Pulpeciki w Pikantnym soSiE PoMidOroWym z kaszą BuLGur 252Składniki: na 4 porcje 500g mięsa mielonego z i ndyka 250g pieczarek pęczek dymki 0,5 kubka tartego sera dojrzewającego twardego np.: Parmigiano Reggiano 0,5
Luźna Kuchnia
Gołąbki oszukane – idealne dla początkujących 180Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 1 h Gotowe w : 1 h 30 min Liczba porcji : 5-6 Prawie wszyscy lubią gołąbki ale ich wykonanie i
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Roladki makaronowe z farszem 200Roladki makaronowe ze szpinakiem i serem feta Bardzo lubię szpinak, lubię też makaron, ale żeby nie było nudnie na talerzu, postanowiłam, że zrobię oto takie roladki
Mój pomysł na
Gulasz w indyjskim stylu 196Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku
Kuchnia Pokoleń
Kolorowa papryka zapiekana z mięsem, w sosie pomidorowo - grzybowym 191Dzisiaj połączyłam lato z jesienią. Lato pod postacią pomidorów i papryki, a jesień pod postacią grzybków suszonych. Zeszłorocznych, ale jakże aromatycznych. Można
Codzienna kuchnia niecodzienna
Nieloty, czyli gołąbki dla leniwych 395Witajcie kochani. Zaniedbałam Was ostatnio. I tutaj, i na Waszych blogach. Mam nadzieję, że wybaczycie mi to :) mam jednak remont w domu, a z nim zamieszanie
Codzienna kuchnia niecodzienna
Fasolka po toskańsku 243Składniki: 2 puszki białej fasoli konserwowej (każda po 540 g - waga netto); 2 duże ząbki czosnku; 2 duże, dojrzałe pomidory; 2 puszki krojonych pomidorów w zalewie
Gospodyni Miejska
Placki po zbójnicku z drobiowym mięsem mielonym 215Placki w wersji drobiowej o wiele bardziej mi smakują niż w wieprzowej. Tak też więc postanowiłam, że placka po zbójnicku zrobię pod siebie bo mój tata
Kuchnia Viki
Spaghetti z cukinii z klopsikami 370Spaghetti z cukinii z klopsikami – szybkie i pyszne danie z warzywnym makaronem. Powyższe składniki wystarczą na 2 porcje. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle
Kulinarne Przeboje
Prawdziwa włoska pizza 253Dzisiaj proponuję danie, które chyba wszyscy lubią. Wbrew pozorom zrobienie pysznej pizzy jak z włoskiej pizzerri nie jest sprawą skomplikowaną, a sekret tkwi w odpowiednich składnikach
Wyprawy kulinarne
Arancini- ryżowe kulki 187jest też ser opatulony chudym, wędzonym boczkiem lub szynką parmeńską. Do czego podać? Przede wszystkim do wszelkich mięs, gulaszy czy potrawek. U mnie był to kurczak w sosie warzywno pomidorowym, a gdy zostało, zjadłam z duszoną rybką. Na pewno zrobię powtórkę, ale poczekam na jakąś fajną okazję, gdy w domu będzie więcej osób, żeby mogli spróbować jakie(...)odejdzie nam cała panierka). Obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło lub zimno, z sosami majonezowymi lub mięsnymi
Kuchnia w czekoladzie
Włochy, czyli mule a'la marinara 305Po dłuższej przerwie spowodowanej względami obiektywnymi, a mianowicie wcale nie taką drobną rewolucją kuchenną (czytaj: remontem) w moim mieszkaniu miałem niekłamaną przyjemność wyruszyć w kulinarną wyprawę
Wyprawy kulinarne
Roladki drobiowe z kremowym nadzieniem porowym 1358Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 6 łyżek serka śmietankowego (typu Almette) 1 mały por lub pół dużego pół szklanki kukurydzy konserwowej 300ml bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego pół szklanki mąki Przyprawy: sól, pieprz olej do smażenia *** Filety na kurczaka rozcinamy wzdłuż na połówki *** *** Pora myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i podsmażamy na niewielkiej(...)rumiany kolor z każdej strony. Smażenie rolad rozpoczynamy od miejsca „łączenia”, wówczas nie powinny nam się one rozpadać *** *** Następnie całość zalewamy bulionem i zagotowujemy *** *** Dodajemy sos sojowy oraz przecier pomidorowy i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać
Blog z Apetytem
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 274Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańska propozycja na makaron z serem 277Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!