sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:463/794)

Pampuchy drożdżowe z mięsem 255

się nie zmarnuje. Mięso akurat pasuje do nich idealnie, więc tym bardziej było mi to na rękę, by te dwie rzeczy połączyć. Zastanawiałam się tylko nad sosem i szczerze powiedziawszy w planach był pomidorowy lub pieczarkowy, ale gdzieś mi już czasu brakło, więc zostało na zwykłej słonince. Co wcale nie znaczy, że było mniej smacznie 😜 Powiem Wam też

Kuchnia w czekoladzie
Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 205

dołożyć mięso mielone, które mieszając doprowadzić do delikatnego obsmażenia. Całość posypać przyprawami i następnie wlać wodę/bulion. Po zredukowaniu się płynu dolać śmietankę i wmieszać koncentrat pomidorowy. Wszystko razem dusić do momentu zgęstnienia sosu. W międzyczasie ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania). Gotowy makaron odcedzić i wymieszać z doprawioną zawartością patelni. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.   Makaron podałam

Di gotuje
Minipizze z cukinią 156

piekarnika przykryć papierem do pieczenia, ułożyć na nim placki ciasta zostawiając odległości pomiędzy nimi. Na pozostałej oliwie szybko zeszklić posiekany czosnek (nie może zbrązowieć). Dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z kilkoma łyżkami wody. Zagotować sos, przyprawić, wystudzić. Sosem posmarować placki ciasta, przykryć plastrami cukinii i sera. Piec w temp. 180st. przez ok. 20 minut. Smacznego

Zielona Kuchnia
Zupa z piersi kurczaka z zacierkami 227

domowych kluseczek dałam kupne zacierki.  1 pierś z kurczaka mieszanka warzyw pociętych w drobne słupki [ u mnie mieszanka chińska] domowa vegeta sól, pieprz listek, ziele sos sojowy ciemny 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana koperek zacierki  Pierś z kurczaka pokroić , wymieszać z przyprawami, odstawić na jakiś czas, aby mięsko przeszło aromatem przypraw.Do wody wrzucić warzywa[ oprócz brokuła] , dodać

Moje domowe kucharzenie
Klasyczne, pikantne skrzydełka Buffalo 385

Można go także zastąpić innym ostrym sosem z papryczek chili np. Louisiane Style Hot Sauce (w którego składzie również występują papryczki Cayenne), meksykańskim sosem Cholula czy sosem Tabasco (dodając do niego odrobinę przecieru pomidorowego). Pozostałe z podziału skrzydełek lotki można wykorzystać do przygotowania np. bulionu. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło

Gospodyni Miejska
Christian Grey VS Sasha Grey - walentynkowy spaghetti calzone 181

czyli połączenie pizzy ze spaghetti. Składniki: - mąka - drożdże - woda - olej - makaron nitki - koncentrat pomidorowy - cebula - bazylia Wykonanie: Makaron gotujemy. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. Dodajemy koncentratu pomidorowego oraz bazylii i z tak powstałym sosem mieszamy makaron. Drożdże rozpuszczamy w wodzie, dodajemy mąki oraz trochę oleju i ugniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy wody lub mąki. Sypiemy mąkę na stół

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak wykorzystać miąższ z pomidorów? 349

Robiłam suszone pomidory. Miałam ich 2 kg i został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam. Składniki: miąższ z 2 kg pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz ziołowy sól morska z chilli Miąższ miksujemy na papkę

Szczęśliwa kuchnia
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 257

rozdział – poświęcony został wypiekom na słono. Znajdziecie tu przepis na pizzę, chleb czy też quiche. Na mojej liście do zrobienia znajduje się tarta flambee z sosem paprykowym, tarta z nadzieniem migdałowo-pomidorowym oraz tarta z burakami z dodatkiem chrzanu. Nicole Just udowadnia, że bez dodatku mleka, jajek i masła można wyczarować naprawdę coś wyjątkowego. Przepisy nie są skomplikowane, składniki

Moja pasja smaku
PULPETY MIĘSNO-JAGLANE W ŚMIETANOWYM SOSIE Z POMIDORAMI I PAPRYKĄ 205

marchewkę, selerem naciowym, liściem laurowym, zielem angielskim. Wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże pulpety i delikatnie wkładamy na wrzątek. Gotujemy od momentu wypłynięcia jeszcze około 20 minut.  Sos pomidorowo-paprykowy: 1 litr soku pomidorowego (lub pomidorowej passaty) 1 mała czerwona papryka 1 cebula ząbek czosnku szczypta cukru szczypta wędzonej papryki sól pieprz olej śmietana 18% koperek lub natka pietruszki Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania) 192

łyżeczki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1.Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy, keczup i koncentrat pomidorowy tak by powstał nam gęsty, mięsny sos. Studzimy. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Na ciasto

Szefowa kuchni
Gołąbki bez zawijania 205

kapusty 100 g ryżu 3-4 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól, pieprz sos 1 puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowe Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w kostkę

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak w pomidorowym cieście naleśnikowym 238

Kurczak w pomidorowym cieście naleśnikowym, prosta przekąska o ciekawym smaku, przygotowanie zajmuje kilka chwil a podanie z sosem czosnkowym ... bajeczka. Składniki : podwójny filet z kurczaka szklanka mąki pszennej  1/2 szklanki mleka  1/4 szklanki wody jajko 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżka oleju sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Kurczaka kroimy w kawałki - takie na kęs, przyprawiamy solą i pieprzem(...)składników i doprawieniu do smaku odrobiną soli o resztę smaku dba koncentrat pomidorowy. Konsystencja ciasta musi być płynna lecz gęsta. Kąski kurczaka zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim oleju dosłownie z 2 minuty. Kąski kurczaka wyciągamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z oleju i podajemy z sosem czosnkowym

Mechanik w kuchni
Bigos z młodej kapusty 215

wlać trochę wody (około 0,5 szklanki), dodać liście laurowe, ziele angielskie, wegetę, przyprawę do bigosu, stopniowo dodać rozrobioną w zimnej wodzie zupę ogonową, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku. Wymieszać wszystko.  Do sosu dodać mięso z cebulą. Znów wymieszać. Zrobić zasmażkę z łyżki smalcu i mąki. Dodać do sosu i wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku

Cukiernia Pychotki
PIZZA EKSPRESOWA WG BUNI 193

łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy z oliwek, ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody, Nadzienie: 5 plastrów szynki, 2 pieczarki, kawałek czerwonej papryki, kulka sera mozzarella Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, cukier i wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 min.w ciepłe miejsce

słodki bratek
BAKLAVA YUFKASINDAN PATATESLİ BÖREK, czyli börek z ziemniakami 193

Börek z ziemniakami w cienkim cieście. Ziemniaki przyprawione chili zapewniają oryginalny smak. Porcja dla 6 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 5 ziemniaków 1 cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego chili sól 2 łyżki oliwy Składniki (sos) 1 szklanka mleka 1 białko 4 łyżki oleju 1 łyżka roztopionego masła Składniki (pozostałe) 1 paczka yufek do baklawy 1 żółtko sezam Przygotowanie Żeby przygotować farsz

Tureckie Przepisy
Salsa pomidorowa z krewetkami smażonymi na maśle z dodatkiem wina na chrupiącej grzance 175

Witamy! Jak Moni uwielbia krewetki... <3 Mamy nadzieję, że wy też. Dlatego zrobiłyśmy lekką przystawkę z krewetkami smażonymi na maśle z sosem winnym, kolendrą i do tego salsa pomidorowa. Zdrowe i pyszne. Nie ma co czekać, tylko... Do dzieła! Składniki: (na 1 porcje) 2 kromki chleba żytniego 6 krewetek 1 ząbek czosnku pół cebuli pokrojonej drobno w kostkę

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Makaronowe gniazdka z mielonym 191

jednym kotlecie. Palmę podgrzewamy w garnku z 2 łyżkami mąki. Dodajemy pokruszoną kostkę rosołową, zalewamy dwoma szklankami wody. Gdy wszystko się ładnie rozpuści dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Sosem Zalewamy makaron z mielonym. Fetę kroimy w kostkę, oliwki przekrawamy na pół. Zapiekankę posypujemy fetą, oliwkami i mozzarellą. Posypujemy dwoma łyżkami ziół prowansalskich. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Pobite gary Barbary
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 206

soczyste jest dość trudnym zadaniem - ja mam na to swój sposób czyli tzw. pierzynki - podduszone różne mieszanki warzyw, zalane mieszanką keczupu i majonezu albo przecierem pomidorowym. Dzięki temu mięso dusi się w sosie własnym z dodatkiem aromatycznego, smacznego sosiku z leżących na nim dodatków. Ten sposób jeszcze nigdy mnie zawiódł, a dodatkowo jest bardzo wygodny - wstawiamy całość do piekarnika

Kto ugości moich gości?
Gulasz wieprzowo-wołowy 147

laurowy, ziele angielskie i gotujemy na malutkim ogniu aż mięso będzie miękkie. W połowie duszenia dolewamy wino i dodajemy słodką paprykę. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i resztę przypraw.  Na koniec studzimy sos, zaprawiamy śmietaną i raz jeszcze podgrzewamy. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Grillowany kurczak z cukinią 208

grillowania z odrobiną oliwy i wrzucić kurczaka z cukinią. Podgrillować ok 5 minut i dodać paprykę z cebulką.  Po kolejnych 5 minutach dodać koncentrat pomidorowy i wodę (grillować do częściowej redukcji sosu). Doprawić. Pychota

ChilliJemy
Kotlety jajeczne 360

próbowaliście, to mogę już tylko zachęcić do przygotowania jednego lub drugiego dania. Kotlety jajeczne można podać na ciepło z dowolnymi dodatkami, np. kaszą jaglaną i sałatką pomidorową (polecam), młodymi ziemniaczkami, szparagami i delikatnym sosem chrzanowym. Na zimno sprawdzą się na śniadanie. Składniki na 8 sztuk: 7 jajek 1 mała cebula 1 łyżka śmietany 2 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska

Pełny talerz
Kurczak w pomidorach 240

cebulę , posiekany czosnek i starty na tarce obrany imbir. Dodać przyprawy kmin, pieprz Cayenne i garam masala. Podsmażyć minutkę aby wydobyć aromat przypraw, następnie dodać przecier pomidorowy i całą papryczkę chili. Przełożyć do sosu udka i dusić całość pod przykryciem ok. 30 min. Na koniec dodać do sosu śmietanę i świeżą posiekaną kolendrę (i/lub bazylię). Podawać z ryżem lub makaronem

W kuchennej krainie
Makarony, jeden z moich ulubionych tematów kulinarnych 262

smaku Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i polędwiczkę oraz czerwoną paprykę w proszku, podsmażamy, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy przecier pomidorowy, zalewamy całość bulionem i czekamy, aż sos zgęstnieje.  w tym czasie gotujemy makaron, odcedzony wrzucamy do sosu z pieczarkami i polędwiczką, dodajemy kawałki oliwek, doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy i podajemy

Moja smaczna kuchnia
Jak wykorzystać miąższ z pomidorów? 360

Robiłam suszone pomidory. Miałam ich 2 kg i został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam. Składniki: miąższ z 2 kg pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz ziołowy sól morska z chilli Miąższ miksujemy na papkę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
zapiekanka ze szparagami i bekonem 177

Przygotowujemy głębszą formę do pieczenia( jak na ciasto). Smarujemy ją lekko olejem. Ugotowany ryż przekładamy na blachę. W osobnym naczyniu mieszamy: śmietanę, ketchup, koncentrat pomidorowy, curry, sól, pieprz, sok z cytryny. Sos przelewamy do ryżu dokładnie mieszając. Całość rozkładamy równomiernie po formie do pieczenia. Szparagi owijamy bekonem i układamy na ryżu.  Jeśli zostanie wam troche bekonu możecie rozłożyć

noteskulinarnyfiga
Naleśniki z polędwiczką i suszonymi pomidorami 233

łyżkach masła. Kiedy zacznie się rumienić zasypać ją mąką. Smażyć jeszcze chwilę. Cebulę przełożyć do mięsa. Zamieszać. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą: śmietanę, koncentrat pomidorowy, musztardę i paprykę. Dodać trochę gorącego sosu, żeby zahartować całość i przelać do mięsa. Na koniec dodajemy drobno pokrojone pomidory i gotujemy około 10 minut ma małym ogniu cały czas mieszając. Jeżeli farsz zrobi

Świat Domowej Kuchni
Wrocławski Bazar Smakoszy 220

przetwory.Made in Portugal zachwycał nas jak zwykle pysznymi smakami prosto ze słonecznej Portugalii - oliwy, przetwory i konserwy.Kolejne włoskie stoisko TP Italia było pełne doskonałych sosów pesto (z koperkiem, ziołami, paprykowe, łososiowe, pomidorowe i wiele innych), a także przysmaków z truflami. Przepyszne pesto zrobiły jednak na nas takie wrażenie, że każdy bez zastanowienia zaopatrzył się od razu

Food Square
PIKANTNA ZUPA Z ZIELONEJ SOCZEWICY 201

więc ... do dzieła! Składniki: 2 udka z kurczaka 200g zielonej soczewicy 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka liść laurowy ziele angielskie 2 puszki pomidorów w sosie własnym bez skóry 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku słodka papryka ostra papryka sól Wykonanie: Z udek, warzyw i czosnku gotujemy wywar. Udka wyjmujemy i obieramy z mięsa, które wrzucamy z powrotem

Walijskie Pichcenie
gołąbki drobiowe z papryką chilli... 247

teflonem, dodać kawałki masła i pod przykryciem zagotować następnie na średnim ogniu dusić ze 40 minut gołąbki wyjąć z garnka i do wywaru wlać sok pomidorowy, zagęścić mąką mieszając gołąbki podać z sosem i do smaku śmietaną........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki po meksykańsku 344

robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.  FARSZ  Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili, sos tao tao. Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu. Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej

Kuchnia Danusi
Polak Węgier dwa bratanki... 285

marchew i gotowałam, aż wszystko zmięknie. W osobnym garnku ugotowałam groch, po czym oddzieliłam łuski i dodałam do zupy. Na koniec dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiłam do smaku.  Podobnie można przygotować sos gulaszowy do placków po węgiersku. Może jedynie zamiast grochu dodać pokrojoną paprykę i/ lub pieczarki.  * W Polsce gulyás błędnie zwana jest gulaszem

bastalena
Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem 317

oraz obranego pomidora pokrojonego w kostkę, suszone oregano i doprawiamy do smaku. Wszystko starannie mieszamy, najlepiej rękami, zapiekamy 20 minut. Podajemy zaraz po wyjęciu z piekarnika. Sos pozostały na dnie formy, czosnkowo-pomidorowy możemy w powodzeniem "zebrać" ulubionym pieczywem

Moja smaczna kuchnia
Jarskie muszle czyli makaronowe muszle nadziewane tuńczykiem, duszonym porem i cukinią 287

już uzupełniam: 250 g makaronu duże muszle (użyłam Conchiglioni nr 55 z Lubelli) nadzienie: 1 średnia cukinia 1 średni por 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 pomidor 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek jogurtowy dressing: 1 kubeczek jogurtu naturalnego (150 g.) 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek pół

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pomidorowy dżem z chili 233

passat, bo najlepsze pomidory mamy przecież w sierpniu i wrześniu, jednak te październikowe ostatki też można zamienić w coś pysznego! I właśnie taką ciekawostkę stawiam dziś przed Wami! Pomidorowy dżem z dodatkiem papryczek chilli. Absolutnie pyszny, wspaniały i zaskakujący! :D W mojej kuchni gości już drugi raz i wiem na pewno, że przez następne sezony też będę ładować pomidory(...)papryczek chilli i delikatny słony smak sosu sojowego przenikają się w dżemie z niezwykłym wyważeniem! Polecam go Wam wszystkim, czym tylko mogę! :) Pomidorowy dżem chili Potrzebujesz: 1,5kg pomidorów 5cm świeżego imbiru 6 ząbków czosnku 7 łyżek sosu sojowego sok z 1/2 cytryny 2 papryczki chili 500g cukru Sposób przyrządzenia: 1. Połowę pomidorów przekrój na ćwiartki i umieść w blenderze

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Fusilli lunghi z sosem ze smażonych pomidorów, z warzywami po hiszpańsku 159

wszystko robimy na oko, na szczypty, chlusty,garście. Składniki dowolny długi makaron, u mnie fusilli lunghi col buco przecier pomidorowy Sol&Mar ze smażonych pomidorów oliwa extra virgin Sol&Mar opcjonalnie zielone oliwki-możecie dodać je do sosu lub podawać osobno-są przepyszne! Mieszanka warzyw na patelnię po hiszpańsku 1 mała cukinia ok.3 ząbków czosnku sól do smaku(...)warzywa po hiszpańsku na patelnię, dosmacz solą i zamknij pokrywkę. Duś. Międzyczasie ugotuj makaron al dente. Kiedy warzywa zmiękną dodaj przecier pomidorowy ze smażonych pomidorów. Oczywiście nie cały słoik, wystarczy 2-4 łyżki. Wymieszaj delikatnie. Wrzuć makaron do sosu. Jeśli chcesz, to dodaj oliwki przekrojone na pół, lub podaj je osobno. Wymieszaj makaron z sosem i warzywami. Dosmacz świeżą bazylią

Z Kuchni Do Kuchni
Lasagne bolognese. 180

selera - 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego   - pół butelki czerwonego, wytrawnego wina - 400 g pomidorów z puszki - 100 g przecieru pomidorowego   - 200 ml bulionu wołowego - sól - pieprz - kumin  - 1/2 łyżeczki cynamonu -  4 chluśnięcia sosu Tabasco. - garść startego parmezanu - suszone oregano - suszona bazylia III. Beszamel: - 2 łyżki oleju -   2 łyżki masła - 4 łyżki mąki - 1 szklanka(...)kuminem. Smażymy, aż się zarumieni. Następnie dorzucamy marchew, seler, wlewamy bulion i  przecier pomidorowy. Gotujemy pod przykryciem ok. 5 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Dolewamy pół butelki wina i gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie odparowujemy sos, wyłączamy go gdy nabierze odpowiedniej dla nas gęstości (ok. 30 minut). Doprawiamy solą, pieprzem

DominikaDolci
Pulpeciki w sosie pomidorowym 209

ciepło i ziemniaki z koperkiem:) Mniam, mniam:) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego jajko bułka tarta 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub drobiowej (można dać całą kostkę rosołową - według uznania) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego do zabielenia (ale niekoniecznie) przyprawy według uznania, u mnie sól, pieprz i mielona słodka papryka(...)zrobione dodajemy koncentrat ze śmietaną (opcjonalnie - jogurtem naturalnym). Ja daję śmietany 2 łyżeczki z kopką. Zasada taka sama jak przy zabielaniu zup: pieczarkowa , pomidorowa , ogórkowa , ziemniaczana na boczku . Różnica jedynie polega na tym, że zagęszczamy sos łyżeczką mąki.  Tak więc do kubeczka przekładamy 3 łyżeczki koncentratu wraz z dwiema łyżeczkami śmietany i jedną łyżeczką mąki - mieszamy. Następnie dodajemy wywar

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Gazpacho 227

cebuli; 2 laski zielonego selera naciowego; 2 ząbki czosnku; 1 litr dobrej jakości soku pomidorowego; 2 łyżki octu 10%; 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny; 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki; 2 łyżeczki cukru; 1/4 szklanki oliwy z oliwek; Sól; Pieprz; Kilka kropel ostrego sosu (np. Tabasco, u mnie Sriracha) - opcjonalnie . Sposób przygotowania: Pomidory umyć, osuszyć, naciąć na czubku(...)Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do miski z pokrojonymi warzywami. Wszystkie pokrojone warzywa wymieszać. Wlać sok pomidorowy, sok z cytryny, ocet spirytusowy, oliwę z oliwek, ostry sos. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać. Tak przygotowany chłodnik przelać do dzbanka blendera kielichowego i krótko zblendować, tak aby w gazpacho pozostały niewielkie kawałki warzyw

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania