Włochy, czyli mule a'la marinara

Włochy, czyli mule a'la marinara

Włochy, czyli mule a'la marinara

Po dłuższej przerwie spowodowanej względami obiektywnymi, a mianowicie wcale nie taką drobną rewolucją kuchenną (czytaj: remontem) w moim mieszkaniu miałem niekłamaną przyjemność wyruszyć w kulinarną wyprawę w pyszne rejony europejskiego buta i przyrządzić z pozoru bardzo proste, ale jakże smaczne mule a'la marinara. Do przygotowania dania użyłem: 1,4 kg muli, 3 szalotek, 4 ząbków czosnku, 2 puszek pomidorów krojonych, 200 gram masła, 500 ml białego wytrawnego wina, oliwy, świeżego oregano, 2 limonek, czar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mule, mielone, sosy, czosnek, pomidor, proste i szybkie przepisy, czosnkowy, bagietka, sok, cebula, lekka, włoska, susz, sos pomidorowy, owoce morza, zupa pomidorowa, masło czosnek, sos czosnkowy, sos do mielonego , pyszne sosy, lekkie dania, suszone pomidory

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.