jest pyszne, kruche, do tego pieczone ziemniaczki! Koniecznie musicie spróbować! Składniki (porcja na 2 osoby): 1 połowa fileta z kurczaka 1/2 średniej wielkości pomidora 1/2 średniej wielkości czerwona cebula 1/2 kulki mozzarelli sól pieprz papryka słodka papryka ostra 1 sos sałatkowy np. grecki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła Przygotowanie: Fileta umyć, osuszyć dokładnie. Oczyścić błonki nożem, ponakrajać
Gotuj z Mąkącebula 1 duża marchew 1/4 papryki czerwonej szczypta chilli 3 ząbki czosnku łyżka oleju 400ml mleczka kokosowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej trawy cytrynowej 3-4 łyżki soku z cytryny curry imbir kolendra sól pieprz WYKONANIE: 1. Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, dodać soje. 2. Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę
Dziś Ja gotujeWięcej naszych przepisów na potrawy z wolnowaru znajdziecie tutaj Składniki - proporcje na dwie osoby 2 duże ćwiartki z kurczaka 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę olej rzepakowy lub inny o neutralnym smaku do smażenia Marynata 1/2 szklanki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub gęstego ketchupu 3 łyżki oleju (najlepiej sezamowego) 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasolą, pieprzem, cukrem, papryką,czosnkiem oraz oregano i bazylią. Gotujemy przez chwilę ma małym ogniu. Na patelni podsmażamy kurczaka posypując ulubionymi przyprawami - u mnie była to sól, pieprz, czosnek oraz papryka słodka. Gdy mięso się usmaży dodajemy do sosu i razem mieszamy. I w sumie to wszystko;) Ugotowany i odcedzony makaron polewamy sosem a na wierzchu posypujemy
Health-Fit-Lifesuszoną natką pietruszki. Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace. Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzenieoliwą i posypujemy solą. Do naczynia wlewamy ok 2 szklanki wody. Można przygotować kompletny obiad i dodatkowo z kurczakiem upiec ziemniaki i inne warzywa. Piec około 2 godz w temp 190- 200C. Co jakiś czas podlewając go powstałym sosem. Idealny na świąteczny obiad. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.książce i dlaczego chcę Was do niej zachęcić? Przede wszystkich prostota przepisów, bo znajdziemy w niej chociażby zapiekankę z kurczaka i ziemniaków, a właśnie takie głównie składniki królują w większości naszych domów. Owsianka, jajka na różne sposoby, makaron z sosem pomidorowym, czy najzwyklejsza zupa pomidorowa z dodatkiem świeżej bazylii – dla mnie właśnie takie przepisy zasługują na szczególne uznanie
NiePieprz.plłyżeczki imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 czerwona słodka papryka roztarta na piure 1/4 szkl.soku z cytryny 1 łyżeczka sosu tabasco 1/4 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka mięty 1/2 szkl.oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 90 dag.skrzydełek z kurczaka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W dużej misce mieszamy wszystkie składniki marynaty.Wkładamy skrzydełka kurczaka,przykrywamy i zostawiamy na noc .Skrzydełka możemy grillować polewając
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidosłownie chwilę a później pozostaje tylko czekanie aż się upieką. Serowo-pietruszkowe są naprawdę smaczne:). 2 filety z kurczaka 100g sera cheddar 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 100g bułki tartej Marynata: 200ml jogurtu 1 jajko L 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz 1. Filety kroimy na nieduże kawałki. Jogurt mieszamy z jajkiem, sosem sojowym
Szefowa kuchniTotalna improwizacja, Czyli wszsytko co mogłabym pamiętać z azjatyckich składników- do sosu +co mam na obiad. A tak właśnie się złożyło, że miałąm pod ręką wszsytko ;) A no i niestety by kurczak był taki a nie inny musimy go usmażyć na głębokim tłuszczu. Czytaj więcej
Pasja tworzeniapomidor 2 szt. ser feta pół kostki (ok 130 g) pół cebuli czerwonej papryka 1 szt. pierś z kurczaka 1 szt. placki tortilli 8-10 szt. sól i pieprz jajka 2 szt. bułka tarta olej (u mnie kokosowy) sos czosnkowy: jogurt naturalny 400 g majonez 1 łyżka vegeta pieprz koperek czosnek (u mnie granulowany) Najpierw robię sos. Mieszam wszystkie
Kuchnia VikiPowinęła mi się noga i zawaliłam. Niejeden z Was czekał na dzisiejszy obiecany przepis na domowe lody, a tu nie pojawia się rano żaden wpis. Już
Anioszek w kuchnipuszki pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka kaparów sól pieprz bazylia oregano makaron Spaghetti z brązowego ryżu Kurczaka pokroiłam w kostkę, cebulę w plasterki i podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Następnie dodałam pomidory, fasolę, kapary, przyprawy i zioła. Sos dusiłam pod przykryciem ok 25 minut. W międzyczasie ugotowałam makaron
nietadietaPrzygotowanie Pierś kurczaka gotujemy do miękkości w wodzie z kostką rosołową. Tortellini gotujemy w osobnym rondlu w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy tortellini oraz odsączoną kukurydzę. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy sosem sałatkę
Gotowanie moimi oczamiwięcej. Polecam:) Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej puszka brzoskwiń 2 cebule czerwone ogórek wężowy 40 dkg fileta z kurczaka łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku 2 łyżeczki przyprawy Gyros 2 łyżki oleju lub oliwy (można dodać puszkę kukurydzy) Sos: 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżka dobrego ketchupu zmiażdżony ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Mięso pokroić w kostkę
Maślane ciasteczkoserek topiony i kostkę rosołową,zmniejszamy ogień,mieszamy aż się zagotuję i serek się rozpuści mięsko przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoty kolor, potem już zostaje nam tylko połączyć wszystko ze sobą -czyli makaron ,brokuły,mięsko i sos i gotowe... smacznego
Swojskie jedzonkowszystko razem wymieszać i doprawić solą pieprzem 3. w powstałej masie ziemniaczanej panierować piersi z kurczaka nie jest to proste ale warto się pomęczyć Smażyć na rozgrzanym oleju Na średnim ogniu Podawać można z dowolnym sosem ketchupem lub bez dodatków
W królestwie smaków Beatyplus, ekonomiczny, zupy gotujemy zwykle na dwa dni. Zobaczcie także inne przepisy z botwinką: Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 3 podudzia z kurczaka kilka ząbków czosnku 3 marchewki 1/3 selera 2 pietruszki pęczek szczypiorku 6-8 dużych ziemniaków 2 listki laurowe ziele
Moja smaczna kuchniaOprószyć hojnie curry i usmażyć na patelni. Po wystudzeniu filety pokroić w kosteczkę (ciepłe nie pokroją się ładnie). Kaszę, kurczaka, kukurydzę, ananasa i orzechy wymieszać ze sobą. W kubku majonez zmieszać z podobną ilością soku z ananasa, doprawić pieprzem. Sos dodać do sałatki, wymieszać i ewentualnie doprawić. Sałatkę najlepiej podać schłodzoną w lodówce, choć nie jest to konieczne :) Kolejny
Trzeci talerzSKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka garść bazylii zielonej garść bazylii fioletowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano pieprz sól SOS: 1/2 szklanki śmietanki 3 łyżki białego wina 1 malutka cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 1 łyżeczka masła klarowanego Filety pościnać w najgrubszym miejscu aby były jednakowo grube lub rozbić do jednakowej grubości. Dokładnie posolić
harrisasolą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do kurczaka, marynujemy ok. 1/2 h w lodówce. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy kawałki kurczaka na dość mocnym ogniu, ale nie więcej niż 2-3 minuty. Następnie zmniejszamy ogień, dokładamy chutney, chwilę przesmażamy, żeby sos pokrył wszystkie kawałki, wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, płatkami chili i octem winnym. Przekładamy do cazuelas lub większych
Kuchnia Prezydentowejprzyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było suche. Całość podałam z kaszą kuskus wymieszaną z świeżymi warzywami i podprażonymi ziarnami słonecznika. Pycha
Milion Smakówprzemian warzywa i mięso z udek kurczaka. Najlepiej, aby każdy szaszłyk rozpoczynał się i kończył kawałkiem mięsa z kurczaka. Przygotowane szaszłyki umieścić na grillu. Smażyć do momentu, aż mięso zmieni kolor, a warzywa się przypieką. Podawać z ulubionym sosem
UgotowaćUwielbiam grzyby i generalnie smakują mi we wszystkich wytrawnych potrawach, najbardziej chyba sosach, choć zupa grzybowa również należy do moich faworytów. Zrobiona na rosole jest wyborna, zatem polecam. Składniki: 1 korpus z kurczaka ( u mnie 500 g) 1 duża marchewka 1 nieduży por 2 nieduże ziemniaki garść suszonych podgrzybków 350 g pieczarek garść mrożonego koperku 2-3 ząbki
Gosia gotujeSkładniki: na 4 porcje 2-3 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 pomidory 200 ml śmietany 18 lub 30% 1 ząbek czosnku sól pieprz
Luźna Kuchnialiście oregano 6, pietruszka, 5 ząbków czosnku, imbir, sok z cytryny, przyprawy do kurczaka) - całość blendujemy. Odstawiamy zamarynowanego kurczaka na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy. Jajka gotujemy na twardo. Sos do sałatki ( jogurt, majonez, maślanka, czosnek, pieprz i bazylia) - blendujemy Ser camembert kroimy na kawałki i grillujemy około 4 minuty. Cukinię
ClauditteMissCookingchwilę głód jednak da o sobie znać, wtedy najczęściej na stole ląduje mieszanka na bazie sałat, bakalii, owoców i sosu vinaigrette. Zmienia się zaledwie kilka składników. Zawsze są też grzanki lub bruschetty. Jest dużo, lekko, kolorowo i smacznie. Piersi kurczaka można pokroić i ułożyć na sałacie jeszcze gorące, ale równie dobrze smakują na zimno. Czytaj więcej
bistro mamaProste i smaczne szaszłyki z polędwiczek drobiowych marynowanych w kozim jogurcie z przyprawami, podane z ogórkową raitą. Danie jest przykładem tego, że niewielkim nakładem pracy można
Oryginalny smakkurki :) W tym roku pierwszy raz zrobiłam krem z kurek (wcześniej albo je marynowałam , albo robiłam kurki w sosie śmietanowym ) i wiecie co... zupka wyszła przepyszna:D Składniki: 300 g kurek, 2 litry wody, 1 włoszczyzna, 1 nóżka kurczaka, 2 łyżki masła, 1 cebula, 2 łyżki mąki pszennej, płatki migdałowe, pieprz kolorowy, sól morska. Polecam też zupy krem
Aga w kuchniUwielbiam szybkie, dobre i zdrowe jedzonko... mniam Takie danie dla dwóch osób można przygotować w czasie 18 min ( czyli w czasie gotowania się makaronu) Co jest
Niezły Młynekgóry dziękuję. Wykonanie Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor. Cebulę posiekać i dodać do udek pod koniec smażenia. W osobnym naczyniu przygotować sos – wymieszać ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz cayenne i kminek. Tak wymieszane składniki wlać do patelni z udkami. Gdy całość się
Świat Smakuwystudziłam. Tuńczyka odcedziłam z zalewy i rozdrobniłam. Na wystudzony spód nałożyłam kolejno szpinak, tuńczyka, kukurydzę. Całość zalałam ciepłym sosem beszamelowym i zapiekłam przez 15-20 min. w 180st. do zarumienienia. -------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------ Powiązane posty: Pizza wiejska vs kebab Quiche z kurczakiem i brukselką
bastalenaoliwy z oliwek * ulubiony ugotowany makaron * cukinia * czerwona papryka * świeżo mielony pieprz * oregano Przygotowanie : Zamarynować dzień wcześniej kurczaka tak jak lubimy.Usmażyć na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Wrzucić cukinie i paprykę. Wyłożyć na makaron.Polać powstałym sosem z duszenia kurczaka.Posypać oregano oraz świeżym pieprzem
Magiczne Życie Martyroladki podałam z zapiekanymi młodymi ziemniaczkami i pomidorami. ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI (składniki na 4 porcje) - 3 piersi z kurczaka - pęczek białych szparagów - serek homogenizowany naturalny - sól, pieprz Marynata do mięsa: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - łyżeczka soku z cytryny - łyżeczka musztardy - oregano, bazylia - ząbek czosnku Normal 0 false false false CS JA X-NONE
Zgrabne Gotowaniekuchnia orientalna jest lekkostrawna i bardzo zdrowa. Kurczak z brązowym makaronem i kiełkami fasoli mung Składniki: · podwójny filet z kurczaka · 300 g makaronu pełnoziarnistego · 200 g żółtej fasoli(...)kiełków fasolki mung · 2 łyżki octu balsamicznego · 4 łyżki sosu sojowego · curry · przyprawy mielone: curry, imbir, papryka ostra i słodka, pieprz, sól
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakawę serwowaną z: Włoskie tiramisu Propozycja II Zupa krem ze świeżego ogórka Sznycel wieprzowy z oscypkiem w sosie serowo-grzybowym po małej przerwie czas na kawkę i: Sernik z brzoskwinią Propozycja III Tajska zupa Roladki z kurczaka w cieście naleśnikowym Mini torciki bezowe
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPrzez ostatnie dwa tygodnie na moim blogu widniała ankieta dotycząca Waszej ulubionej kuchni. W związku z tym, że większość z Was wybrała kuchnię włoską, dziś na
My Culinary Artrosole, wieprzowina duszona z jego dodatkiem, czy sos na bulionie. W potrawach azjatyckich jest dokładnie tak samo. Możemy oczywiście używać klasycznego, dobrze nam znanego bulionu, który również nada daniom aromatu, odbiega on jednak smakiem od tego "właściwego". Na bulionie azjatyckim możemy przygotować wiele dań, na przykład: zupę kokosową z pieczarkami, kurczakiem i kiełkami , zupę kokosową z boczniakami, kurczakiem i grzybkami
Tajskie smakisól, pieprz, przyprawa do kurczaka natka pietruszki mąka do obtoczenia filetów olej do smażenia 1. Filety z kurczaka myjemy, pozbawiamy ewentualnych błonek, żyłek. Nacieramy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka następnie obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju, tak aby w większości straciły surowość. 2. Następnie wkrawamy cebulkę i przesmażamy ją. Na końcu dodajemy oczyszczone kurki, pieprzymy je, przeciskamy(...)śmietankę wymieszaną z mąką (wcześniej oczywiście ją hartujemy czyli, dolewamy trochę gorącego płynu z patelni, mieszamy i wlewamy) Sprawdzamy smak, ewentualnie solimy jeszcze i pieprzymy i gotujemy do zgęstnienia sosu. Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub kopytkami <-- klik. Smacznego
Gotowanie...to proste !To danie najlepiej podawać z ryżem. Ja użyłam dzikiego ciemnego ryżu. On jest pół na pól z białym. Jeśli nie lubicie z winem to można zamienić
Kuchnia Pokoleńnaszym stole. Galantyna ma jeszcze jedną podstawową zaletę: nie zawiera tłuszczu ! Chyba, że okrasimy ją sosem tatarskim, to wtedy zmienia się w bombę kaloryczną, ale kto przy świątecznym stole przejmowałby się kaloriami :-). Świąteczna galantyna drobiowa Składniki: 1 duża podwójna pierś kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka mały kawałek selera 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek
Kulinarne przygody Gatitywymyślnych dodatków smakowych i smakuje, tak jak według mnie rosół powinien smakować. Smak rosołu tworzy oprócz kurczaka, włoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i lubczyk. Taki rosół, jeśli nie zjemy go od razu, jest świetną bazą do różnych zup lub sosów. Dobrze przygotowany rosół powinien być esencjonalny i po wstawieniu do lodówki przybierać postać delikatnej galaretki. Rosół świetnie rozgrzewa(...)jest on co niedziela, czy tylko od święta i co w nim się zazwyczaj znajduje? Składniki: (na około 2,5 - 3 litry czystego rosołku) 2 kg kury lub kurczaka zagrodowego 4 duże marchewki 1 duży korzeń selera 4 pietruszki 1 por 1 duża cebula 1 duża wiązka świeżego lubczyku lub 1 łyżka suszonego (opcjonalnie) 4 listki laurowe 6 ziaren ziela
Kuchcik gotujerazem na patelni na wolnym ogniu ok 10 minut do zgęstnienia sosu. Pod sam koniec dodać posiekany koperek - u mnie mrożony z poprzedniego sezonu - przyprawić solą oraz pieprzem i jeszcze chwilę poddusić. Wszystko gotowe, więc można zabierać się za jedzenie! Wyłożyć na talerz gorącą kaszę, zalać potrawką z kurczaka i powtykać w środek ugotowane brokuły. Smacznego
Grunt to przepis!okazało się rewelacyjne, bardzo w moim guście. Uwielbiam połączenie słodko-ostrych smaków z mięsem. Sos jest naprawdę ekspresowy w wykonaniu. Do dania możemy użyć nie tylko karczku, sprawdzą się także żeberka. Oczywiście wtedy musimy wydłużyć czas pieczenia. Idealnie pasować będzie również do chińszczyzny z kurczakiem czy wołowiną. Ja osobiście wykorzystam go jeszcze nie raz bo bardzo nam zasmakował. Karczek(...)ananasa · 1/3 szklanki brązowego cukru · 1/5 szklanki octu winnego · 1/5 szklanki sosu sojowego jasnego · 1 łyżka sosu sojowego ciemnego · 1 łyżka oleju sezamowego Do przyprawienie mięsa
Mania GotowaniaWitajcie :) Dzisiaj mam dla Was propozycję co zrobić z ziemniaków które zostały z obiadu . Proponuję przygotowanie takich oto pysznych racuszków ziemniaczanych :) Można podawać je z dowolnym sosem , ketchupem lub kwaśną śmietaną . Placuszki są mięciutkie rozpływające się w ustach(...)Zapraszam :) Składniki : około 0.5 kg ziemniaków ugotowanych 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka przyprawy pikantny kurczak Skworcu szczypta zielonego pieprzu Skworcu sól do smaku szczypta proszku do pieczenia Wykonanie : Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę . Dodać żółtka , śmietanę, szczyptę proszku z mąką i przyprawić do smaku . Wszystko wymieszać mikserem. Białka ubić
Sama słodycz i szczypta chilimiseczki razem z sokiem który puszczą i z pestkami. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dwucentymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem, solą i kurkumą. Kiełbasę chorizo kroimy w półplasterki lub w kostkę. W osobnym garnku szykujemy bulion. Rozpuszczamy 1,5 kostki rosołowej, najlepiej warzywnej lub drobiowej, wlewamy łyżkę mocnej oliwy, jasnego sosu sojowego, dorzucamy szczyptę nitek szafranu, łyżeczkę kurkumy ( dziewczyny, uważajcie na kurkumę(...)mogły ze sobą popracować, niech uwolnią cały aromat. Szklimy najpierw cebulę, następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę chorizo. Smażąc stale mieszamy, żeby się nie przypaliła. Dodajemy na patelnię i obsmażamy kawałki kurczaka. Gdy kurczak się podsmaży, wrzucamy paprykę i zielony groszek. Dusimy razem całość. Dodajemy pokrojone pomidory wraz z ich sokiem i pokrojony czosnek. Całość dusimy, co jakiś czas mieszając, na małym
Karo in the KitchenSkładniki (3 porcje): 500 g wątróbki drobiowej 250 ml maślanki 2 łyżeczki cukru 500 g malin 150 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki octu
My Culinary Artnajważniejsze obiad mamy w 30 min. Polecam. Zaczynamy:) Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 papryki- czerwona I zielona ok 200 gr pieczarek 2 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju sezamowego 500 ml bulionu kurczakowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przyprawy: 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu rybnego 4 łyżki cukru brazowego 4 łyżki octu winnego
Smaki Edytyrozgrzeje i zaspokoi nawet największy głód. Mięso duszone w sosie pomidorowym jest tak miękkie, że odchodzi od kostek. W towarzystwie fasoli, dyni, papryki i wędzonego boczku jest pożywne i aromatyczne. W tym daniu nie może zabraknąć sporej ilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego
https:KKuchniaMniamgarście świeżego szpinaku 250 gram piersi kurczaka Beszamel: 4 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 1/2 litra mleka sól, biały pieprz i szczypta gałki muszkatołowej W garnku rozpuszczam masło, dodaję mąkę i smażę całość chwilę. Dodaję 1/3 podanej ilości mleka i gotuję sos na małym ogniu do zgęstnienia. Następnie dodaję kolejną część mleka(...)momentu wykorzystania całej ilości mleka. Sos powinien być gęsty i bez grudek. Na koniec doprawiam go szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem. Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Szparagom odrywam drewniałe końce i kroję drobniej. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i smażę na niej szparagi 2 minuty. Pierś kurczaka kroję w kostkę. Szpinak myję. W misce
Mango Papajagotowany na parze oraz salsa z papai i korniszonów z sosem sojowym. Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 5 Składniki: 5 steków z piersi indyka, 1/2 dojrzałej papai, 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub innej dojrzewającej, 1 łyżeczka płatków chili, świeże zioła do przebrania, 2 łyżki przyprawy do kurczaka lub Domowa mieszanka przypraw: 1 łyżka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej
SzczyptaSmaQ