Co siedzi w dyni, czyli właściwości lecznicze i kosmetyczne, dlaczego i jak warto ją jeść? 229niej uzyskać to niekończące się pomysły: krem-zupa, placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta, dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości, a raczej tylko to co przyszło mi do głowy, co sama robiłam i jadłam oraz
Pause Gotowanie!
Królik w sosie chrzanowym z koperkiem, kaszą gryczaną i słodką marchewką 172jakąkolwiek inną zieleniną (króliki lubią zielone ; ) Danie można podać z ulubioną kaszą, ziemniakami, ryżem itd. Można także (po uduszeniu) oddzielić mięso od kości i dodać bezpośrednio do sosu, który następnie zmieszamy z makaronem typu fettuccine albo pappardelle w towarzystwie zielonych oliwek i ostrej papryczki chilli. PS Mimo iż na talerzu pojawiło się tylko udko, to uwierzcie - zjadłem i comber
Right Behind The Kitchen
KURKI W ŚMIETANIE Z MAKARONEM 212Następnie dodałam opakowanie śmietany i dusiłam jeszcze około 10 minut. Ugotowałam makaron al dente,polałam go sosem z kurek i danie gotowe. Pychotka! ... i szybciutko idźcie po kurki do lasu
potrawyregionalne
PESTO Z BROKUŁ 191przez chwilkę starte ząbki czosnku. Dodałam do czosnku zmiksowane brokuły. Podsmażyłam wszystko i przyprawiłam. Możecie dolać oliwy z oliwek,gdy pesto będzie za gęste. Ugotowałam makaron i wymieszałam go z sosem. Posypałam startym parmezanem i uprażonymi pestkami dyni. Smacznego
potrawyregionalne
Tagliatelle z szynką i groszkiem 176groszek. W międzyczasie ścieramy na tarce o małych oczkach parmezan i gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gdy groszek zmięknie dodajemy śmietanę. Po 5 minutach dodajemy szynkę. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, a następnie dorzucamy starty parmezan i mieszamy. Sos doprawiamy solą. Gotowe danie przekładamy na talerz Niniejsza propozycja to szybkie, sycące i smaczne danie Smacznego
Kuchenne Wariacje
Dietetyczny napój na upały, Praga (2) 245Ginger widok z mostu obok Tańczącego Domu w Loving Hut , Zborovska 19 - polecam gorąco, przepyszne jedzenie trochę śmieciowego picia i dla równowagi duuużo zdrowego: sajgonki, makaron ryżowy z orzechami i sosem sojowym, warzywa i kiełki, sos do sajgonek kotlety sojowe panierowane (GENIALNE, nie mają nic wspólnego z tymi dostępnymi w polskich sklepach), frytki, keczup, warzywa bardzo smaczny baton sojowy
Qlinarnie i Qlinarnie
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 220Dynia makaronowa Pochodzi ona ze Stanów Zjednoczonych, a jej owoce ważą zwykle od 2-4 kg. Po ugotowaniu jej miąższ rozpada się na pasemka, które wyglądem przypominają makaron. Najlepiej nadaje się do sosów, a także do przygotowania dyni w occie. . JAK OBIERAĆ DYNIĘ Dynię należy przekroić na pół, wydrążyć nasiona i całość pokroić na mniejsze kawałki. Następnie za pomocą noża
Ostra na Słodko
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 195chwil, wrzucamy tuńczyka odcedzonego z wody i całość dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną drobno szałwię (kilka listków odkładamy), dodajemy ricottę i dusimy minutę. Ugotowany makaron mieszamy z dokładnie z sosem, przed podaniem posypujemy orzechami lub pestkami i dekorujemy listkami szałwii
Mango Papaja
Spaghetti z wegańskim pesto i cieciorką 229czas i chęć, skoro jest szybszy sposób;) - Odcedzić makaron z warzywami, zostawiając część wody - Do pesto dodać 3 łyżki wody po gotowaniu makaronu oraz śmietankę sojową, wymieszać - Makaron przełożyć na talerz, polać sosem pesto, wymieszać
Wegańska kuchnia orientalna
Makaron tagliatelle z mulami i szpinakiem 223wrzenia. Przykryłem i gotowałem, aż mule się otworzyły ( około 5 minut ). Pozbyłem się tych, które się nie otworzyły. Zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple. Ugotowałem makaron. Po odcedzeniu wymieszałem z sosem. Posypałem parmezanem
R'n'G Kitchen
Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 325szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem, dorzucamy serek i śmietanę oraz gałkę muszkatołową. Gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron po chińsku krok po kroku 182wbć jajko. Intensywnie mieszać. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę. Zamieszać. Wrzucić garść kiełków fasoli mung. Zamieszać. Dodać 2-3 listki kapusty pak choi. Zamieszać. Do wszystkiego dołożyć makaron ( sojowy, ryżowy). Zamieszać. Polać sosem sojowym i dodać szczypiorek. Na wierzch dodać ostrą pastę z papryki. Zjeść ze smakiem
Jemy Pijemy
Winestone - wino i kamienna deska 216między innymi dania z ryb, pieczona kaczka na czerwonej kapuście, stek "Black Angus", trylogia polskich zup, burgery z wołowiny angus (pochodzącej z krów hodowanych na białostocczyźnie), makaron Trofie białe w truflowym sosie śmietankowym z pieczonymi pomidorami... Pomysłodawcą i dyrektorem projektu jest Paweł Anders. Przy restauracjach Winestone, powstały sklepy WINESHOP, w których oprócz wina można kupić oliwy, oliwki
królestwo garów
Klopsiki wieprzowo-gryczane w pomidorowym sosie 208wino. Wszystko razem gotowałam, aż sos się trochę zagęścił (kilkanaście minut). Zmiksowałam go, ale tak, że pozostały wyczuwalne kawałeczki cebuli. Doprawiłam pieprzem, cukrem i mieloną papryką. Jeśli sos ma być dodatkiem do makaronu, warto dodać trochę ziół np. bazylię lub oregano
Kuchenne zapiski Edyty
Zupa z kapusty pekińskiej 178ilości wrażeń straciłem kontrolę nad pamięcią. Wiem, że na pewno były bardzo cienko pokrojone plastry wołowiny, krewetki, dwie wersje tofu, ziemniaki pokrojone w plastry, mnóstwo różnych sosów (mniej lub bardziej pikantnych), makaron sojowy (bądź podobny) i właśnie kapusta pekińska. A owego hot pota je się następująco: każdy bierze sobie co tam chce z tego dodatkowego stolika i wrzuca do tego
Marder&Marder Manufacture