sos do spaghetti - 3105 przepisów (strona:52/207)

Spaghetti frutti di mare 177

Pyszne spaghetti z owocami morza w sosie pomidorowym - zasmakuje każdemu miłośnikowi frutti di mare :)SKŁADNIKImakaron spaghetti 300g 1 mała cebula czerwona2 ząbki czosnku1/2 zielonej papryczki pepperoni250g mieszanki owoców morza -mogą być mrożone(krewetki, kalmary, omułki)500g pomidorów krojonychw zalewie 1/4 szklanki białego wina wytrawnegoświeże oregano, sól, pieprzewentualnie czosnek i papryka w proszkuoliwa z oliwek kilka czarnych oliwek parmezan PRZYGOTOWANIEJeśli(...)pieprzem i dusimy, aż owoce morza zmiękną.Możemy ewentualnie doprawić jeszcze do smaku czosnkiem i papryką.W międzyczasie gotujemy makaron -al dente -według przepisu na opakowaniu.Podajemy makaron z sosem, przyozdabiamy posiekanymi oliwkami i posypujemy startym parmezanem.Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sos mięsny do makaronu 159

przepis jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną wołowiną. Ta umiędzynarodowiona wersja sosu mięsnego do makaronu, mimo, że z prawdziwym spaghetti bolognese ma raczej niewiele wspólnego, stanowiła w naszym compoundzie prawdziwy przysmak. Składniki sosu najbardziej przypominają mi popularną na Bliskim Wschodzie pakistańską kheemę , którą także bardzo lubimy(...)Składniki sosu około 500 g mielonej wołowiny   3 bardzo duże lub 4 średnie drobno pokrojone pomidory (najlepiej  malinowe lub "bawole serce") 2 łyżeczki drobno posiekanego imbiru  2-3 duże ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę mielonych   1 duża cebula, drobno pokrojona  1 łyżka garam masala   1 łyżeczka chili w proszku lub pieprzu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Spaghetti Drobiowe Z Bakłażanem I Cukinią 114

Spaghetti uwielbiamy, ale ostatnio przerzuciliśmy się na ta lżejszą wersję z większa ilością warzyw i z mięsem drobiowym. W lato ona nam bardziej smakuje i pasuje :) Składniki na 2 osoby: 150 g mięsa mielonego z indyka 1 puszka pomidorów (mogą być z bazylią) 1 nie duża cukinia 1 mały bakłażan 1 cebula mała 1-2 ząbki czosnku oraz przyprawy: sól(...)żałujmy ich bo tylko spora ich ilość gwarantuje że spaghetti będzie przepyszne ! ) całość dusimy z 10 minut., doprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku i przesmażamy do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti posypanym parmezanem :) Smacznego

Gotowanie...to proste !
Spaghetti alla bolognese. 116

Spaghetti mogłabym jeść każdego dnia! moja córka także. Dziś mam dla Was przepis właśnie na to danie - spaghetti alla bolognese. Dlaczego alla? a no dlatego, ze prawdziwie włoski sos gotowany jest przynajmniej  2 godz. a nawet 4 godz. Mój sos gotowany jest zdecydowanie krócej ale i tak smakuje wyśmienicie. Składniki; 50 dag makaronu spaghetti 1 cebula drobno posiekana(...)płomień i dusić około 45 min. Po tym czasie dołożyć koncentrat pomidorowy , doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al. dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Spaghetti wyłożyć na półmisek po wierzchu polać sosem, posypać serem i natychmiast podawać. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 177

Kochani! Wieki nie jadłam krewetek a naszła mnie na nie straszna ochota. Nie było wyjścia! Trzeba było ulec pokusie. Zrobiłam szybki obiad, prosty w wykonaniu – spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym z winem. Koniecznie spróbujcie! Jak przygotować krewetki? Krewetki rozmroź, obierz (jeśli kupisz w całości – jednym zdecydowanym ruchem ukręć głowę, oderwij nogi, zsuń ogonek i delikatnie(...)łyżki drobno startego sera grana padano, wymieszaj. Następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron, wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp drobno startym serem grana padano. Smacznego! Artykuł Spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku

Moja pasja smaku
Pesto z Chlorellą 163

szklanki listków bazylii 2 ząbki czosnku 50 g orzeszków pinii Skworcu 1/2 szklanki parmezanu sól oliwa z oliwek mały pęczek szczypiorku ok. 1 malutka łyżeczka sproszkowanej chlorelli Skworcu makaron spaghetti (ja użyłam Czanieckie Makarony seria La Italia) Wykonanie: W pierwszej kolejności wstawiamy wodę na makaron, którą musimy osolić. Na suchej i gorącej patelni lekko rumienimy orzeszki pinii. Liście bazylii(...)oliwek, próbujemy i solimy do smaku. Na sam koniec dodajemy sproszkowaną chlorellę. Oliwy dodajemy tyle, aby sos łatwo rozprowadził się po makaronie. Na końcu wystarczy odcedzić makaron spaghetti i wymieszać z naszym sosem. Jeśli nie jesteśmy w stanie zużyć całego pesto od razu, możemy je przełożyć do słoiczka, zalewamy wierzch małą ilością oliwy, aby nie wysychał i szczelnie zakręcamy, odkładamy

Blondynka Gotuje
Makaron z pieczonym kalafiorem 153

wcale bardziej skomplikowane w przygotowaniu, wymagają tylko odrobinę więcej czasu. Moje początki z gotowaniem często związane były z makaronami. Bardzo często sięgałam po makaron typu spaghetti, na początku z wykorzystaniem gotowych sosów, później ucząc się robić je samodzielnie. Z biegiem lat poznałam wszystkie najbardziej popularne rodzaje i kształty makaronu, dziś staram się dobierać je do sosów i składników(...)RÓŻNORODNOŚĆ MAKARONÓW To jak kaloryczne będzie Twoje danie zależy od samych dodatków. Idąc do sklepu na półce znajdziesz różne rodzaje makaronu, takie jak spaghetti, popularne rurki czy kokardki. Każdy z nich możesz przygotować z lekkimi sosami pomidorowymi, sosem na bazie oliwy czy sosami śmietanowymi z dodatkiem warzyw czy mięsa. Polscy producenci wychodzą także naprzeciw konsumenckim potrzebom produkując specjalne makarony

nietylkopasta.pl
Spaghetti Bolognese. 181

spaghetti bolognese nie mogłoby zabraknąć na moim blogu. Składniki: 400g mięsa mielonego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub kartonik sosu pomidorowego, makaron do spaghetti, starty ser żółty do posypania po wierzchu potrawy, ewentualnie (niecała) szklanka wody. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, z łyżką oleju - ilość makaronu w zależności od apetytu :)  Mięso(...)solą, pieprzem i bazylią. Wcisnąć 3 ząbki czosnku. Gdy mięso jest już dobrze podsmażone dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy (80g) lub sok pomidorowy. Wymieszać i gdy się sos zagotuje jest już gotowy. Można dodać niecałą szklankę wody, ale wtedy dać ok.150g przecieru pomidorowego - wtedy sos nie jest aż tak bardzo gęsty i jest jego więcej. Tuż przed podaniem

W kuchni u Moniki
Spaghetti alla puttanesca, czyli makaron włoskiej ladacznicy 190

puttana', od którego wywodzi się nazwa potrawy, jest jednym z najbardziej wulgarnych określeń prostytutki. A oprócz nazwy, to jest to jeden z pyszniejszych sposobów na spaghetti! Niesamowicie wyważone słone, pikantne i słodkie smaki sosu, mieszają się w harmonijną całość oplecioną jasnymi nitkami makaronu. Fantastyczny smak włoskiego lata w kilka minut! Spaghetti alla puttanesca: 4 porcje Potrzebujesz: 400g suchego spaghetti(...)czosnku. 4. Całość podlej 1/3 szklanki wody od gotowania makaronu i duś pod przykryciem ok. 3-4min. 5. Na patelnię z sosem przełóż ugotowany makaron i porwane listki bazylii- przemieszaj. 6. Podawaj oprószone parmezanem. Smacznego! Spaghetti Alla Puttanesca: 4 servings Ingredients: 400g of dry spaghetti 3 tablespoons olive oil 4 cloves of garlic 4-5 fillets of anchovies

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Spaghetti z jagnięciną 133

Spaghetti z mięsem mielonym jast znany każdemu z nas, lecz ilu z nas jadło spaghetti z mięsem z jagnięciny? Gdy kupowałam to mięso to miałam pomysł

Magiczny Garnek
Kotleciki z Zanzibaru 100

Kotleciki z Zanzibaru 10 porcji 30 minut czas przygotowania Delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie Carbonara Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Jajko ·        Papryka czerwona ·        2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)składniki razem dokładnie mieszamy. 2.   Robimy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju 3.   Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos 4.   Pomysł na spaghetti Carbonara gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety 5.   Danie gotowe 6.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Nie wyrzucam jedzenia! Zamrażam. Co można mrozić? Zaskoczę Cię tymi 8 produktami! 112

grzybki można od razu mrozić . Grzybki aby nie straciły swoich walorów, warto na wpół zamrożone wrzucić do garnka, do gotowanej potrawy lub na patelnię. 5. Sos – mój ulubiony sos do zupy pomidorowej lub spaghetti przygotowuję jesienią do słoików i zagotowuję. Zwykle wlewam gotowy sos do słoików litrowych (polecam przepis na najlepszy sos pomidorowy ). Jednak bywają sytuacje, że potrzebuje połowy

W Kawiarence
Razowe spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami 112

danie dziś na talerzu, zapraszam do gotowania. Sos gotuje się dość szybko a makaron jak zalecił producent czyli jakieś 15 minut. Danie będzie gotowe, pyszne i szybkie. Spaghetti zdrowe, razowe, w sosie pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos pomidorowy na zimę 589

wolnym ogniu około 30 minut. Jeszcze gorące słoiki ustawiamy „do góry nogami”. Tak przygotowany domowy sos pomidorowy na zimę przechowujemy w chłodnym miejscu przez sezon zimowy. Sos to świetna baza do spaghetti, zupy pomidorowej, czy też do innego wykorzystania. The post Sos pomidorowy na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 133

Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym Temat kulinarny na dziś to bakłażan, oberżyna, gruszka miłosna w oryginale Psianka podłużna (Solanum melongena). Sprawdza się jako danie główne, na przystawkę, jako dodatek do dań czy pasta do smarowania. Kilka przepisów prezentowałam u siebie na blogu na które zapraszam: Bakłażan po prowansalsku , Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą(...)sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 2 garści parmezanu 250 g makaronu typu spaghetti Wykonanie:   Na gorącą oliwę wrzucić posiekaną szalotkę i czosnek, pokrojony w kostkę bakłażan, oregano zamieszać, smażyć kilka minut do zmiękczenia bakłażana. Podlać winem, odparować chwilę, dodać sos pomidorowy (można dolać około 100 ml wody), sól i pieprz do smaku, cukier, dusić całość

Wino Francja Kuchnia
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 128

Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym Temat kulinarny na dziś to bakłażan, oberżyna, gruszka miłosna w oryginale Psianka podłużna (Solanum melongena). Sprawdza się jako danie główne, na przystawkę, jako dodatek do dań czy pasta do smarowania. Kilka przepisów prezentowałam u siebie na blogu na które zapraszam: Bakłażan po prowansalsku , Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą(...)sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 2 garści parmezanu 250 g makaronu typu spaghetti Wykonanie:   Na gorącą oliwę wrzucić posiekaną szalotkę i czosnek, pokrojony w kostkę bakłażan, oregano zamieszać, smażyć kilka minut do zmiękczenia bakłażana. Podlać winem, odparować chwilę, dodać sos pomidorowy (można dolać około 100 ml wody), sól i pieprz do smaku, cukier, dusić całość

Wino Francja Kuchnia