Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem 257ziemniaków. Placki jaglane świetnie smakują same! Ale można oczywiście podawać je z gęstym sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej (100 g) 250 g fileta z kurczaka lub indyka 50 g świeżego szpinaku (można dodać 80 g mrożonego) 3 jajka 4 łyżki mąki krupczatki
KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej) 243krakersy nadają mu odmiennego smaku. U mnie świetnie sprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom, jak i dorosłym. Kurczaka możecie też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję tą pierwszą opcję. Polecam! (2-3 porcje
Di gotuje
Placuszki z kurczaka z kiełkami fasoli mun 247mała puszka konserwowych ok. 20 dag) 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich 5 smaków szczypta pieprzu mielonego szczypta mielonego chili szczypta soli olej słonecznikowy do smażenia Pokroić bardzo drobno mięso z piersi kurczaka. Utrzeć ser żółty na tarce jarzynowej ( duże oczka).Kiełki pokroić na mniejsze kawałki ( jeśli były to kiełki
Buniabaje w kuchni
Sznycle w płatkach owsianych 195ogórki kiszone 7 plastrów boczku 1/2 pęczka natki pietruszki Sos: 2 łyżeczki musztardy (delikatesowa) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 0,5 łyżeczki oleju/oliwy W piekarniku ustawiamy funkcję grilla. Plastry boczku układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut, aż się spieką. Filety z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem, przez woreczek śniadaniowy. Przyprawiamy solą
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Grillowane paprykowe podudzia z talarkami i cukinią 193daniu nie dodałam, a smak i tak uzyskałam. Składniki: marynata: 1 mała papryka czerwona, 1 łyżeczka sosu chili, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, 2 łyżki octu winnego z białego wina, 2 łyżki wody niegazowanej, ponadto: 10 szt. podudzi z kurczaka, ziemniaki, młoda cukinia, 1 łyżeczka rozmaryny suszonego, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka cukru trzcinowego
Moniki Smakołyki
Pierś z kurczaka pieczona z miodem 274awokado to nigdy nawet nie używałam w kuchni. Za to zasmakowałam ostatnio w kurczaku z miodem. Pierwsze były skrzydełka w miodowej marynacie z grilla na urodzinach przyjaciela Michała. Muszę upomnieć się o przepis, bo były boskie... ;) Robiłam już w delikatnej wersji fileta w miodowym sosie. Tym razem wyszło trochę na ostro. Jednak ilość pieprzu można zredukować, jak tam kto lubi(...)dobrze się skomponował. Taki inny niedzielny obiad. Frytki były tym lepsze, gdy wygrzebywałam nimi resztki sosu w naczyniu. ;) Nie robiłam zdjęć naczynia po upieczeniu, bo mokre od marynaty brzegi trochę się przypaliły. Ale co tam :) Smacznego! Składniki na 2 porcje: 2 średnie filety z kurczaka bez polędwiczek marynata: 1 łyżeczka soli ziołowej 2 łyżeczki oleju 2 łyżeczki miodu
Anioszek w kuchni
Kurczak w sosie serowo - szpinakowym 176nawet wpada z pytaniem czy jest dokładka. Tak to ja lubię... Składniki na obiad dla 4 osób: - 1 kg fileta z kurczaka Marynata: - 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki - sok wyciśnięty z połowy cytryny - sól - pieprz - olej Sos: - 10 dag serka topionego - 3 ząbki czosnku - 250 ml śmietany kremówki 30 % - 25 dag mrożonego szpinaku - jedna lub dwie łyżki mąki - olej - sól
Apetyczna babeczka
Sałatka Waldorf z surowym brokułem i odchudzonym sosem majonezowym 224suszoną żurawinę. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy do salaterki i chłodzimy w lodówce. Tej sałatce bardzo dobrze zrobi kilkugodzinne chłodzenie – suszone owoce nasiąkną sosem i napuchną, a wszystkie składniki połączą się, uwydatniając pełnię swojego smaku. Wypróbujcie ją do kurczaka, indyka lub ryb – albo zabierzcie ze sobą do szkoły czy pracy na lunch. Wyjmijcie ją z lodówki na godzinę przed jedzeniem. SKŁADNIKI
Karo in the Kitchen
Makaron chow mein z kurczakiem na słodko 169language:#0400;} Obiad w 15 min? I to jaki pyszny <3 Składniki 125 g makaronu chow mein 250 g filetu z kurczaka 1/2 puszki krojonego ananasa 1 mała zielona papryka 5 łyżek oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu sojowego szczypiorek z dymką 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml zimnej wody pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchen
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 167ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base
Martyna Cooks
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem 206indyka. Nie tylko świetnie smakuje ale ma też wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczne. Bezapelacyjnie wygrywa pod względem zdrowotnym z kurczakiem. Tym razem postanowiłem przygotować filet z indyka w marynacie, w której znajduje się sezam, sos sojowy, odrobinę chrzanu wasabi oraz pieprz i trawa cytrynowa. Do tego oczywiście miks sałat. Tak skomponowany obiad świetnie sprawdzi się na diecie niskowęglowodanowej
Programista w kuchni
Odchudzona salatka z kurczakiem i mandarynkami 232goszczą na naszych świątecznych stołach, warto także przygotować coś lżejszego, aby dać odpocząć naszej wątrobie :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) : 2 piersi z kurczaka 1 seler naciowy 1 mała sałata lodowa 4 mandarynki 1 l bulionu lub rosołu SOS 200 g jogurtu greckiego 1 ugotowane żółtko 2 łyżki bulionu z gotowania 2 łyżki przyprawy curry szczypta cukru sól pieprz Piersi
Kuchnia od dwojga
OBIAD Z WORKA 244skórki, myjemy i kroimy w grubsze słupki. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Do każdego worka wkładamy po 3 podudzia z kurczaka, połowę pokrojonych ziemniaków i marchewek oraz połowę startej skórki z limonki. Dodajemy połowę przygotowanego sosu ziołowego. Worki zamykamy i wszystko mieszamy, obracając woreczkiem, aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. Woreczki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzany
Kuchnia MagdaLeny
Złocisty kurczak faszerowany 356pieczemy kolejne 30 minut do zrumienienia skórki. 6. Z powstałego, po pieczeniu mięsa, wywaru możemy przygotować sos. Przelewamy go do garnka, zagęszczamy mąką i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy posiekany świeży koperek. Smacznego! Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: Boże Narodzenie , kurczak , Wielkanoc , wieprzowina , świąteczne danie
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Podudzie kurczaka ze śliwkami 158kurczaka lecz podudzi. Osobiście wolę nogę kurczaka, bo mięso jest bardziej wilgotne, miękkie i trudniej je wysuszyć. Składniki: • 8 podudzi kurczaka bez kości • 16 śliwek suszonych • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia • 3 łyżki sosu sojowego Wykonanie: • Mięso rozłożyć, posypać solą i pieprzem. • Na każdym kawałku ułożyć po dwie śliwki suszone
To co kocham