sos chilli - 2107 przepisów (strona:88/141)

SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI I MOZZARELLĄ 184

suszone chilli w płatkach  kilka pomidorków cherry  na dressing:  oliwa łyżka octu balsamicznego  łyżka miodu  sól, pieprz  Truskawki umyć i obrać szypułki, ,przekroić na połówki. Umytą sałatę porwać na kawałki. Mozzarellę pokroić w małe części. Składniki na dressing wymieszać do uzyskania aksamitnej konsystencji. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać,dodać pomidorki, polać sosem. Można jeść

pieprzny smaczek
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 237

miesza i gotuje Żeberka w sosie z kurkami autorka: Mami | blog: Prawdziwy biszkopt Żeberka pieczone po amerykańsku autorka: miracle | blog: Mój punkt smaku Roladki wieprzowe z boczkiem autorka: epithimija | blog: z charakterem Kurczak z ziemniakami, cukinią, papryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana karkówka w miodowo-musztardowej marynacie autorka: cynamon i chilli | blog: cynamonichilli.blogspot.com Weekendowe grillowanie autorka: leonard300

Kuchenna Kontrrewolucya
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 116

korniszony pikantny 2 papryczki chilli 2 ząbki czosnku 250 g makaronu tarty ser sól, pieprz Zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać wyciśnięty czosnek a następnie mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem,  ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby

MarciochaKucharzy
Chili con carne - inaczej 211

lutenica. Jeśli nie macie takiego sosu, możecie dodać pomidory z puszki i odrobinę koncentratu pomidorowego, oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Fasolę i jeśli użyjecie kukurydzy w puszce, to kukurydzę także - opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Odsączyć i dodać do mięsa. Chili con carne gotować kilka minut. Na koniec dodać roztarty czosnek, pokrojone drobno chilli ( lub trochę chili w proszku

kolorowotorcikowo
Domowy Grander jak z KFC 998

słodka papryka w proszku chilli w proszku pieprz sól (ewentualnie gotowa przyprawa do kurczaka) ok. 1/2 szklanki mąki na panierkę ciasto: jajko 1/2 szklanki mąki odrobina mleka szczypta soli pieprz odrobina chili  sałata lodowa (lub inna) ok. 2 pomidory kilka plasterków sera Cheddar  2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 12% lub 18% sos barbecue   Domow

Słodka Strona
Zupa z pieczonej ciecierzycy 105

sól, papryka słodka, papryka wędzona, chilli w proszku Składniki na zupę: - pieczona ciecierzyca - bulion warzywny lub drobiowy (ok. 4 l) - 2 ugotowane marchewki z bulionu - kilka ziemniaków - 250g boczku wędzonego (opcjonalnie, nie dla wersji wegetariańskiej) - kawałek imbiru - sok z 1 pomarańczy - 1-2 cebule - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki prażonej cebulki - 3 łyżki ciemnego sosu sojowego - 1/2 łyżeczki cynamonu - tymianek

mojewypiekiinietylko
Kurczak tikka masala 1260

kroimy na drobna kosteczkę. Papryczkę chilli siekamy drobno i mieszamy z imbirem i czosnkiem. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz kurczaka. Smażymy około 3 minuty. Paprykę pokroić w kosteczkę i również dodać do smażącego się kurczaka. Kiedy kurczak lekko się zarumieni dodajemy pomidory w puszce oraz przecier. Dusimy kilka minut, aż sos odparuje i zgęstnieje. Do sosu

Mania Gotowania
Kurczak zapiekany w delikatnym sosie ze szparagami / Creamy chicken and sparagus bake 210

Dziś przedstawiam pomysł na pyszny obiad jednogarnkowy. Kurczak duszony w delikatnym sosie z pieczarkami i szparagami, a następnie zapieczony pod warstwą z mozzarelli i parmezanu. Łatwy, szybki i przyjemny obiad w zabieganym tygodniu, a poza tym generujący mało zmywania, gdyż przygotowuje się go w dosłownie jednej patelni:) Podałam go z makaronem, polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak zapiekany(...)szparagami (4-6 porcji) Składniki: 450 g piersi z kurczaka, pokrojonych w grubą kostkę 1/4 łyżeczki pieprzu chilli cayenne sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 200 g zielonych szparagów, z odciętymi końcami i pokrojonych na 2 cm kawałki 2 łyżki mąki

karmelowy
Kurczak Pasanda 196

pysznego, kremowego kurczaka w sosie z dodatkiem migdałów. Danie pochodzi z północnych Indii i Pakistanu. "Pasande" w języku urdu oznacza "ulubiony", co odnosi się to do dobrej jakości mięsa wykorzystanego w daniu. Pierwotnie do tego dania wykorzystywano jagnięcinę, jednak obecnie najbardziej popularna jest pasanda z kurczaka lub krewetek. Mięso jest marynowane w jogurcie z chilli i innymi przyprawami, a następnie

Codzienne Gotowanie
Papryki i pomidory faszerowane ryżem, czyli gemista 245

blendera. W naczyniu do zapiekania (ja użyłam naczynia widocznego na zdjęciu oraz drugiego, mniejszego) ułóż wydrążone pomidory i papryki. Warzywa napełnij przygotowanym farszem prawie do pełna. Polej sosem, resztę sosu wlej na dno naczynia. Pomidory przykryj wieczkami. Do naczynia wlej jeszcze 2-3 szklanki wody, następnie przykryj naczynie folią aluminiową. Gemistę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz(...)Ryż powinien się ugotować, a warzywa być miękkie. W razie czego sprawdzaj poziom płynu w naczyniu i polewaj nim warzywa od czasu do czasu. Życzę Wam smacznego! Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa Podoba Ci się ten przepis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Duszony indyk 165

listki laurowe chilli do smaku kilka kropel maggi Przygotowanie: Mięso pokroić na kawałki, przyprawić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na łyżce oleju z obu stron z drobno pokrojonymi cebulami. Na patelnię wlać piwo i dusić jeszcze z 5-9 min.  Indyka przełożyć do garnka, zalać wodą (tyle ile chce się mieć sosu) dodać listek laurowy i ziele

Gaździnka warzy
Szisz kebaby 179

papryki słodkiej, papryczka chilli w płatkach ( wedle uznania). Mięso łączymy z cebulą i czosnkiem bardzo drobno pokrojonymi w kostkę. Dodajemy przyprawy i dokładnie wszystko ugniatamy. Formułujemy  kulki, nabijamy na wykałaczki i obsmażamy z każdej strony na gorącej patelni. Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i dopiekamy w piekarniku ( temp. 200 stopni). Polecam podawać z sosem tzatziki: Składniki: 4 ogórki

Pudełko rozmaitości
13 pomysłów na dania z brokułami i kalafiorem 1601

oregano i chilli Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta

Moja smaczna kuchnia
Chutney śliwkowy z czosnkiem i chili 209

cynamon, sól, pieprz, chilli.    Wszystko podsmażamy chwilę, po czym zalewamy jabłkowym octem winnym oraz wytrawnym winem czerwonym, dodajemy odrobinę miodu i octu balsamicznego oraz cukru, po czym gotujemy na małym ogniu tak długo, aż śliwki zaczną się rozpadać (około 30-40 minut). Sami kontrolujcie, jaka gęstość Wam odpowiada. Im dłużej będziecie gotować, tym bardziej sos będzie robił się

Sajkofanka smaku
1534. Pieczone skrzydełka 153

czosnku 1/2 łyżeczki chilli sól, pieprz wegeta,zioła prowansalskie 1-2 łyżki oleju marchew cebula  Miód, ocet, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy wymieszać.Udka lub skrzydełka umyć, dodać marynatę i wymieszać , odstawić na kilka godzin.Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną marchewkę i cebulkę.Piec przez około godzinę, przewracając kurczaka i polewać sosem [ można wlać trochę wody

Moje domowe kucharzenie