sos pomarańczowy - 1203 przepisów (strona:21/81)

Pomarańczowe curry z kurczaka 167

octu ryżowego. Warto spróbować, bo smakuje rewelacyjnie. Składniki około 70 dag filetów z kurczaka 1 łyżka stołowa kandyzowanej skórki pomarańczowej lub gęstej konfitury pomarańczowej 1 lub 2 łyżek skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej do zagęszczenia sosu  masło ghee do smażenia opcjonalnie 1 lub 2 papryczki chili dla tych, którzy preferują ostrzejsze smaki Marynata 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego(...)Jeśli ktoś nie lubi sosu ze skrobią kukurydzianą lub ziemniaczaną może ten etap pominąć, my też nie zawsze zagęszczamy sos. Wariant do wolnowaru    Podsmażone kawałki kurczaka, pozostałą marynatę oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową (lub konfiturę pomarańczową) umieszczam w misie wolnowaru i ustawiam czas wolnowarzenia na: opcja low - 6 do 7 godzin opcja high - 4 do 5 godzin Na około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej / Roast duck with orange-honey glaze 193

kucharza. Przygotowanie dobrej kaczki nie jest łatwe, ale dziś przedstawiam przepis, dzięki któremu kaczka zawsze wyjdzie przepyszna. Kaczka pieczona w całości, nadziana pomarańczami i w trakcie pieczenia polewana sosem miodowo-pomarańczowym, dzięki któremu kaczka wyjdzie rumiana, soczysta i po prostu pyszna. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej (1 kaczka) Składniki: 1 kaczka średniej(...)rondelku zagotuj wino, sok pomarańczowy, miód, musztardę i resztę ziół, po czym zdejmij z ognia i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 220 oC. Ułóż kaczkę piersiami do dołu na ruszcie umieszczonym nad blaszką. Włóż do piekarnika i piecz przez 30 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 oC, odwróć kaczkę, polej sosem i piecz przez kolejne

karmelowy
Sernik jagodowy z serkiem mascarpone 133

serkiem mascarpone bardziej przypomina deser, niż klasyczny sernik na zimno. Jest doskonały, bardzo kremowy i wyjątkowo smaczny. Sernik jagodowy z serkiem mascarpone dodatkowo wzbogaciliśmy dodając do jagód odrobinę zielonego sosu Tabasco, który nadał musowi wyjątkowego smaku. To inspiracja z ostatnich warsztatów kulinarnych, w których uczestniczyłyśmy wspólnie z Asią (Byłem tu. Tony Halik), Kamilą z bloga Ugotowae-Pozamiatane.pl i Magdą z Home(...)melasowy jest też doskonałym dodatkiem do kawy. Można go kupić m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata Przepis na sernik jagodowy z serkiem mascarpone Jagody wyłóż na patelnię, polej sosem Tabasco, sokiem pomarańczowym i posyp brązowym cukrem. Podsmaż na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, aż cukier się rozpuści i całość lekko zgęstnieje Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pomarańczowe curry z kurczaka 111

octu ryżowego. Warto spróbować, bo smakuje rewelacyjnie. Składniki około 70 dag filetów z kurczaka 1 łyżka stołowa kandyzowanej skórki pomarańczowej lub gęstej konfitury pomarańczowej 1 lub 2 łyżek skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej do zagęszczenia sosu masło ghee do smażenia opcjonalnie 1 lub 2 papryczki chili dla tych, którzy preferują ostrzejsze smaki Marynata 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1/4 szklanki(...)który bardzo lubimy. PS. Jeśli ktoś nie lubi sosu ze skrobią kukurydzianą lub ziemniaczaną może ten etap pominąć, my też nie zawsze zagęszczamy sos. Wariant dla użytkowników wolnowaru Podsmażone kawałki kurczaka, pozostałą marynatę oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową (lub konfiturę pomarańczową) umieszczam w misie wolnowaru i ustawiam czas: opcja low - 6 do 7 godzin opcja high - 4 do 5 godzin

Cztery Fajery
Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą 190

reszta mieszanek sałat, połówka awokado z porannego koktajlu i garść ciecierzycy, jaka została po zrobieniu hummusu. Wybór był prosty – sałatka z ciecierzycą i dodatkami. Do tego pyszny sos miodowo-pomarańczowy. Nie pozostało nic innego jak na obiad przygotować sałatę z dodatkami. Skład sałatki możecie dowolnie modyfikować w zależności od tego, co macie pod ręką. Taka sałatowa kompozycja, może być(...)sałata jest bardzo sycąca. Drukuj Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 opakowania mieszanki sałat kilka mozarellek 4 pomidorki suszone garść ciecierzycy połówka awokado sos 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu sól, pieprz Wykonanie Awokado kroimy w kostkę lub wydłubujemy większe kawałki łyżką. Pomidory kroimy w paseczki

Mieszam w Garnku
Pomarańcze i marchewka to para doskonała, z której możesz zrobić sos 173

większą porcję wody oraz pozostałych składników. Przepis można modyfikować przez dodanie większej ilości mleka migdałowego. Jeśli nie macie mleka migdałowego lub sojowego, zawsze można użyć trochę słodkiej śmietany. Sos marchwiowo-pomarańczowy Składniki (na ok. 4 osoby): 1/2 kg marchwi (najlepiej młodej i organicznej) 2 małe pomarańcze 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub sojowego) sól i pieprz do smaku kilka gałązek świeżego(...)półpłynną masę. Wrzucić do garnka skóry pomarańczy pozostałe po wyciśnięciu soku i gotować przez kolejne 30 minut. Ponownie zmiksować wszystkie składniki jeśli potrzeba (po uprzednim usunięciu skór pomarańczy) . Przyprawić sos do porządanego smaku solą i pieprzem. Podawać z kolendrą lub estragonem, które świetnie komponują się z cytrusami. Smacznego. Kliknij

Jem więc Jestem
Pieczony pstrąg w sosie jogurtowo-pomarańczowym 126

Dawno mnie nie było, wiem. Musicie mi wybaczyć, maj to ciężki miesiąc;) A dziś pomysł na... pstrąga w sosie jogurtowo-pomarańczowym. Rzadko goszczą u mnie ryby - a szkoda, bo o rybach zapominać nie wolno. Dlaczego? M.in dlatego, że: ryby biorą udział w profilaktyce chorób układu krążenia, obniżają poziom złego cholesterolu oraz ciśnienie krwi, zmniejszają ryzyko ataku serca zawierają kwasy omega(...)przejść do praktyki. Składniki na 2 porcje: 2 małe wypatroszone pstrągi (400 g) (u mnie tęczowe) 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka olej rzepakowy sól, pieprz 2 plastry pomarańczy sos: 2-3 łyżki soku z pomarańczy 150 g jogurtu naturalnego łyżeczka syropu z agawy Pstrągi myjemy, zdrapujemy łuski. Seler i marchew kroimy w słupki, podsmażamy na oleju 5 minut. możemy

Powiedz dietom nie
KURCZAK W SOSIE MARCHEWKOWO-POMARAŃCZOWYM 103

Pogoda za oknem nas nie rozpieszcza, wiec trzeba rozgrzewać się od środka. Dlatego mam dzisiaj przepis na danie idealne na tę porę roku...filety z kurczaka w sosie marchewkowo-pomarańczowym z imbirem. Bardzo lubię to danie ze względu na wyjątkowy smak i aromat, ale najważniejsze dla mnie jest to, że porządnie rozgrzewa! Taka propozycja przyda się w szczególności po długim(...)całość dusimy przez 20 min., na małym ogniu. Po tym czasie, wyciągamy mięso z patelni na talerz. W śmietanie rozprowadzamy 1 łyżeczkę mąki pszennej i całość wlewamy do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz papryką słodką i ostrą. Do sosu ponownie wkładamy mięso i trzymamy na ogniu jeszcze przez 3-5 min. Podajemy z ryżem, makaronem

Kuchnia MagdaLeny
KACZKA CONFIT 183

mięsko rozdrabniamy widelcem. Do garnka wlewamy sok oraz wywar z kaczki, zagotowujemy i zagęszczamy odrobiną zasmażki.  Z pietruszki i ziemniaka pieczemy na oleju chipsy. Na talerz nakładamy sos wiśniowy oraz pomarańczowy, porcję kaczki, chipsy, dekorujemy kawałkami pomarańczy i pomidorkami. Podajemy. Smacznego.               Przepis bierze udział konkursie #olejKonwenanse #OlejWkopolski

Kulinarne Fantazje Marioli
Puszyste placki z soczewicy i marchewki. 104

Placki z soczewicy i marchewki (Quinola Baby) podane z wegańskim sosem czekoladowo-pomarańczowym (Plamil Foods ), awokado i czekoladowymi pastylkami z miodem Placuszki z soczewicy i marchewki /przepis własny/ opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka mąki jaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy

Poranek na słodko
samo zdrowie--marchewka z papryką 131

Składniki 1 kg marchwi 2 papryki czerwone,lub pomarańczowe,lub mieszane sos pomidorowy tutaj , lub słoiczek przecieru 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka octu jabłkowego sól do smaku olej 2 cebule odrobina miodu,lub cukru do smaku woda Wykonanie Umyta obrana marchew zetrzeć na tarce w plasterki. Obrana cebule pokroić w kosteczkę .   Papryke umyta pokroić w paseczki,lub kosteczkę Cebulę

w mojej kuchni
Glazurowane marchewki 106

dusimy, aż marchewki będą prawie miękkie (przez ok. 15-20 minut). Z garnka zdejmujemy pokrywkę, ogień zwiększamy i gotujemy do momentu, gdy marchewki zupełnie zmiękną. W tym czasie pomarańczowo-maślano-miodowy sos powinien częściowo odparować i trochę zgęstnieć. Ugotowane marchewki przekładamy na półmisek, polewamy powstałym sosem i posypujemy posiekaną natką. Tak przygotowane marchewki stanowią świetny dodatek do wszelkich pieczonych, smażonych

MyCookBook.pl
Tarta jogurtowa z jabłkiem i jagodami 162

jedna z lepszych tart jakie jadłem. Nie najlepsza, ale z całą pewnością jedna z lepszych. A dlaczego nie najlepsza? Bo najlepsza jest tutaj: tarta jabłkowa z sosem śmietanowym i pomarańczową glazurą . Musicie jej spróbować! A tymczasem tarta jagodowa: Spód: 200 g mąki krupczatki 100 g masła 50 g cukru 1 całe jajko szczypta soli Nadzienie: 300 g jogurtu naturalnego

Marder&Marder Manufacture