sos grzybowy - 2296 przepisów (strona:89/154)

Kopytka- przepis podstawowy 134

Chyba nie znam osoby, która by nie lubiła kopytek. Te mięciutkie i pyszne kluseczki ziemniaczane mogą być dodatkiem do dania głównego (polane sosem mięsnym lub grzybowym), lub same być daniem głównym podane okraszone cebulką, boczkiem lub posypane cukrem. Ja preferuję wersję wytrawną, najlepiej odsmażone na masełku na złoto. Moja córeczka odziedziczyła po mnie "kluskowy apetyt", więc zajada się wszelkiego rodzaju

Krylowa Kuchnia
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami 77

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 o C , piec 60-70 minut . Pozostawić gołąbki jeszcze 20 minut w wyłączonym piekarniku. Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Jajka sadzone w grzybach 86

Nigdy za grzybami nie przepadałam. Teraz trochę nadrabiam. Choć nadal nie ciągnie mnie do grzybowej zupy, czy sosu, to chętnie zjem jajecznicę z kurkami, komosę z pieczarkami i jajka sadzone w boczniakach. ok. 100 g boczniaków 1/2 średniej cebuli 1/4 średniej cukinii 2 jajka łyżeczka masła Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, dość drobną. Cukinię ścieramy

Kucharzyca
Jajka sadzone w grzybach 92

Nigdy za grzybami nie przepadałam. Teraz trochę nadrabiam. Choć nadal nie ciągnie mnie do grzybowej zupy, czy sosu, to chętnie zjem jajecznicę z kurkami, komosę z pieczarkami i jajka sadzone w boczniakach. ok. 100 g boczniaków 1/2 średniej cebuli 1/4 średniej cukinii 2 jajka łyżeczka masła Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, dość drobną. Cukinię ścieramy

Kucharzyca
Chrupiące smażone grzyby leśne 107

grzyby i obgotowujemy przez około 3 minuty *** *** Po tym czasie grzyby odcedzamy i przelewamy czystą wodą *** *** Do smażenia używam samych kapeluszy, ogonki odkrawam i drobno pokrojone dodaje do sosu lub zupy grzybowej. Grzyby delikatnie solimy *** *** Kapelusze obtaczamy kolejno w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim grzyby *** *** Smażymy z dwóch stron do momentu, aż powstanie rumiana, chrupiąca skórka

Blog z Apetytem
GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 96

wykładamy liśćmi kapusty. Gołąbki układamy w naczyniu i podlewamy trochę wody. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-60 min. Możemy podać z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego ! Artykuł GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami – kuchnia podkarpacka 154

kaszy. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą. Masę mieszamy i formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na smalcu. Najlepiej smakują polane sosem pomidorowym lub grzybowym z surówką z kiszonej kapusty. Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie zamieszczam wszystkie regionalne receptury

Trzeci talerz
KOTLETY Z ZIEMNIACZANE 135

zbite puree zagwarantuje odpowiednią strukturę kotletów. Sprawi, że nie będą rozpadały się podczas smażenia i przewracania na patelni. Udadzą się nawet bez dodawania jajka. Najlepiej smakują podane z sosem pieczarkowym lub grzybowym . Pasują też jako dodatek do mięsnego obiadu lub po prostu z mizerią lub surówką coleslaw . SKŁADNIKI / 4 PORCJE 400 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków

cool and minty
Kotlety z ziemniaków i żółtego sera 153

rumiano, do przekładania używałam szerokiej łopatki, łatwiej odchodziły od powierzchni patelni. Wyszło mi 7 kotlecików. Takie kotlety można świeżo podać tylko np, z zarumienioną cebulką, ewentualnie  z sosem pomidorowym lub grzybowym.                                     Smacznego

Proste Potrawy
Schab z patelni 171

Składniki 4 plastry schabu bez kości pół puszki groszku sól, pieprz szczypta tymianku, rozarynu 2 ząbki czosnku sos sojowy ciemny grzybowy Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na dowolne mniejsze kawałki u mnie paseczki. Doprawić i odłożyć na kilka godzin. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć mięso z każdej strony do momentu uzyskania ładnego brązowego koloru. Na koniec dodać groszek

Gaździnka warzy
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ 180

Pożywne i pyszne gołąbki z moją ulubioną kaszą gryczaną białą, zawinięte w liście kapusty pekińskiej !  Najlepiej smakują polane domowej roboty sosem pomidorowym lub grzybowym. SKŁADNIKI: 2 woreczki kaszy gryczanej białej 1 opakowanie drobiowego mięsa mielonego 6 pieczarek 1 pomidor malinowy Oliwa lub olej Suszony lubczyk, sól, pieprz liście z kapusty pekińskiej (można użyć kapusty młodej lub włoskiej) PRZYGOTOWANIE: 1.Kasz

Marcepanowa kuchnia
Puree ziemniaczane 281

mlekiem :), jako dodatek od zup i sosów. Jeśli chodzi o zupy to najczęściej dodaję je do żurku lub białego barszczu. Do dań mięsnych, wszelakich pieczeni, kotletów, zrazów, do sosów mięsnych, warzywnych, grzybowych. Składniki: 1 kg mączystych ziemniaków 200 ml śmietany 100 g miękkiego masła sól Przygotowanie: Ziemniaki obieram, kroję na kawałki i gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości

Zasmakuj Kuchni
Kasza jęczmienna, zapiekana z pieczarkami i serem... 126

zawsze gotowy do użycia. Kasza gryczana i jęczmienna, podzielone na porcje i w praktycznych woreczkach, potrzebuja tylko 15 minut gotowania. A kiedy połaczy sie je z jakimś sympatycznym sosem mięsnym, czy grzybowym, nikomu nic więcej do szczęścia nie potrzeba.  Wstyd się tylko przyznać, że kompletnie nie mam pojęcia o, tak bardzo ostatnimi czasy modnej i popularnej, kaszy jaglanej

Lejdi of the house
Domowe gnocchi 269

malutkie, sympatyczne kluseczki pochodzą z kuchni włoskiej. Są podobne do naszych kopytek. Możecie podać je z różnymi sosami- pomidorowym lub grzybowym, z bazyliowym pesto lub po prostu z masłem szałwiowym. Zachęcam! ;) Składniki: 1kg ziemniaków łyżka soli 100g mąki pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1 roztrzepane jajko Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Po wystudzeniu obieramy ze skórki i rozcieramy praską

Czerwona Porzeczka
Bułki na parze, czyli pampuchy 165

Bułki na parze można podać zarówno ze słodkimi sosami owocowymi, jak i klasycznymi sosami mięsnymi lub grzybowymi. Są proste do zrobienia, a wykonane w domu, smakują znacznie lepiej od tych sklepowych.  Składniki (8 bułeczek): 250 g mąki (typ 550) 125 ml ciepłego mleka 15 g drożdży 1/2 płaska łyżeczka cukru 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 jajko 25 g stopionego

Smak mojego domu