Przepis na sos koperkowy>> > Smacznego :) DUSZENIE Staropolski gulasz segedyński. Gulasz segedyński. Gulasz segedyński - to przepyszny sposób na niedzielny obiad. Przepis na gulasz segedyński nie jest skomplikowany, dlatego z jego przygotowaniem poradzi sobie niemal każdy. Gulasz segedyński to delikatne mięso duszone z kiszona kapustą, cebulą, pieczarkami i ziołami. Gulasz doprawiony koncentratem pomidorowym. Proste i pyszne jedzenie z jednego(...)zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dosolić i oprószyć pieprzem. Gdy kapusta stanie się miękka, gulasz rozprowadzić koncentratem pomidorowym. Gotowy gulasz segedyński podawać na półmisku oblany sosem; potrawa ma nieco tylko podpływać sokiem, tak jak bigos. Gulasz segedyński podawać z chlebem lub ziemniakami. Smacznego :) PODSUMOWANIE: Jak widzicie, tytanowa patelnia
Moja Książka Kucharskamałej kapusty pekińskiej 2 czerwone cebule 4-5 średnich ogórków konserwowych dwie kulki mozzarelli 500 g mielonego mięsa 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki olej do smażenia czarny pieprz sól sos 150 g jogurtu naturalnego 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka ziół prowansalskich czarny pieprz(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi, czarnym pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Gotowy sos wstawiamy na pół godziny do lodówki. Mielone mięso smażamy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju, pod koniec smażenia do mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy, całość doprawiamy solą,czarnym pieprzem słodką i ostrą papryką, mieszamy i jeszcze krótko razem podsmażamy, po czym zdejmujmey
Smakowite Daniaselera szalotka ząbek czosnku (wszystkie warzywa ugotowane do miękkości, ja wykorzystałam warzywa z rosołu który gotowałam dzień wcześniej) 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka sosu sojowego 3 łyżki oliwy 3 łyżki przecieru pomidorowego KROKUS łyżeczka majeranku łyżeczka lubczyku łyżeczka suszonej cebuli spora szczypta pieprzu i soli opcjonalnie do podania czarnuszka z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim Piekarnik nastawiamy
Mienta blogząbki czosnku 150g pieczarek Kilka listków świeżej szałwii Gałązka rozmarynu Sól, pieprz do smaku Natka pietruszki (do posypania po gotowym daniu) Sos: 1 łyżka masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 400ml śmietanki 30% 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego Sól, pieprz do smaku Marynata do kurczaka: 1 płaska łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu ⅓ szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej(...)Pozostawiamy go w zimnie na minimum kilka godzin. Następnie przekładamy do rękawa i pieczemy w 170⁰C przez godzinę. Sos: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, wlewamy śmietankę wymieszaną z przecierem pomidorowym. Doprowadzamy do zagotowania i zestawiamy z ognia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na dno wysmarowanej masłem brytfanny wsypujemy
Kuchnia w czekoladzietylko na obiad, ale też jako imprezowa przekąska czy danie na piknik. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Polecam podać ją z jakimś sosem, np. jogurtem naturalnym wymieszanym z harissą, pomidorową salsą a nawet ketchupem. Tradycyjną mięsną pastillę posypuję się z wierzchu cukrem pudrem. Ja zrezygnowałam z jego dodatku, ale jeśli lubicie słodycz w wytrawnych daniach(...)cygar. Pastilla posyp sezamem i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 20 minut, aż ciasto filo stanie się złote i chrupiące. Pastilla podawaj na ciepło lub zimno z sosem do maczania, np. jogurtem naturalnym wymieszanym z pastą harissa . Uwagi: *Kmin rzymski, ras el hanout i sumak kupisz w dobrze zaopatrzonych supermarketach, sklepach typu kuchnie świata, sklepach z produktami
Chilli Czosnek i Oliwadawnego serwisu www.gotowanie24.pl. Ryba w czerwonym sosie Przygotuj miski, nóż i deskę do krojenia, 2 płaskie talerze, wagę kuchenną, łyżkę, szklankę, widelec, papierowe ręczniki, łopatki do obracania ryb, półmisek lub ozdobną miskę. Przygotuj składniki 1 kg filetów rybnych np. z morszczuka*, 1/2 kg pieczarek, 8 cebul, 1 ketchup łagodny, 1/3 słoiczka koncentratu pomidorowego, 1/2 szklanki wody, 1 łyżkę octu(...)smażenia ryb ponownie rozgrzej. Na gorącym oleju podsmaż cebule i pieczarki. Gdy warzywa ładnie się przyrumienią, dodaj do nich wodę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Całość dopraw octem, cukrem, solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Sos duś przez mniej więcej 40 minut. Na półmisku lub w misce układaj warstwami na przemian gotowy sos i usmażone wcześniej ryby. * Przy wyborze ryby warto
blog.moje-pasje.infokości i mięso z kurczaka pieczonego 3 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki bulionu warzywnego 330 ml soku pomidorowego cukier sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości. Na sosie z kurczaka dusimy pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i kości z kurczaka. Całość zalewamy wrzątkiem ( około 1 litra ), dodajemy startą na dużych
R'n'G Kitchendyni (4-5 osób) Składniki: 1 opakowanie łazanek 10 średnich pieczarek 500 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 1/2 szklanki pestek dyni 1 łyżka koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek majeranek, pieprz, ostra papryka, kminek, sos sojowy Łazanki gotujemy w osolonej wodzie al dente, po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy oliwą z oliwek. W trakcie kiedy gotujemy makaron kroimy cebulę w kostkę(...)pieczarki w półplasterki. Rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy na patelni i wrzucamy na nią cebulę i pestki dyni. Smażymy do miękkości, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i jeszcze chwilę razem przesmażamy. Teraz dodajemy kapustę kiszoną wcześniej przesiekaną i opłukaną, jeśli macie mocno kwaśną. My używamy do łazanek kapusty kiszonej na winie. Jest idealna i delikatna w smaku. Kupicie ją w Lidlu
vegetaniedodatki: 8 plastrów ulubionej szynki lub polędwicy puszka ananasa w syropie 2 łyżeczki ziół prowansalskich 40 dag żółtego sera 1 duża kula mozzarelli 3 łyżki sosu do pizzy - może być keczup lub koncentrat pomidorowy ROLESKI 1 niepełna łyżka pasty paprykowej ROLESKI Wykonanie: *Z kilku łyżek mąki, połowy ciepłej wody, pokruszonych drożdży oraz cukru robimy zaczyn. *Pierś z kurczaka oprószamy solą
Z Majeczką w kuchniśrednie cebule 2 duże pomidory 15 dag koncentratu pomidorowego 30 % ( 1 1/2 małego słoiczka) cukier do smaku 5 łyżek oleju z pestek winogron suszone oregano do smaku suszona bazylia do smaku suszony czosnek do smaku pieprz mielony do smaku papryka mielona słodka do smaku przyprawa do zup i sosów do smaku 5 dag ostrego sera żółtego ( używam Parmezan lub Dziugas(...)papryki, czosnku i pół łyżeczki cukru. Wlać łyżkę przyprawy do zup. Gotować na małym gazie przy uchylonej pokrywce przez 1,5 godziny. Sos ma się zagęścić przez odparowanie ( jeśli trzeba to wodę uzupełniać po odrobinie). Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Zmniejszyć gaz i niech się dalej dusi. Nastawić wodę na makaron. W osolonym wrzątku ugotować al'dente spaghetti. Odcedzić
Buniabaje w kuchniprzygotowania, ale czasami takie łatwe rozwiązanie, to dobry sposób na szybki obiad czy po prostu zaspokojenie zwykłego głodu. (3-4 porcje) Sos: 500g mięsa mielonego (najlepiej dobrej jakości, mieszanego, np. wołowo-wieprzowego) 300 ml passaty pomidorowej (najlepiej czosnkowej lub ziołowej) (*) 2 cebule 2 ząbki czosnku bazylia, oregano, tymianek zioła toskańskie (opcjonalnie) sól, pieprz olej Dodatkowo: makaron(...)podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Dodać mięso mielone i mieszając - doprowadzić do delikatnego obsmażenia. (W międzyczasie lekko posolić.) Wlać passatę pomidorową, wymieszać i doprawić do smaku. Całość dusić pod przykryciem. W czasie przygotowania sosu - ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania). Odcedzony - przełożyć na talerze, polać gorącym sosem (w razie czego dodatkowo doprawić) i posypać startym
Di gotujeprzygotowania, ale czasami takie łatwe rozwiązanie, to dobry sposób na szybki obiad czy po prostu zaspokojenie zwykłego głodu. (3-4 porcje) Sos: 500g mięsa mielonego (najlepiej dobrej jakości, mieszanego, np. wołowo-wieprzowego) 300 ml passaty pomidorowej (najlepiej czosnkowej lub ziołowej) (*) 2 cebule 2 ząbki czosnku bazylia, oregano zioła toskańskie (opcjonalnie) sól, pieprz olej Dodatkowo: makaron do spaghetti(...)podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Dodać mięso mielone i mieszając doprowadzić do delikatnego obsmażenia. (W międzyczasie lekko posolić.) Wlać passatę pomidorową, wymieszać i doprawić do smaku. Całość dusić pod przykryciem. W czasie przygotowania sosu - ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania). Odcedzony - przełożyć na talerze, polać gorącym sosem (w razie czego dodatkowo doprawić) i posypać startym
Di gotujePassatę pomidorową przelewamy do małego garnka, dodajemy posiekany czosnek i oregano, podgrzewamy na małym ogniu, aby sos zgęstniał, doprawiamy do smaku, gdy sos jest już gęstszy gasimy płomień. Dno naczynia żaroodpornego pokrywamy cienką warstwą passaty pomidorowej. Odcinamy oba końce z cukinii, kroimy na plastry. Na pomidorowe pure układamy na zakładkę cukiniowe plastry, następnie mozzarella, powtarzamy, aby na samym wierzchy była
Moja smaczna kuchniatortilli pomidorowych mały udziec indyczy do zmielenia 1/2 cebuli 1/3 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 15 dag sera żółtego tartego 1 łyżka koncentratu pomidorowego szczypta płatków chili sól, pieprz szczypta ziół tureckich do mięs sos czosnkowy Przygotowanie: Cebulę szklimy na oleju. Dorzucamy do niej mięso mielone. Dusimy do miękkości - nie zasmażając. Dodajemy zioła do mięsa, sól i pieprz do smaku(...)dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z chili. Dusimy chwilę. Paprykę kroimy w kostkę. Obsmażamy. Dusimy z mięsem do miękkości. Placki mączne podgrzewamy na chrupko na suchej patelni. Oprószamy tartym serem, kładziemy warstwę farszu, znów oprószamy serem. Przykrywamy drugim plackiem. Za pomocą talerza przekręcamy na drugą stronę. Chwilę podgrzewamy. Zdejmujemy z patelni. Kroimy w trójkąty. Maczane w domowej produkcji sosie czosnkowym smakują
Kuchnia po mojemusosie SKŁADNIKI: 200 g ulubionego makaronu 2 pomidory 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 1 łodyga selera naciowego 3-4 pieczarki 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Makaron w warzywnym sosie
czarrna od kuchni