Wiosną bardzo lubię takie kolorowe sałatki, najczęściej robiłam z mixem sałat, mozzarellą, pomidorkiem, papryką i sosem winegret. Do takich sałatek bardzo często używam także świeżych liści szpinaku (które uwielbiam ;)). Dzisiaj postanowiłam trochę zaszaleć i dodałam trochę słodko-kwaśnych owoców, tj. pomarańcza, winogrona i granat. Całość posypałam słonecznikiem, sezamem i nasionami chia. Zamiast sosu winegret sałatkę skropiłam olejem rzepakowym tłoczonym
Aga w kuchnijajek. Ogórka obrać i pokroić w grube plasterki, ułożyć na sałacie pomiędzy jajkami. Plastry szynki przekroić wzdłuż na pół, paski szynki zwinąć w małe różyczki. Ułożyć na sałacie pomiędzy innymi składnikami. Przygotować sos. Jogurt wymieszać z musztardą, do smaku doprawić miodem, solą, pieprzem i słodką papryką. Gotowym sosem polać sałatkę i można podawać
Monia miesza i gotujemnie z podanych składników wyszło 8 sztuk. Rozgrzać patelnię z olejem. Uformowane kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Gotowe kotlety podałam z sosem czosnkowym i surówką z sałaty lodowej
Monia miesza i gotujekuleczki i kładziemy na papierze do pieczenia. Pulpety wegetariańskie z dyni, tofu i ciecierzycy Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Możemy podawać z makaronem, ryżem lub na sałacie. Możemy zrobić do nich sos pomidorowy i polewać je nim. Smacznego :) Pulpety wegetariańskie z dyni, tofu i ciecierzycy
Pyza i SurówkaPolecam sałatę z trochę inna wersją sosu winegret Produkty
Ugotujmy CośDziś zapraszam na szybki zestaw jedzonka do pracy, przygotowany na podstawie obiadu z poprzedniego dnia. Lunch : kofty jagnięce z miętą z sosem czosnkowym, do tego sałatka: sałata, cebula, pomidorki, ogórek. Smacznego
Codzienne Gotowaniesól i pieprz ,cukier i sok dobrze wymieszać . 2 . Warzywa umyć . pomidor i ogórek pokroić w pół talarki , Fetę w kostkę ,szczypior drobno. 3 . Na talerz ułożyć sałatę ,pomidor i ogórek . polać sosem . Delikatnie wymieszać .Następnie wyłożyć fetę i posypać szczypiorem . 4 . Ozdobić lebiodą i koperkiem
Eli GotowanieCzas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g mixu sałat z rukolą 1/2 papryki czerwonej 8 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka 1 cebula czerwona 1 cytryna 80 ml oliwy z oliwek 1 łyżką mąki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy na półcentymetrowe plastry, rozdzielamy krążki i obsypujemy mąką
kulinarnyJabędę jadł kapusty!!!! I nie pomagały żadne tłumaczenia, że to nie kapusta, tylko sałata, że naprawdę warto spróbować… Na chwilę obecną tak nam zostało. Franek nie tknie sałaty, a Hania pomidora, choć sos pomidorowy albo zupę pomidorową oboje lubią bardzo. Młoda kapusta na ciepło to zupełnie inna bajka. Jedzą oboje bardzo chętnie i często pytają o jeszcze. Nie przeszkadza
bistro mamaPodsmażać kilka minut. Dodać umyte kurki. Zmniejszyć gaz, mieszać. Poddusić przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając. Dodać jogurt naturalny, wymieszać dokładnie, ewentualnie doprawić. Pity podgrzać. Dodać sałatę, na to kukurydzę i sos kurczakowo-kurkowy. Przepis brał udział w akcji Kuchnia 24/7
Corner With Recipesdobrze rozgrzanym oleju. Olej powinien mieć ok 2 cm głębokości. Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy je na ciepło lub zimno, z sałatą, dobrze pasuje do nich sos na bazie pomidorów
Dzieje kuchennej Wiewiórystron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką z ogórka, sałaty, pomidora i kukurydzy z sosem vinaigrette. Gotowe! :) Rozliczenie: 4 kotlety (ok 400g)- około 6zł jajko- 0,50zł grzyby- około 5zł reszta składników- około 2zł ziemniaki- 1kg- 1,50zł sałatka - około 8zł
Czerwona PorzeczkaUwielbiam taki obiad ..jajka ugotowane na miękko,młode ziemniaki sos koperkowy/przepis podany oddzielnie /z sałatą
Ugotujmy Cośalbo w większą kostkę . Oliwki odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do sałaty. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. składniki na sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka cukru sól, pieprz wykonanie
Domowy Smak Jedzeniawarstwa. Smażyć kotleciki, po kilka sztuk na raz, na złoty kolor. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym. Podawać gorące lub w temperaturze pokojowej z ostrym sosem majonezowym i z dodatkiem sałaty. Smacznego
Stare Gary