Prosta, szybka i pyszna surówka z czerwonej kapusty. Wystarczą 2 składniki, do tego sos i mamy fajne połączenie, idealne do obiadu, do klusek, ziemniaków. Zasmakuje każdemu, jako niecodzienna wersja surówki z czerwonej kapusty. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj zachęcam Was do przygotowania kopytek dyniowych, które mają piękny, pomarańczowy kolor i świetnie smakuje na słodko (posypane cukrem i podane ze śmietaną) jak i na słono (np. z sosem pieczeniowym). Poniższe kopytka są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania (o ile wcześniej upieczemy dynię). Pamiętajcie o tym, że mąkę należy dosypywać stopniowo, ponieważ nadmiar mąki spowoduje, że kopytka będą
Ugotowaćpomidorów. Następnie układamy kolejną warstwę ziemniaków, brokuła, mieszanki i kiełbasy. 3. Do miseczki wybijamy jajka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy śmietanę, startą mozzarellę, sól i pieprz. Mieszamy. Tak przygotowanym sosem zalewamy zapiekanką. Ja górę posypałam jeszcze startą mozzarellą. 4. Zapiekamy w 180 stopniach około 40 minut. Smacznego
kruche babeczkirazem z dymką. Wymieszaną kaszę dzielimy na dwie porcje. Jedną wysypujemy na dno misy, na niej układamy seler, zasypujemy kolejną warstwą kaszy. Na wierzch układamy mięso z kurczaka, zalewamy sosem z cukinii, groszku i kukurydzy. Posypujemy sałatą wymieszaną z dymką. Schładzamy. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchenpaprykę kroimy w słupki a cebulę w cienkie plasterki. Wszystko dodajemy do pstrąga. Do jogurtu dodajemy posiekany koperek i chrzan. Dodatkowo przyprawiamy solą. Mieszamy ( ja użyłam małego miksera). Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji: ok. 250 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyokoło 190 stopni i pieczemy, aż dynie będą miękkie (czas pieczenia zależy też od ich wielkości). Po upieczeniu posypujemy obficie natką pietruszki i podajemy. Fajnie komponują się z pikantnymi sosami
Quinoa Raz!Dociskamy, formujemy walec i kroimy na kluseczki ostrym nożem. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku mieszając od czasu do czasu, aż do ich wypłynięcia. Dobrze smakują polane masłem, ze śmietaną, sosem lub jako dodatek do dania głównego. U nas polane zostały klarowanym masłem z cebulką oraz kiełbaską. Smacznego
Kuchnia od dwojgagrubszą kosteczkę smażymy do zrumienienia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy koniak intensywnie mieszając, dodajemy śmietanę. Przyprawiamy musztardą, solą, pieprzem, ziołami. jeszcze chwile gotujemy po czym wkładamy mięso do sosu i dodajemy pietruszkę. Smacznego
Dziś Ja gotujeżeliwną wysmaruj masłem, ułóż cuknie i wstaw do piekarnika na 25 minut temp. 190-200 stopni C. Jogurt wymieszaj z solą czosnkową i wypustkami granatu. Gotowe cuknie podajemy z sosem i świeżymi listkami bazylii. Pyszne! Dodatkowo mam dla Was możliwość wzięcia udziału w prostym konkursie! Jeśli chcesz się podzielić swoim pomysłem na wykorzystanie jednego z trzech produktów oznaczonych certyfikatem QAFP
SMYKWKUCHNIsuchej kaszy jaglanej 100 g suchej komosy ryżowej 100 ml oleju rzepakowego + 2-3 łyżki do smażenia duża czerwona cebula 160 g puree z dynii 2 łyżki sosu sojowego tamari 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego łyżeczka majeranku łyżeczka suszonej natki pietruszki 0/5 łyżeczki lubczyku łyżeczka świeżego tymianku szczypta gałki muszkatołowej szczypta kurkumy sól i pieprz do smaku Soczewicę
Mienta blogdodaj do mięsa i warzyw na patelni Inne moje pomysły na filet z kurczaka znajdziesz poniżej: Filet z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Filet z kurczaka w sosie jogurtowo- koperkowym zapiekany pod pierzynką z sera Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujewylać na durszlak, opłukać ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody do zakrycia grzybów i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną
W Mojej Kuchni Lubięsię otworzyć, oznacza to że są już gotowe. Dodać pozostałe podsmażone owoce morza i dokładnie wymieszać. Obsypać pozostałą natką pietruszki. Wyłożyć owoce morza na duży talerz i oblać powstałym sosem. Serwować z kawałkiem cytryny. Cudne danie, dziękuje moim dzieciakom
Kuchnia Pokoleńlekko sparzamy, studzimy. Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy <3 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchengarnku ułożyć na dnie liścia , który nam został i układać ciasno gotowe sztuki. Zalać osoloną wodą i gotować ok 30 minut aż będą miękkie. Podawać na gorąco z ulubionym sosem
pieprzny smaczek