idealne dla zapracowanych :) Przepis troszkę zmodyfikowałam, w miarę tego co miałam akurat w lodówce i wyszło naprawdę pyszne! SKŁADNIKI (4-5 porcji) 1 opakowanie razowego spaghetti kurczak 1 podwóojna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 gałązki świeżego tymianku pieprz sól pesto orzechowe 8-10 połówek orzechów włoskich 2cm kawałek sera grana padano lub parmezanu 1/2 ząbka czosnku oliwa
DefinicjaSmakuminut, temperatura 200 stopni. Po tym czasi wyjmujemy warzywa, układamy na nich filety i pieczemy 10 min. Można podawać z makaronem, kaszą lub grzankami. Ja wybrałam opcję z pełnoziarnistym spaghetti wymieszanym z pesto z suszonych pomidorów. Smacznego
DefinicjaSmakutuńczykiem z sosie własnym. :) Składniki: Pesto: sałata 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka nasion słonecznika 2 pomidorki koktajlowe sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, zioła prowansalskie 50g makaronu spaghetti z pszenicy durum puszka tuńczyka z sosie własnym Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzucamy umytą i osuszoną sałatę, Umyte i pokrojone
Truskawkowa Fiestajeśli ktoś uważa na kalorie. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż w daniu obiadowym lub na grillu. W tym warzywnym "spaghetti" zwykła marchewka i pozbawiona wyrazistego smaku cukinia objawiają swoją łagodność i lekkość, a jednocześnie mogą stanowić pełnowartościowy i niskokaloryczny posiłek. Idealne na lato! Składniki na 2 małe porcje: 1 duża
Kuchnia Prezydentowejzdjęcia krok po kroku, ale poniższe pomysły-inspiracje je posiadają. Inne przepisy z pulpetami: Pulpety w sosie koperkowym Sulu Köfte, turecka zupa z pulpetami Rosół z serowo-mięsnymi pulpecikami Spaghetti z pulpetami w sosie neapolitańskim Zapiekanka makaronowa z pulpecikami Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandrykorzenia galangal pokrojonego w plasterki 2 ząbki czosnku garść liści kolendry 2 papryczki chilli 1 pomidor lub kilka koktajlowych dodałam jeszcze jedno opakowanie grzybów enoki ( przypominają wyglądem makaron spaghetti, można je zastąpić innymi azjatyckimi grzybami lub pieczarkami ) 2 łyżki cukru 2 łyżeczki gotowej pasty Tom Yum można dodać jeszcze 1 małą pokrojoną w piórka cebulę Do wrzącego bulionu dodać zmiażdżoną
Jemy PijemyPomidory już smakują tak jak powinny, koniec więc z puszkowanymi! Czas na klasyczne spaghetti w wersji wege! Składniki na 4 porcje: 100 g suchej czerwonej soczewicy 1 czerwona papryka 400 g pomidorów 1 marchewka 1 gałązka seler naciowego 1 cebula przyprawy po łyżeczce: sól, oregano, bazylia, czosnek suszony, sos sojowy opakowanie makaronu Przygotowanie: seler, marchew, cebulę i paprykę wyczyścić, obrać
greenscarfwarzywno -pomidorowo-mięsny sosem" i co też może się kryć w tym sosie? :) I choć nazwa ta niepoprawna nie jest, to czyż nie piekniej i szlachetniej brzmi po włosku "spaghetti bolognese"? Otóż to, rozpoznawalność! Ale ja nie byłabym sobą, gdybym zrobiła lemon curd (zapewniam jednak, że w planach mam). Dlatego
Kuchnia Prezydentowejstole znowu zagościły szparagi ale tym razem w połączeniu z makaronem Polecamy fanom i makaronu i szparag Składniki: - 140 g makaronu spaghetti szpinakowego - 220 g białych szparag - 1 kostka mrożonego szpinaku w liściach - 1 suszony pomidor - 1 cebula - 2 łyżki masła - 1 filet z kurczaka - pieprz, sól, przyprawa do kurczaka - gałka muszkatołowa prymat - tymianek - 100 g śmietanki 12% 2 porcje
Kuchenne WariacjePrzyprawiłam je dość mocno pieprzem (wolimy bardziej ostre potrawy) podałam z sałatą lodową w sosie śmietanowo-czosnkowym. Przy okazji zużyłam zalegający w szafce makaron bucatini kupiony przez pomyłkę, zamiast spaghetti. Przepis dodaję do akcji Ag Pe - Tylna ścianka Czytaj więcej
Wiem co jemSpaghetti to potrawa, która gości na stołach całego świata. Nie wiadomo, dlaczego zrobiło taką zawrotną karierę, ale cieszy mnie, że trafiło również do nas i znacznie urozmaiciło polską kuchnię. Może wynika to z tego, że włoska kuchnia opiera się na prostych i zdrowych składnikach, a może z prostoty tego dania i tego, że jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Wystarczy przygotować
Wiem co jem50kg pomidorów i na tym nie koniec, bo ciągle pojawiają się nowe pomysły. Na półkach stoi już przecier pomidorowy, a wkrótce dołączy do niego zrobiony dziś sos boloński do spaghetti. Czytaj więcej
Wiem co jemotrzymać smaczne i pożywne danie. Wystarczy makaron, trochę sezonowych warzyw i jedzenie gotowe. W dzisiejszej zapiekance jest to cukinia z domieszką czerwonej papryki doprawiona szczyptą tymianku. Ja użyłam makaronu spaghetti, ale może to być dowolny makaron, choć oczywiście najlepszy jest domowy. Przepis dodaję do akcji "Cukinia 2011" „ Czytaj więcej
Wiem co jemDurszlak.pl . W spotkaniu uczestniczyły blogerki biorące udział w akcji oraz przedstawiciele organizatorów. Ogłoszono również zwyciężczynię konkursu. Została nią Monika, autorka bloga Gotujebolubi.blox.pl , za przepis na Spaghetti z Mulami. Nagrodą był zestaw produktów ufundowany przez firmy Candia i Winarium. Pozostałe uczestniczki konkursu również otrzymały podobne upominki. Dodatkowym prezentem była pięknie wydana książka pt. „Odkrywanie smaku” autorstwa Marka Kondrata
Wiem co jemproste. A, że ja należę do zapalonych grzybiarzy to mi się udaje. Ponadto mam własny skrawek lasu i kurki na nim dość chętnie rosną. Tym razem przygotowałam z nich spaghetti. Dodałam pierś z kurczaka i zrobiłam sos śmietanowy z dodatkiem białego wina i czosnku. Wyszło pysznie.” Czytaj więcej
Wiem co jem