może być też inna ryba) sok z połowy cytryny 6 marchewek 2 pietruszki pół selera 5 cebul mały por 50 g koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier, czosnek granulowany olej rzepakowy Przygotowanie:1. Filety umyłam, skropiłam sokiem z cytryny, odstawiłam na 3 minuty, po czym dokładnie osuszyłam i oprószyłam solą i pieprzem z dwóch stron.2. Usmażyłam na rozgrzanym oleju
Kulinarny Pamiętnikśrednie marchewki 0,3 kg pieczarek 1 czerwoną paprykę 1 sporą cebulę 2-3 ząbki czosnku 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem 1 cytrynę: otartą skórkę i sok 1 puszkę pomidorów lub tyle samo pomidorowej passaty 1 puszkę mleka kokosowego 1 szklankę mleka (Tego dnia, kiedy robiłam zupę nie udało mi się dostać mleka kokosowego i zupkę zrobiłam jedynie na zwykłym(...)kiedy staną się sztywne i chrupiące. Jeśli zupa jest bardzo gęsta, można dodać jeszcze trochę mleka. W razie potrzeby doprawiamy ją jeszcze solą i cukrem, a na koniec dodajemy sok z cytryny. Podajemy posypaną posiekanym szczypiorkiem i w towarzystwie chipsów z tortilli. Smacznego
Ratunku obiadbardzo smacznie! makaron mini rurki z warzywami Lubella sałata lodowa pęczek szczypiorku 20 oliwek bez pestek puszka tuńczyka w kawałku kawałek sera feta sos pomidorowy : 2 pomidory kilka listków bazylii 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić. Sałatę lodową porwać na małe kawałki, szczypiorek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejedna będzie miała 139 kcal, natomiast w 100 g potrawy jest 60 kcal. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych (dałam mirunę) sok z połówki cytryny por 3 marchewki pół średniego selera duża pietruszka cebula 250 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy (lub oleju) Przygotowanie Rybę kroimy na paseczki grubości ok 5 cm, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą(...)warzywa. Podlewamy pół szklanki wody i dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą, aby warzywa się nie przypaliły. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy jeszcze kilka minut. W półmisku układamy warzywa na zmianę z rybą. Na wierzchu powinny być warzywa
e-PrzepisyKulinarneSkładniki : - filet z dorsza 🐡 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego 🍅 - 1 duża marchewka 🥕 - 1 łyżeczka pasty z kurkumy Przepis tutaj - sok z 1/2 cytryny 🍋 Przygotowanie : Filet płuczemy pod zimna woda. Kładziemy na blachę wyłożona papierem do pieczenia, skrapiamy sokiem z cytryny , opcjonalnie solimy. Marchew trzemy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do niej pastę z kurkumy, koncentrat pomidorowy, mieszamy i nakładamy
Szkrab Je SamKucharska . Składniki 1 szklanka kaszy bulgur 1 mała puszka kukurydzy z chili 1 puszka ciecierzycy 3 szalotki 3 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielony kumin 1/2 pęczku natki pietruszki 1/4 pęczku mięty sok z 2 cytryn 1/4 szklanki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę(...)drobno siekamy. Cieciorkę i kukurydzę osączamy z zalewy. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do kaszy dodajemy koncentrat pomidorowy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i mielonym kuminem. Wsypujemy posiekane zioła, szalotki, kukurydzę, cieciorkę, pomidory, sok z cytryny i oliwę. Składniki dokładnie łączymy i wstawiamy do lodówki min. na 1 godzinę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
R'n'G Kitchenmleka 2 czubate łyżki mąki 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny gałka muszkatołowa w proszku biały pieprz pieprz kolorowy sól Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym - Sposób przygotowania:Sos pomidorowy z mięsem:Cebulę i czosnek kroimy w kostkę(...)doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy masło, sok cytrynowy i gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy, solą, gałką muszkatołową, białym i kolorowym pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju lub oliwy.Formę do lasagne smarujemy tłuszczem i układamy warstwy: makaron, sos pomidorowy, sos beszamelowy, makaron itd. w zależności ile warstw
Słodka Stronapodstawowych składników, które już same w sobie zagwarantują świetny smak gulaszu. Reszta zależy od tego, co akurat posiadacie w lodówce. W roli płynu idealnie sprawdzi się wino połączone z sokiem jabłkowym (klasyczny dodatek do wieprzowiny) ale też nada się bulion lub po prostu woda. Do tego jeszcze kilka przypraw i cała robota za wami. W przypadku gulaszu dobrze jest stosować(...)Składniki podstawowe: 800 g wieprzowiny gulaszowej (np. łopatki lub szynki) 2 dojrzałe jabłka 2 duże cebule Dodatkowo: olej do smażenia 150 ml czerwonego wina 250 ml soku jabłkowego łyżka musztardy sarepskiej łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka mielonej papryki Sól, pieprz Jak zrobić gulasz cebulowy? Wieprzowinę pokrój na w miarę równą, sporą kostkę o boku około 2 cm. Jabłka zetrzyj na tarce
okolicepalnika.plłyżki sosu pomidorowego (przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Włóż
Niedzielny kucharzkoncentrację. Składniki: 10 filetów śledziowych (matias) – ok 800 g 3 cebule – ok 270 g 1 łyżka cukru – 10 g 150 g przecieru pomidorowego 100% sól do smaku 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego w ziarenkach 1/2 łyżeczki ziarenek gorczycy ziele angielskie – 3 ziarenka liście laurowe
Ola la LCHFszklanka tartego sera / cheddar lub gouda 1i 1/2 szklanki UGOTOWANEGO RYŻU DODATKOWO: awokado rozgniecione widelcem i wymieszane z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, 2 łyżkami soku z limonki, solą i pieprzem; SALSA POMIDOROWA WYKONANIE Placki tortilli rozkładamy na blacie. Na środek każdego kładziemy po ok. 2-3 łyżki sosu chili con carne i 1-2 łyżki ryżu. Posypujemy
cool and mintyporcja mięsa na rosół 2 pęczki botwinki młoda włoszczyzna 3 ziemniaki puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka koperku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml śmietanki 30 % 3 łyżki soku z cytryny 4 ziela angielskie 4 liście laurowe cukier sól pieprz Porcję mięsa na rosół wrzucamy do zimnej wody i wstawiamy na ogień. Wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, łyżkę soli oraz
KuchcikoweLovedużych ilościach. Jemy ją zatem bardzo często, ale tylko na kolację... :D Składniki: - 1 cebula pokrojona w kostkę - natka pietruszki - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka oliwy/oleju - ew. 1 łyżka soku z cytryny - sól, pieprz do smaku Uwaga! Proporcje tak naprawdę zależą od Waszych preferencji. Jeśli lubicie bardziej ostre, dajcie więcej cebuli, jeśli łagodne, zwiększcie ilość koncentratu
Smakuje zdrowogrubych oczkach 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kopiasta łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki lubczyku 4 suszone pomidory w oliwie (lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego) 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz Do dużej miski przełóż ugotowaną soczewicę i ciecierzycę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, marchewkę oraz
Roślinna - blog wegański