ktoś ma ochotę na polędwiczkę wieprzową nadziewaną szpinakiem i suszonymi pomidorami podanej z pieczonymi ziemniaczkami i sosem śmietanowym ? Składniki : 1 polędwica wieprzowa 200 gr szpinaku 100 gr pomidorów suszonych w zalewie szklanka śmietany 30 % przypawa do mięsa wieprzowego oregano Przygotowanie : Polędwicę oczyszczam z błonek, przecinam na pół i cienkim nożem nacinam ją w środku - zobacz zdjęcie. Przyprawiam przyprawą(...)samą patelnię sypię szczyptę oregano i po chwili wlewam śmietanę którą co chwilę mieszając redukuję do kremowej konsystencji. Polędwiczkę po upieczeniu kroję w talarki i kładę na talerz na sos śmietanowy, podaję z pieczonymi ziemniaczkami które piekłem razem z polędwiczką. Smacznego
Mechanik w kuchniCos na ząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula
Kuchnia Pełna PasjiChciałabym Wam dzisiaj zaproponować pomysł na zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i cebulką. Danie to ma wiele plusów, przede wszystkim jest tanie, po drugie jest bardzo syte
Kuchnia Pełna PasjiTagliatelle z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym to pyszny obiad dla całej rodziny, który robi się bardzo szybko – 30 minut i gotowe! Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu tagliatelle 300 g łososia 200 g szpinaku (liście) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka(...)szpinaku 10. Dodać makaron 11. Wymieszać jogurt z makaronem oraz szpinakiem i lekko podgrzać Poprzedni 1 z 11 Następny Artykuł Tagliatelle z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plW ostatnim czasie zostałam entuzjastką ciasta francuskiego! Uważam, że daje ono niezwykle wiele możliwości oraz smakuje wspaniale zarówno na słodko jak i ostro a przy okazji
Kuchnia Pełna PasjiJednym z moich ulubionych dań są zapiekanki ziemniaczane . Do ziemniaków pasuje niemal wszystko, tak więc zapiekanki doskonale nadają się nie tylko na codzienny obiad, ale i
Kuchnia Pełna PasjiSzybka i prosta propozycja na obiad - makaron w delikatnym sosie śmietanowym z podsmażonym kurczakiem i ugotowanym al dente brokułem. Składniki możemy przygotować sobie wcześniej, potem tylko wrzucić na patelnię i obiad gotowy. Nie zajmie nam to dłużej niż gotowanie samego makaronu. Zapewniam, że posmakuje każdemu, nawet niejadkowi! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 200 ml. śmietanki 30% brokuł makaron(...)chrupiący dlatego trzeba go trzymać we wrzątku dość krótko i zaraz po ugotowaniu wrzucić do zimnej wod y , zachowa wtedy ładny zielony kolor. Na talerz wyłożyć makaron, polać go sosem śmietanowym z kawałkami kurczaka, a na wierzch dorzucić ugotowane różyczki brokuła. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieUwierzcie, że taka porcja suszonych grzybów potrafi uratować gdy ma się na nie ogromną ochotę! Dzięki takiej porcji suszonych grzybów, powstało dzisiejsze danie – gnocchi z borowikami w kremowym sosie śmietanowym z winem. Taki mój jesienny comfort food. Koniecznie musicie tego spróbować! Składniki (2 porcje): 500 g kluseczek gnocchi 20 g borowików suszonych 1 duża cebula 2 – 3 ząbki czosnku(...)Czas na dodanie śmietany. Całość wymieszaj i gotuj 2 – 3 minuty. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Ugotuj kluski. Gnocchi dodaj do sosu, wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia. Udekoruj listkami tymianku. Smacznego! Artykuł Gnocchi z borowikami w kremowym sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakuChciałaby Wam zaproponować sałatkę nieco odmienną, ale bardzo dobrą;-) Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie i zniknie w mgnieniu oka. Smak warzyw i nachosów świetnie
Kuchnia Pełna Pasjiotwarciu torebki zalegał w lodówce i koncentrat z buraka dla koloru klusek. Przygotowałam więc kluski z sałaty i buraka i podałam je z pikantnymi plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki udekorowałam całość kiełkami botwiny. Wyglądem te kluski trochę przypominają kopytka , czy leniwe pierogi, ale na wrzątek były wrzucane łyżeczką, mają dlatego nierówne kształty, taka ich uroda(...)osoloną wodę. Gdy wszystkie kluski z sałaty i buraka wypłyną na powierzchnię wody oznacza to, że kluski są gotowe, wykładamy je na talerz, podajemy z plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki.. Polecam te kluski gdyż są pyszne. The post Kluski z sałaty i buraka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dobrych sałatek nigdy dość:) Mam dzisiaj dla Was pomysł na sałatkę równie kolorową, jak
Kuchnia Pełna Pasjilubczykiem 300 g piersi kurczaka 3-4 plastry szynki parmeńskiej szczypta soli i pieprzu posiekany świeży lubczyk lub suszony, szczypta olej rzepakowy do smażenia Sos śmietanowy z groszkiem: 1 szalotka 1 szklanka śmietany 30% 2/3 szklanki groszku mrożonego Hortex 1 lampka białego wytrawnego wina szczypta lubczyku szczypta soli i pieprzu masło do smażenia(...)maśle podsmaż szalotkę. Dodaj lubczyk i wlej wino oraz śmietanę. Gotuj sos 3-4 minuty. Dodaj groszek. Gotuj jeszcze minutę. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Porcję puree podaj z pokrojoną w plastry piersią kurczaka oraz marynowaną rzodkiewką. Całość polej sosem śmietanowym na bazie mrożonego groszku. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaPomysł na jesienny obiad - duszone warzywa w śmietanowym sosie. Do tego przepisu wykorzystałam sezonowe warzywa, tj. dynię, paprykę oraz cukinię. Wbrew pozorom poniższy sos jest bardzo pożywny i sycący. Dodatkowo, aby dodać do niego lekkiej słodkości - do sosu dodałam suszone pomidory. Poniższe danie świetnie smakuje podane z ryżem i np. pieczoną lub smażoną rybą. Zachęcam do przygotowania. Składniki(...)śmietanę oraz dodać suszone pomidory. Całość przyprawić ostrą papryką i szczyptą kurkumy i dusić pod przykryciem, aż do miękkości warzyw. Podawać na ciepło. Etapy przygotowywania duszonych warzyw w śmietanowym sosie
UgotowaćKiedy siedzimy długie godziny w pracy, czy szkole, czas zdaję się płynąć niesamowicie wolno. Towarzyszy nam często przy tym okropny głód;-) Założę się, że u znacznej
Kuchnia Pełna Pasjinależy przyprawić ulubionymi ziołami, polać oliwą i upiec je w piekarniku. Aby wzbogacić podstawową wersję ziemniaków po upieczeniu nadziałam je kawałkami żółtego sera i boczku, a całość została polana sosem śmietanowym. Takie ziemniaki możecie podać na obiad zamiast tradycyjnych gotowanych w wodzie lub jako osobne danie. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 7 średniej wielkości młodych ziemniaków przyprawa(...)boczek w cienkie plasterki (oraz następnie każdy plasterek pokroić na 2-3 części). Następnie w przygotowane nacięcia nakładać naprzemiennie kawałki żółtego sera i boczku. Na sam koniec ziemniaki polać sosem śmietanowym (śmietanę przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką) i posypać pokruszoną mozzarellą. Ziemniaki ponownie wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 15-20 minut
Ugotować