g passaty pomidorowej sól, pierz, suszone zioła np. bazylia, oregano Makaron ugotować al dente zgodnie
wyzwania kuchennetego nie próbowaliśmy... Ja szpinak uwielbiam, ale tylko ten, który jest dobrze przyrządzony. Zapraszam na szybki i pyszny obiad. Składniki (dla 2-3 osób): 1/3 opakowania pełnoziarnistego makaronu spaghetti 225 g mrożonego szpinaku 1/2 małego opakowania śmietany 18% 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól, pieprz kilka płatków parmezanu Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić
Pasja SmakuSamo zadanie konkursowe było ciekawe, bo musiałam wykorzystać produkt, które znajdowały się na udostępnionej grafice i dodać do nich tylko jeden inny produkt. Składniki: makaron: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 3 pomidory garść listków bazylii sól, pieprz kotleciki: 250 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 białej papryki 100 g żółtego sera 2 jajka 1/2pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa
Pasja SmakuSpaghetti alla carbonara to włoskie danie z makaronem, boczkiem, jajkami i pietruszką. Proste w składnikach lecz mimo to każdy ma na nie swój sposób. Mój z pewnością jest jakąś modyfikacją oryginału, ponieważ dodaje do carbonary dodatkowo śmietanę. Dlatego też pragnę się z Wami podzielić tym pomysłem. Składniki: (na dwie porcje) 200 gram makaronu 2 jaja 100 gram boczku pół
Mango PapajaPrzygotowałam dzisiaj na obiad spaghetti alla carbonara. Dlaczego alla? Bo nie jest to oryginalny włoski przepis. Prawdziwa carbonara nie ma w sobie nawet odrobiny śmietany a jedynie jajka. Ach no i nie ma jeszcze natki pietruszki, czosnku i pieczarek. Popełniłam te małe kulinarne grzeszki, żeby uzyskać jeden z moich ulubionych sosów. Mam nadzieję, że Włosi mi wybaczą ;). CZYTAJ WIĘCEJ
Przepisy Aleksandryczyli spaghetti z pieczarkami i groszkiem. Makarony jada się we Włoszech na pierwsze danie - primi piatti. Od paru dni mam ochotę na włoskie jedzenie. Robione w domu jest najsmaczniejsze :). Przez następnych parę postów przedstawię przepisy na, głównie wegetariańskie, dania włoskie. Nie jestem wegetarianką, ale nie przepadam za mięsem. Kuchnia włoska obfituje w pyszne potrawy, pełne warzyw i witamin. CZYTAJ WIĘCEJ
Przepisy AleksandryPrzepis na spaghetti z pulpecikami znalazłam kilka lat temu w książce "Nigella gryzie" Nigelli Lawson i przepadłam na dobre. Te małe kuleczki są tak doskonałe, że nic w nich nie zmieniłam i zawsze robię je dokładnie według przepisu (jedynie sos robię po swojemu). Dzieciaki za nimi szaleją, więc jak tylko mam nieco więcej czasu, robię je z przyjemnością, mimo
Obiad za dychę