sos bb - 500 przepisów (strona:27/34)

Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami 155

dodajemy paprykę słodką w proszku, mieszamy, wrzucamy warzywa: cukinię z papryką, doprawiamy i dusimy na małym ogniu przez 10 minut.  Po tym czasie dodajemy pomidory pelati wraz z sosem,  peperoni, mieszamy i dusimy jeszcze kwadrans. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem 220

umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę.  Dusimy, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w kostkę pomidory i oregano przyprawiamy, mieszamy.  Dusimy, aż sos zgęstnieje. Warzywa podajemy na kaszy kuskus z posiekanym szczypiorkiem

Moja smaczna kuchnia
Duszone warzywa śródziemnomorskie 146

pachnieć, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w kostkę pomidory i oregano przyprawiamy, mieszamy. Dusimy, aż sos zgęstnieje

Moja smaczna kuchnia
Najnowsze smaki czyli wspomnienia z Tajlandii. Oj będzie się działo :) ! 240

Trochę mnie nie było ale już wróciłam z głową pełną pomysłów. Prawie miesiąc w Tajlandii sprawił, że zakochałam się w tamtejszej kuchni, mocno mnie zainspirowała i

Jemy Pijemy
Twarożek z orzechów nerkowca z czosnkiem niedźwiedzim 109

W egański twarożek z orzechów nerkowca przyrządzam już od dawien dawna. Nie pamiętam już, gdzie wynalazłem przepis na tę kanapkową pastę, przypominającą do złudzenia jej serowy

Food Square
Domowy majonez w ... słoiku 197

Wypatrzyłam ten przepis na cincinie. W chwilę mamy zrobiony własny majonez, bez zbędnych dodatków ani konserwantów. Majonez od razu robimy w słoiku, nie trzeba go

Kulinarne przygody Gatity
Suszone pomidory w oliwie z ziołami 203

Przepis ten dostałam wiele lat temu od mojej teściowej, która przywoziła suszone pomidory z Włoch, a potem sama zalewała je oliwą. Dzisiaj suszone pomidory są dostępne

Kulinarne przygody Gatity
Karkówka z grilla 208

Patrząc na kalendarz i za chwilę za okno, człowiek od razu sobie myśli: warto skorzystać z aury. Jakieś piwko w plenerze, coś z grilla zjeść, zdrzemnąć

slodkokwasnapl
Żeberka z wolnowaru 139

Mieliśmy małą przerwę w blogowaniu. Mało czasu, dużo rzeczy na głowie i trzeba było wybierać: albo gotowanie i jedzenie, albo pisanie o nim. Chyba nie trzeba

slodkokwasnapl