Moja rodzinka spędza właśnie wczasy w górach, a mnie aż skręca na widok pięknych zdjęć, które podsyłają. Nie byłabym sobą, oczywiście, gdybym nie dociekała, co też
PichceniomaniaNie wiedziałam co zrobić na obiad, miałam zamrożone surowe grzyby i ochotę na zapiekankę. I wyszło to :) Efekt był dokładnie taki jak sobie wymyśliłam - przepyszny! Danie
Cook&Lovechwilę. Zapytałam, czy coś im pomóc, nie znoszę siedzieć bezczynnie. Dostałam zadanie rozłożyć na stołach i półkach produkty, przyprawy, sosy, które ekipa przywlokła ze sobą do gotowania. Wtedy to, dopiero, dowiedziałam się z jakim Jerzym mam do czynienia. A to z samym Jerzym Sobieniakiem, którego można znaleźć w kuchni np. Pytania na śniadanie . O 18. zwarci i gotowi, gadając(...)swoim krótkim wykładzie, pozostali się wgapiali w niego zdziwieni. Rozumiałam go, gdyż sama myślę o tym kierunku studiów. fot.: Fairy. MENU: Sałatka Najsztuba z młodych ziemniaków z wędzonym dorszem. Kozi ser w cieście francuskim z kurkami i młodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i młodą włoszczyzną. Pstrąg z bobem, chorizo
W kuchni Karmel-itkijest w orzechowym sosie (17 zł). Dania główne to przede wszystkim mięsa, zjemy tradycyjnego schabowego z kością (29 zł) smażonego na smalcu w towarzystwie biodynamicznego jajka od Grotka, czyli jajka od kur, chowanych zgodnie z fazami księżyca… ( więcej o tych niezwykłych jajkach przeczytacie tu ). Fani mielonego niech nie spodziewają się owala/mięsnej kulki z ziemniakami, (taki możemy zjeść(...)albo też słodka promocja walentynkowa „Drink dla dwojga za pocałunek” ''Niech połączy Was Inny Wymiar! Przez cały luty wymieniamy pocałunki na Walentynkowe drinki! Przyjdź z dziewczyną, przystojnym sąsiadem, koleżanką z pracy, przyszłym lub byłym mężem na lunch lub kolację i przełamcie zimowe lody darmowym cocktailem! Zróbcie check-in w Innym Wymiarze na FB lub IG, a dodatkowo poczęstujemy Was zmysłowym
Wylizany Rondeljednym z wiosennych ziół". Jedliście kiedyś szczaw? Moja Mama gotowała z niego smaczną zupę , jednak na tym kończy się moja znajomość z tą kwaśną roślinką. W ciągu moich majowych wypraw na targ kilkakrotnie proponowano mi jego zakup, jednak ja zawsze odmawiałam, bo przecież co ja z tego zrobię? Jednak przepięknie ilustrowane przepisy w mojej nowej książce tak mnie(...)szczaw był jeszcze w sprzedaży (bo jednak maj już się kończy). Na szczęście kupiłam szczaw na targu i przygotowałam dwa przepisy z książki - francuską zupę szczawiową (już wkrótce) oraz dzisiejszą sałatkę z kaszy bulgur z wiosennymi ziołami, wariację na temat sławnego libańskiego tabbouleh. Wcześniej nie pomyślałabym o tym, aby dodać szczaw na surowo do sałatki, więc jest
Chilli Czosnek i Oliwa