sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:358/664)

12 BLOGOWYCH HITÓW 2015 ROKU! 352

kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego i papryk Kurczak w papirusie

Przepisy Aleksandry
Tortilla szpinakowo-żytnia. 212

siekamy w pióra. Kurczaka smażymy na patelni kilka minut z każdej strony(aby nie był zbyt suchy). Na placek układamy sałatę, kurczaka, paprykę pomidorki i cebulę. Zwijamy w placka. Grillujemy kilka minut z każdej strony.  Podajemy z sosem czosnkowym* -> 3 łyżki jogurtu greckiego -> 3-4 ząbki czosnku -> Zioła prowansalskie, bazylia, sól pieprz.  Czosnek trzemy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Skrzydełka w marynacie miodowo- czosnkowej 237

Składniki : skrzydełka Nasz Kurczak 2 x 440 g, 10 skrzydełek 2- 3 łyżki miodu 3 łyżki oleju 3 łyżki sosu sojowego 1 płaska łyżeczka pieprzu 2 płaskie łyżeczki soli 4 ząbki czosnku płaska łyżka imbiru lub około 3-4 cm imbiru świeżego łyżka cynamonu ewentualnie 2-3 gwiazdki anyżu - można pominąć  Przygotowanie : Miód rozpuścić w 2-3 łyżkach letniej

Proste Potrawy
Zapiekanka z bagietki i kurczaka 273

pieprzem. Pomidora spażamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy porwaną na kawałki bagietkę. Na nią wykładamy kurczaka z porem i pomidora. Jajka miksujemy z mlekiem, doprawiamy do smaku, dodajemy starty ser żółty. Sos wylewamy na zapiekankę. Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem

e-PrzepisyKulinarne
Quiche? a może jednak tarta…! 270

podpiekamy jeszcze kilka minut (ok 5) Na patelni dusimy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i kurczaka (pokroiłam z paski). Smażymy Brokuła tylko blanszowałam. Na upieczony spód wykładamy powyższe składniki i zalewamy sosem tzn. mieszamy dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i musztardą - sos przyprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość posypujemy startym serem - ja swój

sierotka maRysia w kuchni
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 235

podpiekły.    Podsmażyłam pokrojony wędzony boczek. Ułożyłam go na papierze kuchennym, aby odciekł z nich tłuszcz.   Polałam je sosem.    Posypałam plasterkami wędzonego boczku. Smacznego! Polecam inne propozycje na faszerowane ziemniaki: FASZEROWANE SZPINAKIEM Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI

potrawyregionalne
KRÓLIK W ŚMIETANIE 238

uwadze walory odżywcze i dietetyczne, spożycie mięsa króliczego zaleca się przede wszystkim ludziom starszym, dzieciom i osobom cierpiącym na skazę białkową. Sos na bazie śmietany jest naprawdę przepyszny.  Polecam! Według mnie królik jest o wiele smaczniejszy niż kurczak czy indyk.   Składniki: 1 tusza z królika 200 ml 18% śmietany sok z 1 cytryny 1 szt.cebuli 3 ząbki czosnku

potrawyregionalne
faszerowany kurczak pieczony w soku z pomarańczy 194

wykałaczkami lub związać bawełnianą nitką. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na noc lub minimum kilka godzin. Przed pieczeniem kurczaka obłożyć cząstkami jabłka. Piec w 200*C około 90 minut, podlewając co kwadrans tworzącym się sosem. Pod koniec pieczenia polać sokiem wyciśniętym z pomarańczy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 265

kostkę, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oliwie i odstawiamy do ostygnięcia. Z kapusty odlewamy nadmiar wody, dodajemy kurczaka, kukurydzę i paprykę pokrojoną w kostkę. Oliwę, sok z cytryny i oregano łączymy ze sobą. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 203

brakuje mi pomysłu na obiad idę w te najprostsze rozwiązania jak kotlety schabowe, mielone czy schab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka

Aga w kuchni
Szybkie szaszłyki 215

masala. Odstawiłam mięso na 10 minut i pokroiłam cebulę. Nadziałam mięso na przemian z cebulą: schab/cebula/pierś z kurczaka/schab/cebula/pierś z kurczaka Wstawiłam do piekarnika na ok 25 minut i piekłam w 200*C Szaszłyki  można polać sosem tzatziki - pycha :) Szybkie i smaczne

The Sweet Damsel
Schab faszerowany cukinią 220

doprawienia czysta klasyka: sól i pieprz. Mięso przygotowuje się szybko, smakuje świetnie i wygląda ekstra. Polecam też również przygotować pierś z kurczaka faszerowana rukolą . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, sól i grubo mielony czarny pieprz, domowy sos pomidorowy , może być keczup młoda cukinia 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Dobrze rozbite plastry schabu doprawiamy solą i grubo mielonym czarnym pieprzem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem 198

oliwę wrzucić posiekany drobno czosnek i go zarumienić. Do czosnku dodać pokrojonego kurczaka i podsmażyć do lekkiego zarumienienia. Do podduszenia z kurczakiem, dołączamy szpinak . Dusimy do odparowania wody i  dodajemy pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy do smaku. Sos wykładamy na makaron i opruszamy stwartym na tarce serem. Smacznego

ChilliJemy
Pieczony kurczak z sosem kurkowym i marchewką 168

ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem z dodatkiem marchewki - pycha

Milion Smaków
Makaron w sosie śmietanowym ze szparagami, kurczakiem i czerwonym pieprzem 234

zielonej herbacie. Następnie podsmażyłam je na patelni. Na osobnej patelni podsmażyłam szparagi, na oliwie z oliwek- 2 minutki z każdej strony. Kurczaka zalałam kremówką, podgrzałam do zgęstnienia. Przyprawiłam solą i pieprzem. Następnie dodałam pokrojone szparagi. Makaron polałam sosem, posypałam pestkami dyni i czerwonym pieprzem. „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania